Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Výměna spojky 406


Bobo.KH

Recommended Posts

Čus lidi

Mám dotaz,odešla mi spojka na 406 rok 2000 1.8 16v 81kw už now model.

Postup na výměnu znám,kdysi sem měnil na 306:)

Ale co bych potřeboval vědět,jestli jste to už tu někdo měnil na 1.8 16v.A jestli se musí sundat i zavěšení motoru kvůli vyklonění a vysunutí převodovky.

A jestli nebudu muset odpojit hadice při vyklánění motoru abych je nepřetrhl.

Díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

staci jen podlozit motor pod vanou, demontovat zaveseni na prevodovce a spustit o par cm, na cem to budes delat ? na jame nebo na zvedaku? Na nasazeni prevodovky jsou potreba spis dva lidi, jeden zespod steluje mrkev a druhej zeshora drzi a manipuluje s prevodovkou ( eventuelne se teda da zavesit na zirafu nebo kocku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohužel Ferry jámu nemám a na zvedák se teď 14dní nedostanu.Takže to budu dělat doma pod přístřeškem :(

Jj na nasazování převodovky budem dva,sám bych to tam nedal :)

Dyštak mám v plánu použít vrchní trám co mám pod přístřeškem na přidržení,ale to je poslední varianta,nechce se mi sundavat kapota.

Ten šroub co je na vrchu převodovky se dá vyšroubovat celí pryč?Mám ho totiž dost dlouhý a pak bych musel motor vyklonit cca o 7cm a to se mi zdá,že mě motor o tolik nepustí? :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkal bych 14 dní a dělal to na zvedáku. ;) A dal bych na Ferryho a půjčil žirafu, jinak je to celkem o nervy. Docela posilovna.

Jaký šroub na vrchu převodovky myslíš? Jestli myslíš ten šteft, který drží silentblok, tak ten můžeš po podložení převodovky úplně vytáhnout ven, nic vyhýbat nemusíš.

[upravil dne 20/10/12 13:16 od Džůny]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechce se mi už právě čekat dalších 14 dní :(

Jj myslím ten na vrchu převodovky,co vede přes silenblok.Chtěl sem si sundat právě i ten silenblok co je na převodovku,a buhežel ty dva hvězdicový šrouby co ho drží tak mají vyhnilé vnitřní zámky na hvězdu,takže nejdou vyndat,a nechtějí se mi teď odvrtávat víš :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako dá se to udělat i bez zvedáku / jámy. Ale budeš u toho nadávat a bude to trvat. Já už bych to takhle znovu nedělal. Do hlav těch šroubů zkus vyřezat drážku / kříž a pak je vytočit... každopádně předtím sežeň nové. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už sem dneska nadával:),půlka věcí už sundaná a odstrojená ;)

Ty šrouby udělám později,teď je nechám vyhnívat.Nejdřív to zkusím jak říkáš ty,to už mě napadlo a když to nepomůže tak nastoupí na řadu vytahovák na zalomený šrouby to už by mělo jít ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo ten trn z prevodovky vystroubovat jde, taky jsem ho vyndaval pro lepsi manipulaci (stejny problem se zarezlymi srouby), tak at se dari, jen na heveru bych to teda taky nechtel delat :) ja to delal na jame a stejne to byla posilovna :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no počítám když to vše dobře pude tak v úterý by moch už mazlik zase vrčet.Udělám na něm skoro vše co bude potřeba,abych nemusel za půl roku sundavat převodovku znova :-)

je pravda,že takhle bez jámy a zvedáku to bude trvat jednou tak déle,ale nedá se nic dělat,čekat se mi nechce :-)

mohl by si mi Ferry zjistit na jaký moment maj být dotažený šrouby na setrváku,a pak na kolik matice na poloosách?-děkuji

Zbytek si myslím,že může být dotažený tak jak uznám za vhodný :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 3 měsíce později...

zdravim potreboval by som poradit velmi lahko mi zacal chodit pedal spojky a zabera az skoro na konci myslite ze je treba vymenit celu spojku??:myslim

rychlosti idu preradzovat uplne normalne lahko.neviem co stymy moze byt a ci ma to moze aj niekde nechat ze mi ta spojka odide uplne.

Dakujem za kazdy nazor a radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ani ne. Někoho můžou překvapit věci jako šrouby na 16 mm ořech, ale ty v těch běžných gola sadách normálně bývají.

Možná ještě stojí za zmínku, že na matice poloos potřebuješ 36 mm ořech (+ dostatečnou trubku, nebo vzduch) a ten už v sadách nebývá. Takže koupit, nebo půjčit. No a stačí povolit jen jedna strana – levá, nemusíš mordovat obě. Na pravé stačí poloosu povytáhnout a vyvěsit.

Pak už mě nic nenapadá. Snad jen něco, čím spojku vystředíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Zdarec kluci, Tak po přečtení asi milionu vláken o spojkách, jsem z toho zmatenej. Nedávno jsem si po letech splnil sen koupí 406ky 1.9 td. Koupil jsem ji za 13000 kč, takže jsem počítal s budoucími investicemi. Teď řeším spojku. Bere pěkně nahoře. Když zařadím a začnu se rozjíždět, nebo přeřadím na další rychlostní stupeň, je cítit jakési chvění. Když dám více plynu, tak je to v pohodě. Párkrát se mi zdálo že spojka klouže. Ale pak jakoby nic to přestalo. V pátek jsem jel s rodinkou trasu cca 70 km, tak asi po 20km ve městě začalo se ozívati pískání (cvrdlikání), které při maličkém sešlápnutí spojkového pedálu přestane. Pak když jsem couval na náš dvoreček, byl cítit zápach spojky. Takže se táži: je to už opravdu blížící se konec spojky? Jakou sadu mi doporučíte pořídit? Zvládnu to na dvorku vyměnit za víkend? Moje technické schopnosti jsou celkem dobré. Výměnu žhaviček jsem zmákl s hanebným nářadím za 2 hoďky. Akorát jsem blbec ulomil trubku k turbu. Tu jsem provizorně opravil, ale radši jí vyměním. Nemáte někdo? Ale zpět ke spojce. Když jsem si pročítal ta vlákna, tak jsem se dočetl že to může být jen zavzdušněný, špatný silentblok motoru atd. Takže, je nějaký jednoduchý způsob jak zjistit jestli je spojka opravdu KO? Díky za rady ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...