Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prodej vozu: kupující odmítá přepis vozidla


Pechy

Recommended Posts

Ahoj všem, chtěl jsem se Vás zeptat jak mám postupovat v níže uvedeném případě.

Jde o to, že jsem cca před necelým rokem prodal auto bratrovi. Smoulova o prodeji i vyrovnání proběhlo hladce, nicméně, jsme se při prodeji dohodli, že vozidlo nechám zatím napsané na sebe, aby bratr nemusel hned platit eko daň. Dohoda byla taková, že do cca měsíce nebo dvou si auto přepíše na sebe.

Jenže to se nestalo to. Brácha začal blbnout a to takovým stylem, že jezdil pod vlivem tak dlouho dokud mu nesebrali řidičák. Okamžitě jsem chtěl, aby si auto přepsal na sebe, ale nad tím se jen směje s tím, že nic převádět nebude, že za to nebude vyhazovat peníze a že mu to takhle vyhovuje.

Vím, že ručení je na autě zaplacené nicméně nechci se dočkat toho, že s tím autem někde něco udělá nebo bude ujíždět policii a já to potom jako v TP psaný majitel auta odnesu.

Neví někdo jak v tomto případě postupovat? Auto na sebe logicky nechci mít napsané a na druhou stranu za něj nechci platit eko daň a ani bych od něj v současné době nedostal plnou moc, abych to na něj mohl přepsat..

Jediné co mám je kupní smlouva, ale bojím se, že ta by mi v případě nějakého problému stejně nepomohla.

Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se nemýlím,tak je tuším cca 10 pracovních dní na to,aby kupující provedl evidenční kontrolu a vozidlo na sebe nechal přepsat....být tebou,zajdu na úřad auto \"odhlásit\" ze své osoby a nechat napsat \"tím drobným malým písmem\" majitelenového,dle KS - bratra,Ty za to nic platit nebudeš a pak už bude jen na něm,že vozidlo na sebe \"do další kolonky velkým písmem nepřepsal\"....

ChouLu byl rychlejší... :D

[upravil dne 18/12/12 18:52 od švícko87]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzít zpět auto, vyplatit bratrovi zpět peníze a auto pak prodat. Můžete se domluvit, že si strhneš nějakou částku za ujeté km, např. 1 až 2 Kč za km.

Bohužel zkušenost s rodinou něco stojí - a asi každý z nás by mohl vyprávět zkušenosti...

[upravil dne 18.12.2012 19:57 od P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale prt, velebnosti, je to celé hloupost a nesmysl. Akorát by ho to stálo další náklady. Movitá věc je smlouvou převedena na nového vlastníka a ten si za to odpovídá.

To máš sice pravdu, ale ona ta jednoduchost snadno skončí - jednak byla povinost to odhlásit v zákonné lhůtě což se nestalo. Dál bude problém v placení pojistky - v téhle chvíli je klidně možný, že už jí neplatí, což může být dost drahý špás. Takže i když kupní smlouva asi obstojí tak to může být poměrně hodně nepříjeností.

[upravil dne 18/12/12 23:44 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dzavel: to je jihočeský výraz, to nemůžeš znát :D

Koblih: souhlas, ale mám ten dojem že tam není sankce když to porušíš či překročíš či nedodržíš vůbec a i kdyby byla tak riskuje maximálně tu konkrétní sankci, a dále mu kupka na odhlášku pro pojišťovnu stačí, a pak ať si bráška udělá novou smlouvu o povinným nebo jezdí bez, jeho boj, ale jestli to chápu správně tak momemtálně nemá noty takže nejezdí vůbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemůže nic z ničeho vyplynout, musí být v zákoně jasně stanoven řetězec - 1. uložená povinnost, - 2. porušení této povinnosti jak a v čem a jakým jednáním, - 3. sankce za to od kč do kč , pak lze trestat, jinak ne.

To, že si to kdekdo překrucuje fšelijak je jiná mísa. Chce to znát svoje práva a nebát se je uplatńovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...