Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 - reálná cena - dotaz


jiristary

Recommended Posts

Ahoj,

uvažuji o zakoupení 5008 a chtěl bych vás poprosit o posouzení nabízené ceny, ceny v cenících teď nikdo nedodržuje a netuším zda nabídka co jsem dostal je zajímavá nebo jestli se dá cena ještě stlačit dolů :-) Obeslal jsem pár autosalonů s poptávkou na 1.6HDi, Active, 7-místná verze.

Nejlepší nabídka momentálně je 443900, je to dobrá cena? Jde o nový vůz, po faceliftu, bílá barva, výbava Active + 7míst.

Dál jsem dostal ještě nabídku na předváděčku, najeto cca 3000km, je to 2.0HDi, starý model, Active, 7-míst, bílá barva, uveden do provozu 7/2013 a záruka tedy běží od tohoto data, cena 419900.

Co byste volili? Případně mám ještě zkusit smlouvat? Všichni mě ale tvrdí že jsou už téměř na nákupce (u předváděčky dokonce pod), a že další prostor na slevu už není. Díky za komentáře :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

30kw na takto těžkém autě je samozřejmě znát. Jak moc, to záleží na řidiči - jestli je jeho jediným kritériem spotřeba nebo ne. Každopádně je ta motorizace zábavnější. FL je hezčí, ale uvnitř krom výborné možnosti zadní parkovací kamery nic moc bohužel nepřidal.

K ceně ti neumím co říct, mě před cca rokem a třičtvrtě nabízeli 1.6 za podobné peníze 5míst Active, prosklená střecha, HUD. Po vyzkoušení motorizací jsem si vybral 2.0HDi, ale 1.6HDi na auto v pohodě stačí. Můj osobní názor - já předváděčku nechci, vím jak se s nimi zachází a co na nich dokáží lidi napáchat. Nic z toho by se svým autem nedělali, ale s předváděčkou klidně... Nákup předváděčky považuji za loterii...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FL rozhodně ano, je mnohem hezčí.

Předváděčku každý honí za studena, aby viděl, jak to jede. Pokud ti to nevadí...

Motor 1,6 stačí. Ale je módou radit druhým, že si mají koupit co nejsilnější motor, jinak že to vůbec nepojede. Ti, kdo to radí, by měli uvést, kolik najeli v jedné a v druhé motorizaci.

Projdi si vlákno spotřeby, 1,6 má v průměru o litr menší spotřebu, než 2,0, ať už se jedná o šetřílky nebo nešetřílky.

[upravil dne 26.11.2013 10:07 od P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oldo nech toho. Jasně že má vyšší spotřebu. Ano v průměru o litr. Má o čtvrtinu vyšší objem, výkon, spotřebu, to je přeci jasné. Ale taky je o třetinu zábavnější. Ten výkon navíc tě prostě nutí ho využívat a jízdou se bavit. Každý si musí vybrat, co preferuje. Největší rozdíl ve spotřebě je ve městě, pokud plánuješ hodně ježdění v městských kolonách, stopro oceníš 1.6.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

\"Oldo nech toho.\"

Byl jsem překvapen, jak ta 1,6 dobře jede. Se silnějšími auty (třílitry) jsem najel asi 350 t. km. Jezdil jsem i s 2,2 HDi (607) a s 2,0 HDi (406).

No a jezdit \"zábavně\"? To předvádějí jezdci v TDI, lepí se nesmyslně na zadek a pak až je volná silnice, tak zapomenou předjíždět. A na kruháči, křižovatce nebo v zatáčkách pak brzdí provoz. Takhle \"zábavně\" je spíš otravně a agresivně. O tom jsme se kdysi bavili s Johnny_Lee, co tady předvádějí řidiči s cizími RZ na okreskách.

[upravil dne 26.11.2013 12:54 od P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každý považuje za zábavu něco jiného. Lepit se někomu na nárazník za zábavu nepovažuji, je to trapná úchylka. A navíc to není o motoru, nýbrž o kinetických zákonech a brzdách. Stejně trapné, jako nezařazovat se na dálnici do pravého jízdního pruhu. Trávím na silnicích spoustu času a setkávám se s lecčím. Bohužel i s úplnou demencí. A taky jsem něco najezdil s různými auty, s různými výkony a objemy, hlavně tedy ve služebních je to celá řádka. Třeba stávající motor znám z Volva V50, ale dovolím si tvrdit, že tady je ještě kultivovanější. Zase víc žere, ale to je dáno velikostí a váhovou kategorií 5008. Řízení mě ale pořád baví. A 2.0 jsem si kupoval i proto, aby přesednutí ze služebáku do vlastního nebylo tak velkým skokem, ono úplně stačí, když sedneš do auta s benzínovou atmosférou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem se byl v reálu podívat na FL 5008 a vypadá teda moc pěkně :D Bohužel zatím neměli vůz na zkušební jízdu, ten bude až příští týden a bude to 2.0HDi, takže tu 1.6 zatím nemám kde vyzkoušet.

Co může být té předváděčce s 3000km by mě taky zajímalo, sice je to starší model ale cena je pěkná :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já nevím, když sedneš do svého auta, nejspíš počkáš, až se zahřeje olej, než mu naložíš. Předváděčce naloží každej, ale nikdo nečeká, až se auto zahřeje.

Výrobce ti dá doporučení na zvýšení životnosti - jedním z nich je, že studený auto nemáš ždímat na doraz... U dieselu to platí dost striktně. Výrobci je ukradený \"nevycválaný debil\", naopak - o to dřív bude v servisu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za mě 1.6 HDI - menší spotřeba , menší pojistka , lepší do města a na popojíždění

2 litr pokud by byl nový za podobné peníze ( né ojetý předváděcí ) bych zvažoval a možná se pro něj i rozhodl

v tomto případě ale co máš za nabídky asi bych šel do té 1.6 :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...