Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

predné hmlové svetlá-montáž a umiestnenie


Ondrík

Recommended Posts

Zdravím pežoťákov :D ešte pred jesenným počasím ktoré sa nenávratne blíži som sa rozhodol pripraviť sa na zlú viditeľnosť.Presnejšie mi ide o montáž predných hmloviek.Na mojom 405 GRD T. mám klasický nárazník bez priestorov pre montáž svetiel.Takže sa ich chystám vyrezať,trocha sa stám pohrať aby to bolo aj potešenie pre oči :o:D . našiel som tento článok http://natankuj.sme.sk/c/5748268/kde-namontovat-hmlovky-a-podla-akych-pravidiel-maju-svietit.html myslíte že sa podla toho môžem riadiť tak aby som prešiel cez stk ?A ešte sa opýtam na zapojenie.Po ľavej ruke mám na prístrojovke vypínač ale neviem či je zapojený.Mal by som mať niekde konektory pre tieto svetlá? Ako ste to riešili vy? Ak je tu podobná téma a ja som ju nenašiel, poprosím vás o odkaz.Ďakujem

[upravil dne 24/8/12 18:34 od Ondrík]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

citroeni i pežoti mají slepé konektory pod nárazníkem k mlhám ,otázka je ,v jakém je máš stavu se do nich montovat a napojit de schémat daného auta ( Haynesovy manuály ,el.zapojení jsou vzadu )

Buď se vydej cestou výrobce ,jak to stvořil nebo si udělej držáky svépomocí ,na to píchni mlhy dle těch prováděcích vyhlášek ( o těch nepřemýšlej,to tak je ).

Pak už ke štěstí chybí jeden spínač vražený někam do palubky ,pár kabelů ,relé za 140 kč (na mlhách je často el.schéma )a jistící pojistka někde z krámu a husí krk na kabeláže .

zapojení už je hračka , na potkávačky vepředu a druhej na kostra .Za hodinu nemáš co dělat .

ps:Je vhodné je vrazit lehce do nárazníku ,bo v zimě někde budeš dlouhej na brzdy a čumák zaboříš do sněhu a prdne žárovka .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera som sa pustil s elánom do roboty ,lenže pri demontáži nárazníka som zistil že večšina šróbov je tak hrdzavá že by som ich postŕhal.A hlavne tie konzoly pri blatníkoch.Nemám doma zváračku,tak som to musel odložiť na potom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Po dlhom čase sa vraciam k mojej stále nedoriešenej téme.V blízkej budúcnosti sa chystám zrenovovať predný nárazník a keď už bude dole,na sto percent tam namontovať aj tie hmlovky..Lenže to zapojenie mi nie je stále jasné.Tak otázka znie,čo predné hmlovky môžem napojiť k zadným pri vypínači na palubovke.Môžu ísť cez jeden spínač a cez jednu poistku?Pretože tie konektory ktoré som našiel pod nárazníkom sú bez prúdu.Vadilo by keby som natiahol nové káble priamo od vypínača?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud tam máš vypínač, tak tam na tom autě patrně kdysi nárazník s mlhovkama byl.

Zkus vepředu pohledat, třeba na ty kabely narazíš... (Nebo někdo poradí, kudy vedou v motorovém prostoru) Ty kabely které jsi našel bez proudu - co pojistky?

Natáhnout kabely od vypínače - domnívám se, že by to šlo, protože přes pojistku už to asi šlo, ale rozhodně to dej přes relátko, jinak spálíš vypínač...

Relátko dvouvývodové, mají všude...

To vše pokud máš původní kabeláž s kabeláží na přední mlhovky. Pokud to tam někdo dodělal a dodal origo vypínač, kdo ví kam dal pojistku.

Mrkni za ten vypínač předních mlhovek, jestli konektor a kabeláž vypadá origo nebo ne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zdravím, konečne som si našiel čas na tie hmlovky.Mám to práve rozobraté na dvore a prišiel som si pre radu s vievrou v rýchlu odpoveď :D .Všetko vyzerá originál, pod nárazníkom mám aj vývody ale sú bez prúdu. Preto som chcel natiahnuť nový kábel, napojil som ho priamo za vypínač.Po prvej skúške som odpálil poistku 5 A .Vymenil som ju za 10 A a skúsil rozsvietiť všetky 4 hmlovky ,ale je očividné že svetlá nežiaria tak jasno.Hneď ako zapnem predné hmolovky ,zadné sa trocha stlmia. Radšej sa opýtam či to má takto zmysel, ako by som mal niečo odpáliť. vďaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bych spíš viděl na špatné ukostření.

V Jak na to je to nesmyslně popsáno.

F3 - zadní mlhovka a ovládání předních mlhových světel... A má tam být pojistka 5A

F16 - levý přídavný světlomet - 5A

F17 - pravý - / / - -5A

Pak si vyber... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mozno pomoze schema

inak to tvoje zapojenie priamo od vypinaca bez rele ti akurat tak spali vypinac alebo v horsom pripade kable...

pokial tam vypinac bol original, tak boli zrejme aj hmlovky kedysi...

pocitam ze dotycny co menil naraznik vybral rele prednych hmloviek ako prevenciu proti skratu v konektoroch na hmlovky...

post-18207-14109632217524_thumb.jpg

[upravil dne 8/7/13 11:59 od SaBoTeR]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

ucinil som dnes objav, a sice ze predne hmlovky na mi16 a zrejme aj na obycajny naraznik sa daju pouzit z peugeota boxer 1994-2002, za predpokladu, ze mate povodne ramceky v pohode - zatecene, zoxidovane, pripadne poskodene sklicko

nova hmlovka (23€/kus) oproti 405 mi16/309 gti (cca 80€/kus) :mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...