Kurt Odesláno 15. únor 2013 Sdílet Odesláno 15. únor 2013 Protože jsem příznivcem pomalého vaření, čas od času se (pomalu) pustím do vaření. Dnes jsem se pustil do pečení bůčku. Suroviny: bůček (množství akorát, aby se vešel do pekáče a pekáč do trouby) - můj měl dnes 1,25kg sůl - lžička sádlo nebo olej - tři lžíce stačí, dnes jsem použil olivový, někdy dávám sádlo barevný pepř - lžička (celý, rozdrtit v hmoždíři) cibule - asi půl kila, nicméně záleží opět na velikosti nádoby (cibule musí pokrýt dno) voda - přiměřeně, dává se na dno pekáče Postup: kůži na bůčku nařežeme cca do hloubky půl centimetru: a vrazíme ho na pánev, kde jej krátce ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo - mezitím si v misce smícháme rozdrcený pepř se solí a olejem: maso vyndáme z pánve a do nařezané kůže směs vetřeme. Takto připravené maso položíme do pekáče na cca dvoucentimetrové plátky cibule a mírně podlijeme vodou - maso se nesmí vody dotýkat! Potom to celé vrazíme do trouby předehřáté na 90°C a pečeme alespoň 5 hodin. Pokud máte rádi vypečenou kůrku, po 5 hodinách maso odkryjte a zvyšte teplotu na 110°C - takto dopečte do zlatova: Podávat lze s knedlem a zelím, nebo s chlebem. Dnes byl s chlupatým knedlíkem a zelím: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šalda Odesláno 15. únor 2013 Sdílet Odesláno 15. únor 2013 Tak tohle vypadá opravdu hodně dobře, určitě brzo vyzkouším:super Přesně takhle si bůček chystám i já, stejně nakrájenej, jen ho teda ochucuju jinak a peču normálně. Už se těším, pak podám hlášení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hurvajz Odesláno 15. únor 2013 Sdílet Odesláno 15. únor 2013 Kurteee!!!! Ty prevíte, takový žrádlo, Mňammm:D:D:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ozzy56 Odesláno 15. únor 2013 Sdílet Odesláno 15. únor 2013 Konečně jídlo pro chlapa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gedu Odesláno 15. únor 2013 Sdílet Odesláno 15. únor 2013 tak takto vyzerá luxusná strava labužníka, toto musím vyskúšať:mrk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupca Odesláno 15. únor 2013 Sdílet Odesláno 15. únor 2013 Bílý maso to doporučujou i dochtoři Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gabriel 307 Odesláno 15. únor 2013 Sdílet Odesláno 15. únor 2013 mňamka:D akorát těch hodin je nějak moc kdo to má vydržet taky to prubnu na 100% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medvěd Odesláno 15. únor 2013 Sdílet Odesláno 15. únor 2013 Jo - to vypadá hodně dobře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pinďa Odesláno 16. únor 2013 Sdílet Odesláno 16. únor 2013 Sakramensky dobře (jen se sliny zbíhají) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kurt Odesláno 16. únor 2013 Autor Sdílet Odesláno 16. únor 2013 takový žrádlo, Mňammm:D:D:D No to mi povídej! Když to tak čtu, ještě pár věcí na doplnění: protože obecně solím méně, stačí lžička soli - kdo solí víc, doporučuji kromě té lžičky, která se vetře do bůčku, přidal další sůl do vody pod něj (jinak bude maso stále mírně slané a kůže přesolená). Další věc - zapomněl jsem napsat, že ten bůček je s kostí - vzhledem v tomu, jak dlouho se peče, není problém kost poté jednoduše rukou odstranit, pustí sama. No a v neposlední řadě - bůček shánějte co nejlibovější a nejčerstvější. Koho bůček nezaujal, tomu mohu nabídnout kupříkladu polévku z červené řepy: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Péťa Odesláno 16. únor 2013 Sdílet Odesláno 16. únor 2013 Polévku z červené řepy si sněz sám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lihous Odesláno 17. únor 2013 Sdílet Odesláno 17. únor 2013 Odzkouseno upeceno a tosku modifikovano. Chutove super - v troube to bylo cca 6hod a od papani z poledne zbylo trocha vina tak se tam pridalo vino .... Malicko se to pak muselo prisolit ale to je dle chuti. Moc pekne a zajimave tema - kulinarsky koutek [upravil dne 18/2/13 06:18 od Lihous] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scratch Odesláno 23. březen 2013 Sdílet Odesláno 23. březen 2013 bucek zkusim, repu jen v nalevu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Haryk Odesláno 27. listopad 2014 Sdílet Odesláno 27. listopad 2014 tak právě teď vražen do trouby a do šesti je móc dlouho, zato bude víc chutnat a budu na to sám, jelikož u nás bůček nikdo nejí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Bazi Odesláno 27. listopad 2014 Sdílet Odesláno 27. listopad 2014 Bůček vypadá luxusně. Dostal jsem hlad. Po neděli vyzkouším. Mohu poprosit o recept na tu polévku. Manželka by uvařila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.