Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

PEUGEOT EXPERT TEPEE - topení


MARUF

Recommended Posts

Přesně tak. Pokud nepotřebuji ovládat webasto dálkově, ale chci kromě ohřevu motoru vytápět nezávisle i interiér, tak stačí pořídit montážni kit na propojení webasto a klimatizace (cca 9600) a pak programovací hodiny za 2000. Nic více by nemělo být potřeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vytapět kabinu bych nepotřeboval mi jde jen o ohřati motoru před nastartovánim,Vysvětlim  bliže :myslim nastartuji motor a zároveń nezavisle topení,jedu do práce asi18km jak přijedu do práce ,tak mam zahřaty motor a přihřivač ještě jede.Cesta trva  asi 20min.

Mi by se libilo a tak to bude (jinak nic nebude ty 12000 je zbytečne),vyjdu z baráku (auto mam na zahradě)zapnu vypinač (ručně),vyvenčim psa N.O. přiložim pod kotel  asi 20min ;)

 Nasednu a jedu do práce,a vysledek::: nestartuji studený motor, dřiv dosáhnu pro.teploty a přidavne topeni  pojede třeba stejnou dobu, :blicismajlik vše kolem toho asnad ušetřim filtr F.A.B. :roll a ja si nacham klidně vlněny svetr v nevytopene kabině.

Nyslím že to není nic nemožneho  budu rád za názory :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jawak - takze vlastne staci RU (hodiny, dalka) takze asi nejak takhle (presneji jedine s presnym typem bufika)

http://www.dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?p=535480&sid=423ab21ca14005e331bf8da8eacaea81

 

V Expertu je z výroby vestavěn typ Webasto Thermo Top C, jenže slouží pouze jako přídavný ohřev motoru a zapíná se nastartováním motoru.

Upraveno uživatelem honekr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud chce jen zahrat vodu v motoru obehove cerpadlo teoreticky nepotrebuje webasto aspon nektere modely maj male cerpadlo v sobe

no to by mozna stacilo ale kdyz ma bufika tak naco jine topeni ??

protože ten bufík jede jen s motorem, kdežto ohřívač si zapne, vyvenčí psa, zatopí v kotli a může jet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Thermo Top C podle dokumentace obsahuje čerpadlo. Tzn. aby ho @jawak spustil samostatně bez motoru, mělo by stačit připojit buď originální programovatelné hodiny za cca 2000,- Kč nebo podle toho schématu obyčejný spínač pro ruční zapnutí.

Pokud by to chtěl mít komfortně ovládané a vyhřívat interiér jako to potřebuji já, musel by to doplnit o instalační sady 1313563C a 1313585E (nevím, zda je nutné obě nebo stačí jedna) a některé z doplňkových DO.

Edit: Tak sada 1313563C je pro manualni klimatizaci, sada 1313585E je pro automatickou klimu :)

Upraveno uživatelem honekr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc díky, Lukaši trochu ktomu tvemu návodu,jestli viš co tam je a co musim přídat.

  O eletrice jsem taky uvažoval, ale  k ohřevu jsou ještě mutne kable a ty jsou za 1000kč jeden co taky finančne je zbytečne.

  Peugeot ofiko doporučuje ohřev oleje(2999 co jsem našel) a ten se lepí na olejovou vanu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahojte. Máme P807. Zišlo by sa nám o kúsok väčšie auto. Uvažujem o P Expert Teepee a tak hľadám info o týchto autách. 

Vidím že diskutujete o ohreve motora. V P807 je tiež Webasto Thermotop C. Ovládanie je možné jednoducho prerobiť na manuálny vypínač, prípadne diaľkové. Stačí prerušiť jeden káblik a priviesť k nemu do vypínača kostru. Ja som to takto prerobil minulý rok, funguje to bez problémov. Zapojenie je jednoduché - viď schéma. Viac info vo vlákne "Ovládanie nezávislého kúrenia". Pridám ešte ofic. dokument od Webasta pre P807. 807_2.0_2.2_d_d_Webasto.pdf Predpokladám že pre P Expert je tiež nejaký podobný návod.

Peter

Upraveno uživatelem PeterNR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil Jsem Peugeot Expert Tepee Allure r.v. 12/2015 ,motor disel 2.0 HDI 163k,potřeboval bych vědět zda má přídavné topení fungovat i bez nastartovaného motoru/zapnout samostatně před startem/ a zda má topit i ve stropním panelu.V manuálu jsou rozvody teplého vzduchu i ve stropě rovněž tam píší,že předehřívání slouží k snadnějšímu startu.Auto jsem měl dva dny v servisu protože sami nevěděli jak to má fungovat.Pak mi řekli,že topení funguje jen při nastartovaném motoru a topí jen dole pod sedadly.Prosí kdo má zkušenosti s tímto vozidlem,ať napíše jak to má vlastně fungovat. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poznaš to podle toho že když nastartuješ tak pod autem začne tikat topení =to  znamena že je tam.Pokud nemaš v kabině ovladaci "" něco,tak topeni prostě ovladat nebudeš. Topení slouži k rychlejšimu ohřevu vody- v systemu takže nornalni vody v chladiči  a přilehlem topeni  (motor funguje tak usporně že by vodu ohřal až za dlouho) Jak vypneš auto a ještě není zahřate tak topení jede až se vychladi tak se samo vypne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PETER Jake info. chceš já ti povim i to co ti peugeot nepovi  jen,ale to co vim.

  S tim topenim  to je ve uvnitř topeni nebo venku a co nato říka regulace jestli je funkčni nebo je to tak na ostro  že to musíš hlidat sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peugeot Expert Tepee.V lednu 2015 jsem si koupil nový Peugeot Expert Tepee Allure 2.0 diesel a od te doby se potýkám s problémy s přídavným topením.Potřeboval bych vědět,jelikož to neví ani v servisu , jestli při zapnutí přídavného topení musí foukat teplý vzduch i ze stropního panelu.Pod sedadly ve třetí řadě fouká silně i když ve přední časti je vzduch daleko teplejší.Ze stropního panelu jde slabě studený vzduch až po ujetí 20 km,kdy se motor zahřeje jde teplý vánek,ale o žádném foukání nemůže být řeč.Po otočení na chlazení z panelu fouká studený vzduch jako z fukaru.V servise mi řekli,že to má topit jen dole,v návodu na obrázku je nakresleno topení i nahoře.Prosím o zkušenosti majitelů tohoto vozu. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MIRKU MAŠ OVLADATELNE NEZAVISLE TOPENI ja mam experta z neovladatelnym ZATIM  už to řešim.

 Taky teť řešim problem z tažnym maš tam tažne nebo si ho budeš nechavat montovat, jestli jo tak pozor na neorigo tažne je  od  firmy NEJDILY je  to  hnus jestli chceš info,tak se ptej Dam nove vlákno  ať to nemicham

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...