Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Partner Tepee aneb spěchající stan


Honza z Nera

Recommended Posts

Když už jsem dneska lepil ty prahy od Lukáše, tak jsem udělal i pár foto auta celého.,

Trocha info:

Jedná se o Peugeot Partner Tepee r.v. 2009 1.6 HDi 55kW.

Auto jsem koupil jako rodinné v roce 2011 od Peugeot Kly. Auto bylo dovezeno jako bourané ze slováče a pépečko ho původně dělal pro svojí paní.

No ale bohužel vůz nesplňoval alespoň základní požadavky na dynamiku ( teda pro pépéčka, paní byla nesmírně spokojená :)), a tak se vůz objevil po nějaké době u nás.

Výbava:

To je trochu sranda, ale kdo znáte pépéčka, určitě ví, že auta od něj nejsou zcela \"standartní\". Tedy orig.navigace TR3, DVD . . . a jak píše jeden nejmenovaný bazar k výbavě: . . . a mnoho dalšího.

post-12538-14109631377627_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zcela upřímně. Hodně dlouho jsem si musel zvykat. Předchozí auto jsme měli 406 2.2 HDi a když jsem začal s parťákem jezdit, připadal jsem si jako . . . . ve zpomaleném filmu. Ale auto mělo najeto 32tis. tedy v podstatě docela nové, snad dobře udělané a moje žena byla maximálně spokojená ( sedí vysoko, vidí daleko, dobře se jí parkuje ).

55kW se musí respektovat, předjíždění rozmýšlet dopředu a na dálnici nečekat soustavnou jízdu 150km/h. Když si na auto zvyknete, tak Vás začne docela překvapovat. Dynamika ve městě je dostatečná. Motor dobře táhne od 1500 do 3500 ot. - nejlépe se cítí ve 2000ot.

Pokud dáte motoru čas, tak udržet na dálnici 130km/h není problém ( akusticky je ale příjemnějších 120km/h, to motor točí cca 2700ot ). Někde jsem četl, že auta od roku 2012 mají vylepšení akustické pohody na palubě ( u našeho auta přemýšlím o malém odhlučnění ).

Celkově je motor naladěn na ježdění do po městě kdy vykazuje velice dobrou spotřebu a sedímu to nejvíc. Samozřejmě, že ježdění mimo obec také není problém. Pokud se ale utrhnu a chci se \"projet\" tzn., že motor točím, jde spotřeba nahoru, dynamika není kdoví jaká a hluk uvnitř také nic moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...
  • O 3 týdny později...
  • O 3 měsíce později...

Jo díky. Přibližně v půli roku bude k mání. Chystám prodej. 

Jinak jsem opět velice příjemně překvapen ze spotřeby. Včera jsme se vrátili z hor kde jsme byli od pondělí 23.2.do soboty 25.2. Před nájezdem na mladoboleslavskou dálnici jsem měl průměrku dle PC 5,5 litru kdy jsme se pohybovali kolem 90 - 110km/h + do toho bylo nějaké to ježdění tam. Na konci dálnice jsme měli 5.9 litru dle PC kdy jsme místy frčeli i  150km/h. Jinak převážně 130km/h. Jinak dlouhodobá je viz.podpis - je v tom hlavně Praha. Ještě se sluší dodat, že před odjezdem jsem bral plnou.

Prostě na to jaká je to krabice mě to i po letech dokáže jednoduše překvapit . . . .

Upraveno uživatelem Honza z Nera
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Když jsem sedal na parkovišti do auta, tak jsem si opět všiml pěkného čísla na tachometru, čeká mě i výměna oleje a všech filtrů.

Také mě dokáže rozveselit ( i když to vlastně nic neznamená :)) vypočítaný dojezd po nabrání plné. To je prosím po ujetí 67,5 km od plné a ježdění po Praze. Srandovní, samozřejmě se skutečný dojezd změní o několik desítek a někdy i stovek kilometrů směrem dolů.

Když jsem ještě bydlel v Nera, tak po nabrání plné tam kolikrát svítilo i 1150 km nebo 1200 km - je to holt z kopce. Také je fakt, že tyto dojezdy se začaly objevovat v okamžiku kdy jsem začal brát naftu u EuroOil. Asi kouzelné palivo či co :D  

post-9247-0-83100300-1426537899_thumb.jp

post-9247-0-14871600-1426538461_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

. . . parkoval jsem dnes na nábřeží a zcela náhodou bylo volno vedle "bráchy" - jak říkají moje děti ( citroen je bratranec ). Udělal jsem si fotečku předku pro porovnání. Nemohu si pomoct, ale ten new model mi přijde . . . jak bych to nejlépe napsal . . . taková jako prdel bez díry?? Citroen je tedy slušivější. Ale je to otázka vkusu.

post-9247-0-63840300-1426618634_thumb.jp

Upraveno uživatelem Honza z Nera
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...