Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor 1.6 THP 125k nejčastější poruchy


staina

Recommended Posts

ak sa ti podarilo dať to auto dokopy, dokonca predať, možeš si gratulovať. Ja sa s ním trápim už tretí rok, kúpil som ho v auguste, motor ako popisuješ- tichý, úsporný, autíčko pekné, celá rodina nadšená.. nájazd nejakých 80 tis. Problémy začali tak v októbri, novembri- keď klesla teplota k 5 stupňom a bolo vlhko. Naštartoval som, odišiel 50 metrov k prvej križovatke a na voľnobehu zakolísali otáčky, vypadol 1 a 4 valec, palubný  vypísal závadu niečo ako "auto pollution system faulty", ventilátor chladiča takmer vyletel z auta aké mal otáčky a ja som sa ledva dogúľal späť na parkovisko.. Za dva dni ma objednali do miestneho servisu. Dva dni stálo, skúsil som naštartovať a zrazu všetko išlo, len ten ventilátor sa točil ako besný, asi po 10-15 min. to vzdal a bolo všetko o.k. V servise zistili len závadu na spaľovaní a že vypadol 1 a 4 valec... Tak som skúsil autorizovaný servis ale ani tam neprišli na presnú príčinu, vraj sa to však udeje pri teplote chladiacej kvapaliny 27 stupnov, čiže po slabom zahriatí a vraj vznikajú nejaké detonácie.Skúsili výmenu sviečok- podotýkam skúsili- a ak sa to bude opakovať, mám priniesť auto tak na týždeň a oni ho budú skúšat a testovať.. Tak na to bohužiaľ nemám čas, aby som auto na týždeň odstavil, navyše sa chvíľu zdalo byť o.k., Ale asi po pol roku sa to zopakovalo a tak som lúskal internet... nasledovala výmena cievok, prečistenie motora, neskôr rozvody a napínacia kladka... Už si to autíčko takto užívam tretím rokom a stále som sa nikam nedostal.. Ako som spomínal vyššie, niekde som čítal, vraj to môže spôsobovať aj lambda alebo elektromagnetické časovanie ventilov.. Ale vrazím do toho ďalšie peniaze a potom čo- pomôžem si, alebo budem tam, kde teraz?

Ospravedňujem sa za rozsiahly príspevok, je odpoveďou pre tých, ktorý túto skúsenosť chvala bohu nemajú alebo len "počuli" ako to kolega napísal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem za radu, už som skúšal tankovať kvalitnejší benzín, aj prečistiť motor aditívom ale nepomohlo, problémy zostávajú, len prevádzka je drahšia.... Inak auto a teda aj motor sú r.v. 2009, neviem, či bol už vtedy dostupný 98-99 oct. benzín a na veku nádrže je len 95 na nálepke... Každopádne ďakujem za radu, cením si každú pomoc..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 4 měsíce později...

Ahoj všem, mám 508 SW, 1,6 THP, r.v. 2012 koupeno nové v ČR, aktuální nájezd 120tis. Musím jít asi proti proudu, ale motor v pohodě a naprostá spokojenost, i u Domanského v Kyjích si mě chtěli nahrávat:-) Olej měním každých 20tis, tankuji u OMV, Benzina, Shell a chovám se k tomu jako člověk, nevytáčím studený motor, dochlazuji turbo. Rozvody původní, v 80tis. jsem na záruku nechával motor čistit, při několikerém milisekundovém škubnutí při předjíždění/sešlápnutí plynu. Od té doby bez problémů. Spotřeba approx. 6,3l, dynamika příkladná, jezdím denně 70 km a často dálnice. Jsem zatvrzelý odpůrce ropy a ač pověst motoru hrůzná, já jsem spokojen. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahoj všetci, som rád, že tento príspevok stále žije a možno pomôže niekomu ďalšiemu vyhnúť sa problému alebo ho dokonca vyriešiť. Dlhšie som tu nebol tak odpovedám až teraz, snáď pomôžem aj ostatným. Môj problém je dočasne po 3 či 4 rokoch vyriešený.. Bol som znovu v Peugeot dielni, tentokrát v inom meste. Najprv sa tvárili akoby nevedeli, o čom hovorím ale po krátkom rozhovore sa im zrazu osviežila pamäť a debata začala mať zmysel.. Akoby firemná politika nedovolia pripustiť si výrobnú chybu?? Vraj kým nie je poškodený motor- je to opraviteľné- ale ťažko sa zisťuje presná závada. Vzhľadom na to, že som mal vymenené rozvody bola prvá otázka kde- lebo ich vraj okrem výmeny treba nejak nakódovať do riadiacej jednotky- čo vie len autorizovaný servis... Dovtedy sa vraj správajú, akoby ani menené neboli.. Tak som tam nechal auto s malou dušičkou, či to bude na týždeň alebo na mesiac a či to bude za 50 alebo za 2000€. Za dva dni zvonil telefón, že auto momentálne ide a mám prísť preňho. Vraj prepálili software s nejakým updatom a nakódovali tie rozvody- proste práca cez počítač a cena cca 60€+ nejaký doliaty olej, lebo to žralo tak 1 liter na 1500-2000 km. Odvtedy, zaklopem na drevo, auto ide viac menej o.k. a olej som ešte nedolieval- a to mám asi 3000 km za sebou- klop-klop.. Ale auto ide preč  a to čo najrýchlejšie - klímu musím dopĺňať každý mesiac ale únik nezistený, chladiaca kvapalina tečie pomaly prúdom z termostatu- asi tesnenie čidla, avšak aj vodná pumpa trochu slzí a začína pískať turbo. A menil som novú autobatériu- ale dobre, to je spotrebný materiál.. Proste väčší šrot auto som v živote nemal a asi ani nepočul, že by sa niekto takto s jedným autom natrápil. Proste tlieskam Peugeotu, čo dokázal z výrobných liniek vypustiť a o tejto značke nechcem už ani počuť- pritom možno majú aj dobré autá, vlastne po tejto skúsenosti sa už bojím kúpiť akékoľvek auto... Hoci toto nie je asi univerzálne riešenie, ak máte podobný problém,skúste sa spýtať v Peugeote na ten update softwaru- snáď to pomôže :-(

Možno práve z toho softwarového dôvodu autá neskoršej výroby už nemajú takéto problémy. Samotní mechanici z Peugeotu však pripustili, že tieto motory sú nešťastná zhoda komponentov a ich riešení...

Želám všetkým veľa šťastných kilometrov

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...
V 21. 7. 2017 at 13:10, adaschne napsal:

Ahoj všem, mám 508 SW, 1,6 THP, r.v. 2012 koupeno nové v ČR, aktuální nájezd 120tis. Musím jít asi proti proudu, ale motor v pohodě a naprostá spokojenost, i u Domanského v Kyjích si mě chtěli nahrávat:-) Olej měním každých 20tis, tankuji u OMV, Benzina, Shell a chovám se k tomu jako člověk, nevytáčím studený motor, dochlazuji turbo. Rozvody původní, v 80tis. jsem na záruku nechával motor čistit, při několikerém milisekundovém škubnutí při předjíždění/sešlápnutí plynu. Od té doby bez problémů. Spotřeba approx. 6,3l, dynamika příkladná, jezdím denně 70 km a často dálnice. Jsem zatvrzelý odpůrce ropy a ač pověst motoru hrůzná, já jsem spokojen. 

Problematika THP me zajima, tak se opet podelim o dalsi zkusenosti. Nyni najeto 136tis:-) kolem cca. 125 tis obcas ruda hlaska, STOP motor, porucha tlaku oleje, po zvolneni, prerazeni zmizela. Nejlepsi byla cesta pres Vanoci do Rakouska s nalozenym autem, v rezimu STOP jsme jeli cca. 200 km. THP nic nezastavi, navsteva servisu Zell am See, smazla diag. a je to. Zena uz mu moc neveri. Ve 130tis poprve meneny rozvody, cena approx 10tis a myslel jsem, ze bude klid. Bohuzel tlak oleje tam problikne dost casto, udajne vadna lambda a elektromag.ventil. Nabidka na 6tis, moc nemam cas travit ho v servisu, jezdim 70-100km denne, a v motor jsem lehce ztratil duveru. Koupili jsme Outlandera na rodinne presuny a z 508 se stal pojezd do prace a na nakup:-) Uvidime, jak bude drzet dal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, teď řeším taky kontrolku nízký tlak oleje. Vážně to byla špatna lambda a elektromagnetickej ventil? Mě bylo řečeno že by to mohly být ucpaný mazací kanálky v bloku a hlavne motoru. Ty s tou červenou kontrolkou normalně jezdíš? Asi se to přidírá ne ?

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cau vespolek, dle meho v autorizaku moc nevedi:-) vyjeli seznam z wagu a nasledujici chyby: P0132, P15A3, mam k tomu takove pekne povidani:-) Navrh na vymenu elektromag.ventilu olej. cerpadla a lambda. Vysvetlovali mi to, ze na turbu byl mensi tlak oleje, namerili 2.8 baru a pozad. je 3.53, prpto motpr skace do nouzaku. Znelo to rozumne, je to ma posledni investice. Jinak, pro me laika, je na turbu viditelne olej, kolem vicka na dolevani a bloku motoru tez. Nikdy to tam nebylo. Dle meho posledni krec. Jinak cervena me vzrusuje jen na semaforu:-) jestli te zajimaji ty papiry k tomu, nemam problem naskenovat a poslat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Má zkušenost 208 GTI | THP 200 | 2014

Aktuálně najeto 89000 km. Od 50 000 Km první projevy, kontrolka motoru, nouzový režim. V servisu zpočátku řešeno stylem, že to nic není. Postupně se začaly projevovat další závady. Vadné sací palivové čerpadlo. (Auto nešlo nastartovat = odtah). Tekoucí nádrž - vadný "odvzdušňovák" (večer plná nádrž, ráno 1/4 pod autem). Dlouhodobě vysoká spotřeba vozidla cca 10 l/100 km při normální jízdě (auto jezdilo dříve tímto stylem za cca 6,6) Zvuk motoru jak traktor (Diesel) a velmi nestabilní výkon. Reklamace na svítící kontrolku motoru proběhla cca 7x, při druhé reklamaci výměna váhy vzduchu, při třetí reklamaci došlo na výměnu rozvodů. To dočasně pomohlo, cca 10 000 km to auto jezdilo celkem normálně. Pak se začínaly ozývat zvuky od motoru jak tam něco rachtá. Servis mě s tím 2x otočil s tím, že to nic není a že nic neslyší, následně cca po týdnu znova kontrolka motoru a taky selhání ESP systému a taky problém s klimatizací, když jsem zrovna jel do servisu, tak jsem stál v koloně a z klimošky najednou šel zcela horký vzduch (takže 3 skvělý závady najednou -> Nejde, Rachtá a ještě se v něm pečete zaživa... ;) ). Následovala výměna plynového pedálu (senzoru), výměna termostatu, výměna nějakých dalších koleček a řemenů nějakejch těch sekundárních rozvodů pro pumpu a tak. Po dalším týdnu si stěžuji, že v tom furt rachtá, tak nakonec výměna napínáku řemenu pro vodní pumpu, kde je pogumované kolečko, které bylo totálně na maděru, to "vyřešila". Po týdnu zase kontrolka závady motoru. Ze servisu po cca 2 týdnech vráceno s tím, že se chyba neprojevila, cestou domů ze servisu se z auta při vyšších otáčkách a sešlápnutí plynu začaly ozývat pískavý zvuky (jak když se píská na píšťalku, což před návštěvou servisu nědělalo), vráceno do servisu jako "reklamace reklamace". Poslední 4 měsíce auto strávilo v servisu víc jak jsem s ním jezdil. Už na to nemám nervy. Jsem první majitel, servisováno každých 20 000 Km (oficiální předpis dle servisu je 30 000 Km). Pravidelně jsem kontroloval olej a případně doplňoval pouze originálním olejem (motor kupodivu těsní dobře, protože se olej moc neztrácí, cca kolem 1l /10 000 Km). Nevytáčel jsem to za studena. Nechával jsem dochladit turbo. Auto jezdilo prakticky denně 60 km, tankováno téměř výhradně Shell nebo Benzina. Motor jsem ale jinak vytáčel v celém spektru, nekupoval jsem si GTi proto, abych s ním jezdil 50... Jo a auto koupeno/servisováno v Domanský Černý Most. Jediné co zapříčinlo, že jsem se ještě nezbláznil je to, že jsem si včas prosloužil záruku na 5 let...

Závěrem, pokud se s tím svezete a všechno funguje jak má, tak je celkově 208 GTi neskutečné auto (a tedy i tento motor THP 200), ale když se tohle začne sypat, stává se z něj noční můra a cestování vlakem (a to je taky noční můra... ;))

Upraveno uživatelem mru
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ony ty přímovstřikové motory jsou špatné(nedořešené)už z principu funkce. Benzín při svém hoření tvoří karbon, to je prostě fakt.

Jenže nepřímé vstřikování vstříkne benzín do vzduchu a tato směs , ještě než je zapálena, očistí spalovací prostor vč.ventilů od karbonu, který vznikl při předchozím spalovacím cyklu. Jednoduše řečeno, takový motor se pořád sám čistí a karbon se téměř netvoří.

Naopak přímovstřikový motor foukne benzín až do komprese, kdy jsou ventily zavřené a benzín nemá možnost/čas  nic čistit. Takže se ten motor bude zakarbonovávat. Ale euronormy splněny, kytičky u cesty kvetou... Možná něco pomůže lepší benzín, ale to asi jen odsune problémy, třeba na pozáruční dobu :-)

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však stačí když motor vydrží 150-200tis,automobilka nepotřebuje auta s cenou do400000kc,aby vydržela dýl, potřebuje aby sis přišel koupit nový...uvidíme za cca 3-5let jak to s primovstrikovymi motory bude,aby nebyl návrat k atmosferam a dieslum,když se potvrdí ,že to byl přešlap.....

Upraveno uživatelem MJSytic
odebrány prázdné řádky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...