Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zvýšení podvozku Peugeot 307


Viki0071

Recommended Posts

Zdravím všechny, mám dotaz jestli někdo z Vás zkoušel zvýšit podvozek na Peugeotu 307. Díval jsem se na možnosti a vycházejí mi dvě - buď dát pod pružiny podložky ze silonu co se různě dají sehnat, nebo rovnou vyměnit pružiny za silnější.

Teď mě inspiroval známý, strašně nadával na rozbité cesty v okolí a tak si pořídil na oktávku nějaký paket pro špatné cesty a snad do té své 1,6 dal paket z 1,9 nafty. Auto je dost viditelně zvednuté (mezi pneu a blatníkem je cca 10 cm místa) a údajně jízdní vlastnosti jsou také v pohodě. Ještě mi říkal, že snad na zadní pružiny dal ještě podložky kvůli vyrovnání vozu a že měnil tlumiče (staré už byly KO)

Nechci dělat z auta offroad, ale jezdím často s celou rodinou, náklad tam taky nějaký vozím a celkově by se vyšší podvozek snesl.

Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli nemáte zkušenosti se zvyšováním podvozku a jestli by na mou 307 1,6 SW šly dát třeba pružiny z 307 HDI (podle mě nejtěžší auto v nabídce 307)?Dokonce jsem v nabídce Auto kelly našel nějaké pružiny pro větší zátěž HD a dokonce tlumiče pro zpevněný podvozek.

Nevíte o co se jedná?

Jedná se mi hlavně o to, jestli jsou pružiny rozměrově stejné a jestli by se nemusely dělat nějaké větší úpravy.

Díky za rady a názory všem. Vik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

\"Odborníky\" chápu:-) ale auto má pro mě praktické využití a není jenom pro parádu. Sám bych to zvyšování hodně zvažoval, ale ta zkušenost souseda s Oktávkou mě docela nalomila. Samozřejmě jsou asi nějaké limity, kam až nejít, ale zase vycházím z toho, že v autě jako je Peugeot 307 většinou jezdím s rodinou a tak je v podstatě vždy naložené a zatížené. Samozřejmě v jednom člověku do bude vždy vratší než před zvyšováním.

Zase Peugeot 307 je taková prdelatá objemná macanda, které by podle mě trochu toho zvýšení slušelo, bylo by to takové malé MPV:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak si to trochu procházím a jaký máte teda názor na ty mezizávitové gumy?Je to velmi jednoduché řešení a v podstatě nejrychlejší na montáž.Procházel jsem i internet a našel jsem názor,že pružina je s tou gumou hodně namáhána,co vy tady na to?

Nechci z auta dělat \"jeepa\",ale sem tam mi to při zhoupnutí zadrhne a byl jsem s tím i na kontrole a vše (tlumiče i pružiny) jsou v pořádku,tak bych to drhnutí chtěl omezit.

Předem díky za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

re: Petr V: Ha další ze stejného švestkového království... Napadá mě, jestli nemáš pod autem něco uvolněného. Mě takhle drhnul výfuk na 405, ale pak jsem zjistil, že úplně nedržel, jak měl a po narovnání a připevnění to už bylo lepší.

re: CINICMAN: O té distanční sadě vím, je to levnější řešení. Zase si říkám, že by výměna pružin za pružiny ze silnějšího modelu celou věc řešila tak nějak definitivně...

Teď jsem se díval, kolik by mě ty pružiny stály (něco kolem 4000) a pokud by se nemusely měnit tlumiče, nebo aspoň ne všechny, tak by to taky nebyla zas tak velká pálka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

priemer pruzin bude urcite iny, mam 2 naftove verzie s rozdielnymi vykonmi a ten slabsi motor ma mensi priemer pruzin a svetla vyska je cca o 3cm mensia ako pri vykonnejsej verzii ...cize ak vymenis pruziny budes muset menit aj predne tlmice a cast horeneho ulozenia...auto bude tvrdsie a ktohovie ako sa bude chovat na ceste so zvysenym taziskom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
Guest Adam Valášek

Ahoj, jak složitá je domácí montáž podložek pružin na 307 sw? Jak se to dělá, potřebuju k tomu něco extra, nebo zvednu, lehce podložím a auto dolů a OK? Nebo nějaký stahováky, apod? 

Děkuji, Adam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...