Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

  • O 2 roky později...

Weri 605, přiznám se, že se velice málo setkám v provozu s tramvají, tak jsem trošku logicky uvažoval a uspěl. Přiznám se, že při odbočování tramvaje vpravo, je to v praxi trošku o sebezáchově, když mám po levé straně tramvaj:). Ale pravidlo ,,pravé ruky" je velmi dobré, ale měli by jej znát i ostatný účastníci silničního provozu, a to hlavě mladsí řidiči vozidel zn. BMW, AUDI, koncernových TDi a podobně, co si myslí, že jsou rychlejší a mají ,,raketovou" akceleraci:D:roll:bacha. Jistě si se i Ty v praxi setkala s takovými ,,mistři" světa, zvláště, pokud mají vedle nějakou ,,kočičku"! 

Zvášt ,,úsměvné" je řízená křižovatka policistou v praxi:D.

Weri 605 blahopřeji:super:potlesk.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 47 minutami, OK406 napsal:

Weri 605 blahopřeji:super:potlesk

tak to by byla pěkná ostuda, kdybych to nedala.. :D 

jinak do mladejch to můžeš tlačit horem dolem a dokavať si nerozbijou huby (nebo jim je nerozbije někdo za ty prasárny), tak to stejně správně dělat nebudou... :) 

my se teď bavíme dvojitou křižovatkou v Praze u finančáku prahy 10. Přehodily tam přednosti - všichni jezdí postaru a včera při zkouškách sme stáli na hlavní asi 2 minuty než nás ti co měli stopku pustili.. :D  komisař řikal, že doufá, že tam neni nikdo komu dal papíry zrovna on.. :D

začíná mě tak přepadat pocit rezignace... :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Weri 605, jak se říká, ,,zvyk je železná košile". To je to nejhorší, pokud po velmi dlouhé době změní strukturu dopravního značení. Buď ráda, že Vás nesrazil nějaký nepozorní řidič.
   Jako příklad mohlu uvést, ale Ty to nebudeš pamatovat, jelikož jsi moc mladá dívka, a to kruhové objezdy, kdy dříve dle ,,legendární" vyhlášky číslo 100 platilo, že vozidla, která vjíždějí na ,,kruháč", mají přednost. Po roce 1989 začal pomalu boom ,,kruháčů" a dopravních nehod přibývalo.
  Nebo stačí, když změní průjezdnost ulicí, např. dají DZ Průjezd zakázán, nebo jednosměrná ulice. Poslední dobou se ve městech objevují různé jednosměrné ulice. To pak je zmatek.
  To máš pravdu, dokud se mladej řídiči nespalí, tak si myslí, že umí vše nej a mají nej vozidlo, jenž má minimální obsah 2.0 litry! Já osobně si myslím, že takové vozidlo je pak v jejich rukou velmi nebezpečná ,,zbraň"! Nejen pro ně a posádku, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu. Vím, že toto není v možnostech autoškoly je usměrnit! Osobně jsem svýmu klukovi k 18-nám koupil Peugeot 1.0i, 37kW. 3dv., r.v. 1997. Nemá to žádné ,,vymoženosti" a mohu zodpovědně říci, že se naučil velmi dobře jezdit. Občas jede i do Brna do školy a žádná ,,brzda" provozu není. Je to docela živé ,,vozítko". Nemusí se mnou všichny souhlasit, ale pro začátek na učení je nejlepší ,,slabší"  vozidlo. Alespoň nejen já se tak učil.V  autoškole jsme jezdili s Škoda 105. Osobně jsem měl VAZ 1200 sedan a pak po velmi dlouhé době Peugeot 406 2.0i 16V do ted.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak u mě to šlo jak na horský dráze :)

Toledo, BMW 730, Land Cruiser, Škoda 120, Lada 1500, Pug 605 a teď 5008.

skok na Š120 byl krutej, ale čistě dobrovolnej..! :) 

Jinak když to máš srovnaný v hlavě, tak ani věk ani 2,0 nevadí.. Ono i v tý 106 se dá mazat po okresce tak, že jí omotáš o strom... Kolikrát vidím padesátníky, co to taky nedávaj.., myslim, že by neškodilo celorepublikově dělat přezkoušení po třeba 5ti letech.. :) 

Co mi sem choděj vracečky, tak to je fakt humus jak jezděj.. A po pravdě, já když šla na učitelák, tak sem taky zjistila, že vlastně nic neumim :) 

Po jedný jízdě bych vás dneska rozebrala všechny do jednoho, co kde děláte špatně.. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty si přísná učitelka autoškoly! Co ,,mladý" chlapci, ,,nevytahují se" někdy? A co zlozvyky řízení jednou rukou, ručkování, posed za volantem? Občas vidím, jak mladej ,,pásek" sedí nakřivo (ale značku, že je postižení nemá za sklem) za volantem, levou ruku na volantu a druhou na loketní opěrce, řadičce nebo na kolínku kočičky a myslí si, že je mistr světa. Většinou tak potkávám řidiče zn. BMW, AUDY, VW, ale i Škoda:D.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za svých skoro dvacet let praxe řidiče z povolání vím moc dobře. O čem píše OK406 i Weri605.  Dříve jsem měl taky za volantem dost krkolomné polohy ale časem člověk přijde na to co mu vyhovuje. Ale například držení volantu jak se učí nebo učilo v AŠ podle hodin tak to mi nikdy nešlo. V AŠ jsem když jsem dělal " trojku" měl jsem ve V3Sce problém že jsem bral volant zevnitřku a kdo V3Ssku zná ví jaká dokáže v tomto být mrcha. Po jedné jízdě jsem se to odnaučil instruktor zavelel odvez se domů a když jsme přistáli před barákem tak zavelel běž domů a přines lavor na prádlo, pak jsem si musel sednout na schody dát si lavor na klín a zatáčet instruktor seděl s tatíkem na lavici pod ořechem debatovali o chovu holubů a já jak debil zatáčel škopkem z jedné strany na druhou, když vykouřil asi šest cigaret tak řekl že pokud hrábnu ještě dovnitřku volantu tak si přinesu škopek do hodiny teorie a budu zatáčet celou hodinu před celým kurzem. Ano měl dosti svérázné metody výuky ale v dobách největší slávy se za ním žáci sjížděli z hodně širokého okolí dnes je to pán  hodně v letech a už jezdí jen výcvik na NA zbytek dělá jeho dcera která má podobné metody.  Přiznám se že od té doby je hodně málo situací kdy vezmu volant zevnitř.

Co se týče křižovatek tak to je kapitola sama o sobě. A řízení křižovatky příslušníkem ručně tak to je něco co zná dokonale jen hrstka dnešních účastníků provozu. Ono nenadarmo se říká chceš dostat pražáka na silnici do úzkých vypni semafory a pokud ho chceš trápit ještě víc tak do středu křižovatky postav četníka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S těmi učiteli v autoškole, maně jsem si taky na jednoho vzpomněl. Mladej kluk, Ital, v Praze byl na pár dnů kouknout, bydlel u nás. No a když se měl vracet domů, všední den odpoledne, nějak se někde zapomněl a přiřítil se k nám domů pro věci ani ne hodinu před odletem. V tu dobu už jsem nad ním zlomil hůl, že už nemá šanci to stihnout, že mu to uletí, ale když se přiřítil, řekl jsem si, že to zkusím. S vědomím, kde všude je to zacpané jsem to vzal bočními uličkami, zase ne úplně přehnaně rychle, ona 205D nebyla zrovna raketa, ale poměrně svižně to bylo. Jako učitel autoškoly si v tu chvíli asi docela užil :D Letadlo kupodivu stihl, a když pak večer volal, že dík, že už je doma, ptal jsem se, jestli jsem udělal řidičák, tak prej "...hmm, very well" :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes je asi problém nájsť poriadneho učiteľa autoškoly.

By som povedal že posledných 20 rokov to ide s kvalitou výučby v AS dolu vodou.

Niečo ako brzdenie motorom,aj dolu kopcom,dochádzanie do križovatiek,plynulá jazda je španielska dedina.

Všetko sa berie cez prachy,za prachy,a ako ušetriť prachy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vena garážmistr :D

květen a maturity dopraváků - dole u Edenu křižovatka fakt veliká.. - malá blondýnka uprostřed.. Její práce na 1*** ale to co vytvořili někteří řidiči a hlavně teda jeden taxikář a autobusák :D  Mladá je vypískala z tý křižovatky.. :D  a nastoupili na ně dva policajti - doklady, dejchnout atd...

pravdou je, že bez světel nejsou v praze kolony.., jak to řídí policajt, tak je to zasekaný, protože lidi fakt nevědí a rači stojí... A přitom je to tak jednoduchý.. :D  

Mimochodem, teď sem někde četla článek, že 88% řidičů si myslí, že řídí dobře, i když tomu tak není a ve skutečnosti to zvládá pouhých 16%!!!!!! Bože ochraňuj nás... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...