Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Citroen Saxo VTS


Jacobsoon

Recommended Posts

Tak zde představím moje auto z bratrské rodiny a to Citroen Saxo VTS s motorem 1.4

Auto sem koupil asi před týdnem a zatím spokojenost, tři měsíce sem sledoval inzeráty a vybral sem. Saxo má najeto 160 tis., do 122 tis je servisní knížka z citroen servisu. Původem je auto z Německa. Předchozí majitel nechal udělat repas zadní nápravy za 6000 a celkovy technicky stav je velmi dobry, zjistil sem jen trochu oleje v chladici kapalině, lehce hučí jedno ložisko a nesviti světlo v kabině a zašil se větrák topeni, Tj vse...

co se týče kosmetiky tak kousek ulomeny zadní nárazník u výfuku, cca 15cm svar předního nárazníky, na některých místech odchliple oplášťování a na některých dokonce privrtany. No nic s cim si v budoucnu nepohraju. . .

výbava: rv je 2001, Klima, 4*airbag, vypinatelny u spolujezdce, ABS, pak klasické veci jako stěrač vzadu, okna v elektrice, mlhovky predni, pěkný Interiér modry koberec, modré pasy, černo modré sport sedačky, bile budíky a červenýma ručičkama (za tmy hodne pěkný)

auto je momentalne v servisu na vymnene tesneni pod hlavou, všech filtru (olej,vzduch,palivo) popr. ložisko...

v planu je kompletní očista zvenku, zevnitř, voskování a celk. regenerace laku a plastu, pridelani VTS plastu na dveřích atd. no a samozrejme lita kola, dam tam BBS 15 195/50 s podlozkama a natreni třmenu. Vymnena repro (drnčí) a naplnění klimatizace..

[upravil dne 10/3/14 15:33 od Jacobsoon]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jízda se saxem je jako s větší motokárou, Mozna je to podvozkem, ale vážně krasne sedí v zatáčkách a raduju se z každé zatáčky, motor táhne v celku slusne přece jen 55kw s 990 kg dokaze pekne rozhýbat, kufr dostačující, posez v aute taktéž, brzdy brzdi mnohem lépe než u 306 se stejným motorem., celkovy dojem a poměr cena výkon hodne slušný.. Designové si troufnu rici hezčí než 106 zepředu i ze zadu, ale to je možná, věc vkusu. Jedine co bych vytknul tak je hlučnost při rychlejší jízdě a při rychlosti nad 150 už sem se necítil moc dobre, ale to je u auta takové to třídy asi normál. .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

tak po delší době něco dopíšu.. Se saxem sem zatím spokojen, z technických závad sem zatím pouze nechal zavařit výfuk. Saxo sem nedávno pořádně umyl, navoskoval, přidělal vts oplastování, sehnal origo 14, koupil nové stěrače, a další maličkosti ...

Jediné co jsem ještě nevyřešil je ventilátor topení, funguje jen na stupeň 3 a to je hukot..

Před zimou mě čeká výmněna čepů popř. ještě co bude potřeba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...