Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Užitkové zimní pneu na osobák


odee

Recommended Posts

Mělo by nějaké pozitiva použití užotkových pneu na osobáku? Letos budu kupovat nový zimní gumy a jelikož mám v techničáku kromě 195/65 (větší balón-větší pohodlí) a dívám se, že některí výrobci dělají i užitkáče, rychlostní index většinou stejnej, váhovej vyšší a třeba u polaris 3 a snovanis od barumu není moc velkej rozdíl v ceně, logicky bych předpokládal, že dodávkové pneu budou mít lepší výdrž, a budou asi i pevnější, jelikož se počítá s větším zatížením i nájezdem. Taky podle fotky mají víc řezaný dezén, takže by třeba mohli mít i lepší jízdní vlastnosti na mokru a ve sněhové břečce-což je jediná slabina polarisek, který mám už v menším rozměru ozkoušený. Co si o tom myslíte, je to blbost, nebo ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já právě Polarisky beru jako lepší gumy. Jezdil sem s nima na 106 v rozměru 185/55 R14 a byly fakt dobrý, jen říkám, brzdy v břečce nic moc, ale zase 106 nemá ABS. Na 406 msem teď měl GY Ultragrip a ty už nechci, vůbec mě nepřesvědčili. Nějak mě nenapadlo to, že ty cargo gumy tím, že sou na větší zátěž by mohli právě být tvrdší:roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Tak, abych nezakládal nové vlákno, zeptám se ještě tady, jestli má někdo zkušenost s tím, jestli bude na komfortu poznat rozdíl mezi 195/65/15 a 205/65/15 - mám je v techničáku jako alternativu a kousek od baráku mi stává C5 s tímhle rozměrem a připadá mi to, že je to proti 195/65 podstatně vyšší balón (cca 6,5mm na výšce běhounu). Jak jsem psal výš, jde mi hlavně o komfort a ovladatelnost (proto sem taky uvažoval o těch Cčkách - mají hlubší dezén, ale nedošlo mi, že budou tvrdší). Na druhou stranu se ptám, půjde ten rozdíl v komfortu bude tak moc poznat, aby to stálo za to zaplatit 2100,- místo 1300,- za jednu gumu (TS 850) ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neupsal, divil sem se tomu taky, ale mám tam fakt 205/65/15. Nějak sem to neřešil, ale jak sem furt chodil okolo té C5ky a čuměl, jaký to má strašný balóny, a přemýšlel sem, že by to auto pak bylo ještě pohodlnější, tak sem se pak díval do techničáku a ejhle, mám tam úplně stejnej rozměr:)

Mám v TP 205/55/16, 195/65/15 a 205/65/15 :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...