Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bertík "od vedle"


flacek

Recommended Posts

I když to není Peugeot tak mi to snad prominete.

Citroen Berlingo 1.6 16V (NFU) koupen jako náhrada Felicie Combi 1.3MPi, která sloužila celých 5let bez jediného problému, bohužel koroze se na ní dost podepsala.

Auto původem z DE, jezdilo s nějakou Sabinou v Berlíně, která ho v březnu 2013 bouchla decentně na předek. Následně prodáno pojišťovnou (oprava vyčíslena na necelé 2000EUR) v aukci (cenu neznám) a dovezeno do ČR kde bylo prodáno za 39tKč.

Provedeny klasické opravy a úpravy jako oleje, filtry, rozvody, prostě vše co souvisí s koupí nového jetého vozu. Při koupi mělo najeto cca 146tkm a nyní jsme se přehoupli přes 160tkm.

Celkové následné opravy

2x zámek dveří u řidiče

Spojka

Chladič vody a klimatizace (špatné po bouračce)

Zapalovací lišta (na diagnostice se zdála horší)

Výfuk

Přední desky - za čas to budou i kotouče

Termostat

Co nás čeká vyřešit

Nefunkční zadní stěrač, momentálně mě to netrápí.

Co bych rád

Zadní světla z nového modelu - již koupeno

Zatmavená zadní skla

Přední ochraný rám

Zatím spokojenost a za 8dní to bude přesně rok co ho vlastním. Celkové jsem nyní s cenou po opravách kolem 55tis, což se mi zdá ještě ucházející s tím že vím co tam je nové a co ne. Časem stačí koupit nový přední nárazník co je naprasklý ale počítám že v Praze to nebude dlouho trvat.

Auto mám primárně určeno jako městský spotřebák a sem tam výlet s rodinou.

Fotky po koupi

2dwdy5y.jpg

o0t8wp.jpg

2ebaged.jpg

a4mxz4.jpg

Testovací jízda

2i6nxut.jpg

[upravil dne 11/4/14 02:37 od flacek]

[upravil dne 11/4/14 02:42 od flacek]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

Tak se mi blíží STK, budu měnit destičky a kotouče a pak horní uložení tlumičů a to snad bude vše. Jinak aktuálně najeto 170tkm. Po novém roce byl vyměn i startér protože měl tendenci se lepit. V tuto chvíli není nic co by nefungovalo až na ten zadní stěrač (doufám že to na STK projde) a když je zima tak je slyšet jak klepe převodovka, při stlačení spojky to utichne.

Doma jsme v očekávání nového vozu ale rozhodli jsme se Bertíka nechat, je tam dost věcí nových a nemá smysl ho prodávat když zatím slouží. Možná že za rok nebo před STK pokud nás nějak extrémě nena*ere, resp. se něco nepo*ere.

 

Jinak resumé po skoro dvou letech. Jízdní vlastnosti bych řekl že jsou dobré rozhodně člověk nemůže čekat komfort ale na to to auto není. Odtahal veškeré věci na rekonstrukci koupelny a 2x stěhování a v tomto směru doporučuji. Co se týká elektroniky je to horší ale nic co bych nepřežil. Teda ty zámky ve dveřích mě ze začátku potrápily ale nyni 1,5roku v pohodě. Ta 1.6 16V mi přišla ze začátku líná, nyní bych řekl že je to o dost lepší. Asi původní majitel jezdil piánko. Spotřeba je na dnešní dobu větší, pohybuju se někde kolem 10l ale nešetřím to.

 

Na autě je vyměněno snad vše co šlo, cenu už radši počítat nebudu ale odhadem jsem včetně kupní ceny, přihlášení a servisu kolem 70tis.

Upraveno uživatelem flacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě proto do nich chci jít taky, a buď příští měsíc nebo ten další je objednám u badisáka, teď jsem si od něj objednal jen nový přední blikače, mám je takový nějaký zašlý.

Jinak právě proto je chci, že to auto hned prokoukne a taky mě zajímá to svícení, už teď mě to svítí při couvání celkem slušně, co jsem použil diody, ale je to pořád přes tmavý sklo, přes to čirý to ku.va musí dosvítit až za roh :D

Jinak ta patice se žárovkama pasovala v pohodě,  nebo jsi to musel nějak upravovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Patice je stejná, vše jen vyndat, vycvaknout, zacvaknout a nandat:) Dělal jsem to v noci a za 10min bylo hotovo. Rozdíl je fakt veliký, je to poznat i při brzdění nebo blinkrech že to vidíš jak se to odráží od značek. Ta zpátečka bude fakt znát, tomu věřím. Jinak zapoměl jsem to nafotit ale ve výsledku to vypadá stejně jako u auto co to mají z výroby po FL.

U Badisáka jsem bral ty levnější a výrobce byl myslím MARS. Mám je nějak rok a něco a zatím naprostá pohoda, žádnou degradaci plastu nevidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes nové přední kotouče, destičky a horní uložení. Následně cesta na cvičnou STK abych zjistil jak je na tom zadek a dle technika STK naprosto v pohodě. Takže už nám nebrání nic, co by snad v květnu STK neprošlo.

 

Jinak zde aktuální fotky, pro Šaldu i ty zadní lampy

post-41801-0-27755900-1425386934_thumb.j

post-41801-0-61717000-1425386947_thumb.j

post-41801-0-37821700-1425386959_thumb.j

post-41801-0-22086100-1425386972_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mám menší dilema, třeba mi poradíte.

 

Na cestě je nové auto a Berlingo mělo být doma jako druhý vůz a až by si přítelkyně udělala papíry tak by s tím jezdila. Jenže ta se k tomu moc nemá a já pořád přemýšlím jestli mám doma držet dvě auta. Do Berlinga jsem dal dost věcí, které jsem schopen i doloži pomocí dokladů. Např. je tam nové toto: kotouče, desky, tlumiče KYB, horní uložení, komplet výfuk, zapal.lišta, termostat. chladič, chladič AC, MAP senzor, spojka LUK, olej měnen vždy do 10tkm, filtry MANN, rozvody, silentbok na motoru, startér a já nevím co ještě.

Auto jsem kupoval na jaře 2013 ze SNR kde to bylo prodáno jako bourané. Ve výsledku to prodejce jen nasadil zpět a co zůstalo ještě po něhodě je prasklý nárazník, viz foto. Kilometry při nehodě 146tkm a sem dovezeno se 146tkm. Poslední záznam orig. servisu je někdy v roce 06 při nájezdu 66tkm. Nyní mám cca 170tkm. Je šance to prodat a vůbec za jakou cenu, nebo si to mám nechat když jsem dotoho ty věci dal? Pořád mě to hlodá a přemýšlím, tak třeba dostanu nějaký Váš názor.

post-41801-0-34550700-1425471662_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je mi jasné že se mi to nevrátí:) Na druhou stranu ale můžu doložit že to není herka a že o to bylo pečováno. Už třeba tím že majitel nebude muset řešit takové ty prvotní investice ala rozvody apod. Představu bych měl cca 60t kč ale nevím jak moc jsem mimo realitu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minuly tyzden som riesil tiez ci predat stareho partaka,kupili sme novsieho.Ze naco zivit dve auta,ale nakoniec si ho nechavam ako cisto pracovne auto(ho doderiem), je plne pojazdne,len po tejto zime riadne zakvitlo,sol narobila svoje,hrdza ide z vnutra, prah z jednej strany zacina byt deravy :( .Co sa tyka motora 2.0HDI tak najmesi problem,len pod -15C nechce chytat,straaaaaaaaaasne dlho toci. Novy partner, no to uz je ine vozenie,zrkadla este vacsie,viac miesta, a hlupo zadeklovany kufor :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prodat jde všechno, jen to musíš prodat přímo někomu, žádnej bazar Ti nenabídne to co by jsi chtěl, ten dá možná 20 tisíc.

Ale myslím že 60 je moc, já kupoval před 2,5 rokem toho mýho za 44 tisíc. Myslím že za 40 tisíc by šel prodat, ale víc bohužel asi ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...