Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

První test RCZ-R


Petrikj

Recommended Posts

  • O 3 měsíce později...
  • O 3 měsíce později...

Je to super pecka, pro nezkuseneho a cloveka zvykleho na normalni auta to chce hodne sebekazne, aby to spatne nedopadlo, bud ve skarpe, v protismeru nebo s pruvanem v penezence (mimochodem nechapu, cim s temi mericimi auty jejich ridici premysleji, kdyz jsem kolem nich prolitnul, po chvili za mnou vystrelili, slepej by si jich \"nevsimnul\", povesili se na me a mysleli, ze je nevidim...jenze devadesatka na devadesatce neni na stopku, tak po chvili odjeli a zamerili se na nekoho jineho...takze penezenka mi zustala usetrena).

Ale zpatky k auticku. Popisovat ho nebudu, to se muze kazdy podivat u prodejce (ten muj ho ma jako predvadecku). Motor je super, vystreli s clovekem jedna basen. Jen je potreba drzet volant obema rukama, jinak litam ze strany na stranu. A k tomu mam jednu (asi zvlastni) vyhradu, chtelo by to razeni na volantu, pri tom zrychleni clovek ani nestaci prendavat ruku z radici paky na volant a zpatky, jak to lita ;-)

Takze po par litani ze strany na stranu (nastesti byla dalnice volna) jsem si jakztakz zvyknul. A nastal dalsi problem, na dalnici by to potrebovalo sedmicku a osmicku, pri konstantni jizde ve \"vyssi\" rychlosti (160 a vys) je zvuk motoru neprijemny, potrebovalo by to snizit otacky a jet \"na spotrebu\" :-)

K tomu vsak RCZ-Rko neni urceno, takze zpatky k hrani, nejsem zavodni typ, takze jsem moc zatacky nerezal, ale i tak to byla parada, auto sedi jak pribite. A ty pohledy lidi kolem, resp. v autech, ktera me v mych 130ti dojela (v levem pruhu D1, jinde nedoporucuji jet, jinak to cloveka vytrese z kosti), jako ze jedou rychle a uhni...staci podradit o 2-3stupne a strela je v dali a oni museli cumet :-))) Dobre jim tak, nemaji si hrat na to, na co nemaji...

Zaver po par dnech jezdeni po republice? Super auto na obcasne hrani s kontrolovanymi emocemi dobre, ale jinak strasne nebezpecne. Dobra volba pro majetne, kdo ale hleda kompromis, nafta pod touhle kapotou mi pripada lepsi (mel jsem ho na stejnych trasach), jednoznacne to je ale dobry pocin lvicka na nasich cestach. Takze palec vzhuru a tech par drobnosti (jako napr. ze se navigace nechyta a jezdim v nezmapovane zone po polich, i kdyz jsem jel po dalnici, a to bylo jasno...) mu promijim.

P.S.nedoporucuji prudce brzdit, neni-li to nutne, pasy me taktak udrzely, jak to brzdi ;-)

[upravil dne 17/8/14 06:24 od Igor]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem v něm jezdil na P-C srazu a musím říct že opravdu mazeček... ty brzdy jsou extrémně brutální, ze začátku nic moc, ale jak se projeli 4 rychlé zatáčky, a brzdy se zahřály tak to brzdilo jako ďas až se mi z toho občas zamotala hlava :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...