Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zničená izolace u motoru


BFG

Recommended Posts

Neřešili jste někdo náhodou návštěvu kuny s D v motorovém prostoru? O víkendu jsem dolíval ostřikovače a všiml jsem si docela dost rozkousané izolace, která je na přepážce mezi motorem a interiérem. Ještě tak měsíc dozadu to nebylo. Na hlučnosti auto to poznat nejde, otázkou je jestli to vůbec vadí, krom poničeného ega... Ta mrcha to rozkousala i když jsou u motoru umístěné lidské vlasy už od předchozího majitele. Možná tam byly už moc dlouho. Nevíte někdo za kolik se ta izolace dá vyměnit? A případně nemáte někdo pozitivní zkušenosti s plašičkou? Chemii moc nevěřím a vlasům už asi taky ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 5 měsíců později...

Tak kuna leze do auta opakovaně, teď už máme zničenou i izolaci na motoru, o izolaci na přepážce mezi motorem a kabinou ani nemluvím. Nová izolace stojí v Peugeotu prý 8000CZK což mi přijde, že se někdo opravdu silně udeřil do hlavy?! a izolace na motor 1000CZK, tzn. taky zadarmo :) Nevíte někdo o někom kdo to měnil, respektive zda se nedá sehnat za normálnější peníze, případně to opravit jinak, či použít něco jiného?

 

Napadlo mě třeba vystřihnout zničená místa a použít nějaký jiný druh izolace.. Ale napřed přijde na řadu plašič a kolega mi poradil skvělý nápada na potrhaná místa připevnit žiletkový drát, pokud by se to povedlo, tak tam kuna opravdu už nikdy nevleze podruhé :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kunu mi radeji nepripominejte.... Kazdy vikend na chalupe bojuji. Spray nepomohl, ted mam plasicku, ale ta mrcha si na to asi zvykla a uz tam byla minuly vikend zase. Sice nenapachala takove skody, jako drive, ale zkousela... Uvidim, jak to bude vypadat o tomto vikendu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sága bude pokračovat. Asi jsem sehnal materiál, který by šel dát na místo původní izolace. Uvidím cca do týdne. Tu původní izolaci zkusím nějakým způsobem oříznout, nebo opravit novým materiálem. Pak sem dám fotky před a po, protože k tomuto tématu jsem na internetu skoro nic nenašel. Navíc Peugeot i ostatní firmy používají materiály, které kunám chutnají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zatím to vázne, kunoplaš je nainstalovný, ale oprava izolace zatím nic. Časem dám i fotky, s dětičkama je to těžší stíhat :) . Servis kde se montoval kunoplaš nechtěl izolaci řešit, sice dělají odhlučnění, audia a co já vím ještě ,ale na tohle by prý museli sundat motor :) Tak objednám asi sám, vystříhám a dolepím. Celé je to nesmysl měnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Táákže, kunoplaš nainstalován viz. foto. Typ je to Kemo M100N, nainstalován tak, aby se zapnul po vypnutí spínačky. Namířen od chladiče do míst, kde řádila kuna. Kuna postupně zničila izolaci přepážky a při poslední návštěvě i vrchní izolaci na motoru (viz. šipka). Izolaci budu opravovat asi během příštího týdne, následně popíšu čím co a jak. 

 

Jinak poprvé přišla kuna, když byly v motoru lidské vlasy, asi jsou jí šumák. Před instalací kunoplaše jsem motor umyl čističem (bio :) ) ostříkal vapkou (s citem), postříkal savem (s dvojnásobným citem), ostříkal vapkou, nacpal tam dva WC bloky, celý vytřel a vše nastříkal silikonem. Teď je tam tedy i kunoplaš. Cílem toho všeho je vysvětlit kuně, že v tomto místě není doma, to je to hlavní.

 

Co podle všeho obecně moc nefunguje jsou vlasy, jakékoliv spreje a tyčinky, a podobně. Většinou fungují plašiče, prý silikonový spray, WC blok, ale nic z toho také není na 100%. Jediné řešení je kunu zabít, to je na 100%. Tak já doufám, že moje opatření zaberou.

post-47168-0-75648700-1432670416_thumb.j

post-47168-0-00327700-1432670430_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PS takové ceny které jsou uvedeny u náhradních dílů z Citroen vlákna bych chtěl u Peugeotu vidět taky. Peugeot má holt pověst megapředražených servisů zaslouženě. Možná jsem se měl vykašlat na třetí dětskou sedačku a koupit si 5kový bávo, tam by to nestálo víc :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...