Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Rádio ztrácí signál


Petrikj

Recommended Posts

Mám origo rádio Peugeot 4050 s ovládáním pod volantem a má už asi rok problém s chytáním signálu. Chvíli hraje, pak z ničeho nic zašumí. A pak zase hraje v místech kde předtím šumělo. Prostě má svoje dny. Tím pádem už nefunguje automatické vyhledávání stanic, protože to nechytne žádnou.

Kde hledat závadu? Chystám do budoucna vyměnit stropnici, protože je prověšená a tak, když už budu sundavat stropní světlo mrknu i na anténu. Jestli tam tedy něco vykoukám, nevím co přesně hledat. Jestli má anténa špatný kontakt?

Jen tipuju, protože mi občas kolem stropního světla mezi clonami kape voda. Při dešti ani ne, ale když třeba zůstane na autě sníh a ráno taje, pak mám v krytu stropního světla normálně vodu. Jestli to prosakuje kolem anteny, tipuju že asi jo. A může to mít třeba souvislost i s kvalitou signálu. Nebo mám hledat problém i jinde.

Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle označení u něj vidim poprvé. Znám ho právě pod označením Clarion PU-9679A. Je fakt, že je to velice kvalitní rádio a co se chytání stanic týče, neměl jsem v autě lepší. Kdyby mi čórkař neukradl z kufru CD changer, tak ho mám v autě doteď.

ad přetěsnění, dělal jsem to tak, že jsem sundal patici, očistil pořádně kontaky a než jsem ji tam vrátil, necpal jsem tam vazelínu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Tak po dlouhé době hlásím novou závadu tohoto rádia. Přístroj přestal částečně fungovat. Tedy dá se vypnout a zapnout, displej svítí, ale nic nezobrazuje. Ani kazety nepřehrává.. O víkendu jsem odpojil baterii a už nelze zadat kód. Přístroj na to nereaguje. Takže mi kvůli tomu nefunguje na malém displeji čas a teplota.

Mám v plánu přístroj vymontovat a očistit kontakty, třeba je to jen kabelem. Pokud to bude složitější závada, pak nevím jestli si poradím.

Neví někdo, čím by to mohlo být. Chtěl jsem si rádio v autě udržet jako původní originál, nechci tam cpát něco jiného :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyndat, nechat připojené, zkusit poklepat.

Odpojit, dát v dílně na zdroj, zkoumat. Zjistit, proč nepřehrává kazety, tzn. zda se točí motor a zda nf signál jde do zesilovače (aspoň brum při doteku na kontakt hlavy). V takovém případě se neúčastní žádný procesor ani paměť. Nejspíše bude něco v napájení, např. stabilizátor z 12 na 5 V anebo něco takové.

Když to nepomůže, tak sežeň z vrakáče.

Edit: proč kvůli tomu nefunguje čas a teplota? Pokud vzpomínám, bylo třeba stisknou oba knoflíky najednou (hodiny a minuty), tím se přístroj resetovat a pak nastavit hodiny.

Nevím, zda by se mi podařilo to opravit - až už všechno zklame, tak mi ho pošli.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou anténou, když budeš měnit stropnici bych vyměnil rovnou celej kabel pro anténu. Když už to budeš mít dole tak to v klidu vyměníš a máš klid a hlavně bude mít lepší signál. Mužeš si tam pak nechat i vývod na nějakou novou anténu.

 

A radio jak je již psáno, vyndat prozkoumat venku co stím je a uvidíš. Pokad se bude chytat je možné že to můžou být kontakty zkus contactní sprej. Někdy to stačí. Prostříkáš zapneš a mělo by fungovat. Pokad to bude něco spáleného tak to budeš muset rozebrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
V 11. 8. 2016 at 11:41, P607Olda napsal:

Edit: proč kvůli tomu nefunguje čas a teplota? Pokud vzpomínám, bylo třeba stisknou oba knoflíky najednou (hodiny a minuty), tím se přístroj resetovat a pak nastavit hodiny.

Nevím, zda by se mi podařilo to opravit - až už všechno zklame, tak mi ho pošli.

No vidíš, to mě vůbec nenapadlo. Stačí zmáčknout oba kolíčky a čas/teplota se zobrazí správně. Já to tak nikdy nedělal. Vždy jsem zadal kód do rádia a vše začalo fungovat a tuším, že i hodiny.

Koupím kontaktol a trochu se v tom pohrabu. Uvidím na co přijdu. Kdyžtak bych využil tvé nabídky a rádio zaslal. Třeba se ti podaří rozchodit. Pak bych zkusil sehnat z vrakáče. Zatím jsem ho na netu nenašel. Jen jedno na ebay.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Dnes jsem s výměnou žárovek v displeji ukazující čas/teplotu, vyndal i nefungující rádio.

 

Jedná se o Clarion PU-9679A. Zatím se přikláním, že závadu má samotné rádio. Všechny kabely byly v pořádku. Rádio nechytá signál, nepřehraje kazety, nejde displej. Asi něco s napájením???

 

Ještě dotaz. K čemu je tento kabel? Nebyl zapojený. Že by pro CD měnič, protože rádio umí i Compact Disk (je to na něm napsáno).

 

Kabel.JPG

kabel2.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...