Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jste dnes udelali...


Marcel00

Recommended Posts

Někdy i ty. :D

před 23 minutami, Milan+ napsal:

Co to bude střihat?

Z pásu hlinikového plechu o síle 0,65mm kolečka o průmeru 164mm. Je to na víka nádob kondenzátorů. Dnes se udělalo, co bylo třeba, nástroj jsem přestavil na starý provedení a matrici mám na brusce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fando a ten Kříž už jsi dostal nebo jen " kartičku"?  Ty se předávají v následujícím roce po dovršení počtu odběrů. 

   Já jsem na předání té zlaté " čekal " od loňského května protože je předávají také hromadně. Jinak na kříž to asi nedotáhnu protože teď už chodím dávat jen plnou krev 3x do roka i když bych mohl 4x ale jaro pro mě bývá špatné to se peru s sennou rýmou. Dříve jsem dával plazmu a na tu se může chodit každý měsíc a to jsem chodil tak 10x za rok. Poprvé jsem daroval na vojně pak jsem měl dlouho pauzu a podruhé a pravidelně jsem začal darovat když jsem jezdil u DPP asi třetím rokem takže na těch 40 odběrů jsem se vypracoval po cca 8 letech.  A p. doktorka říká že jsem skoro inventář transfůzky protože spousta lidí v mém věku chodí krev spíše prodávat  já mám všechny odběry bezpříspěvkové. Spousta lidí tvrdí že by krev nedarovali už jen z toho důvodu že na zdravotní péči si musí doplácet a tak když nejní zdravotní péče zadarmo tak prej proč by dávali krev zadarmo oni. Já si myslím že pokud člověk může darovat tak by měl, nikdy neví kdy bude potřebovat on nebo někdo z rodiny ať už krev samotnou nebo nějaký preparát z krve. Navíc od začátku do  teď je můj profesní život spjatý se silnicí a už na té silnici " žiju" přes dvacet a nikdy nevím kdy se může stát nějaký malér a já budu potřebovat a pak budu doufat že se najde jinej Venca nebo Fanda kterým to nedělá problém a kteří  mě touhle cestou z toho maléru pomůžou dostat ven. A že za těch víc než dvacet roků jsem těch malérů na silnici viděl nepočítaně.

 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám i ten kříž, jen jsem ho včera nenašel.  Taky dávám už od vojenských dní a taky jsem  dával plazmu asi 5 let až mě primářka na hematologii upozornila, že s touhle frekvencí bych taky mohl u nich skončit jako pacient vzhledem k věku. A co se týká darování, no žena mi před 25 lety zemřela na leukemii a těch transfúzí, které dostala než to vzalo ten smutný konec... asi ještě dlužím. A jak píšeš, mě to nic neudělá a když to někomu pomůže, tak jen dobře. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proto ho nepoužívám. Musí stačit hrábě. Já nikdy takhle hezkého trávníku nedocílím. Občas po něm hold projede traktor se dřevem z lesa. :bacha To pak můžu akorát dosejpat hlínu do kolejí. :D

Včera jsem sundal jeden okap, ten který je nejníž, obrousil a natřel háky. Okap mám v baráku v jedné teď už prázdné místnosti připravem na dnešek. Na ostatní prdím. Ty až za pár let se střechou, kdo by do té výšky lezl. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...