Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

USA 2012, 2016 & 2017


Guest StibTo

Recommended Posts

Tak se musim podelit ci pochlubit - zanedlouho (ve stredu 18.dubna) poletim na dvanact dni na Floridu.

Je to pro mne skoro splneni snu - uz nekolik let se pracovne pohybuju v anglofonnim/frankofonnim prostredi, firmy s velkym procentualnim podilem cizincu z cele Evropy i z USA a ve Francii jsem byl uz tolikrat,ze to snad ani nespocitam.

Do anglicky mluvici zeme jsem se ovsem za cely dosavadni zivot nepodival a obzvlast USA jsem vzdycky povazoval za financne nedostupnou zalezitost. A pritom jsem tam vzdycky tak trochu chtel. Ted se mi sen splni a neuveritelne se tesim tim vic cim vic se \"den D\" blizi.

Plan je takovy - pujcit si auto (v jednani je Ford Mustang,uvidime,jak vyjdou finance) a projet cely stat Florida,ktery ma sam o sobe rozlohu 2x ČR.

Takze se zde pokud to cas (a pritomnost wifi) dovoli budu prubezne delit o dojmy a zkusenosti a snad i fotky :)

A pokud tam nekdo z Vas byl hodte mi sem treba tipy kam se podivat,co vyzkouset ci pripadne ceho se vyvarovat. Diky :)

P.s: doufam,ze se mi tam nezalibi a nezustanu tam,to by byl mazec :D

FOTKY z proběhlého pobytu zde : https://picasaweb.google.com/117487303113939438675/USA2012

[upravil dne 1/5/12 22:58 od Stibto]

Upraveno uživatelem StibTo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, Florida je super. Já jsem měl pujčené Camaro. Celkově jsme tam strávili 15 dní. Pokud budeš mít půjčené auto na celou dobu, tak se vyplatí zařídit si ubytování na první dva dny než se rozkoukáš, potom na každé benzínce narazíš na časopis typu room saver, kde jsou kupóny na různé hotely, motely s wifi, snídaní a bazénem. Nechá se sehnat s kuponém i za 40 dolaru, jinak počítej s tím, že mají víkendové přirážky cca 10 dolaru za noc. Určitě se vyplatí jet na Keys West. Je dobré vyrazit brzo ráno aby ses do večera vrátil, protože na Keys je ubytko o dost dražší než v okolí Miami. Počítej za dvoulůžák za 100-150 dolaru. Po cestě se nechá vykoupat na různých Keys a potkal malé Key deers, kteří se volně toulají a nechají se i pohladit :-) Není špatné mrknout i do \"No name\" pub, kde dostaneš fixu a svou dolarovou bankovku můžeš podepsat a připevnit na zed. Mají to tam takhle vytapetovaný celý bar. Jinak na Key West určitě mrkni na maják, který je 90 mil od Kuby. Všichni se u toho fotí, takže to nemineš.

Pro mě byl největším zklámaním Kennedy space center, jednak poměrně drahá záležitost cca 60 dolaru osoba a jednak toho moc \"neuvidíš\", respektivě u rakeroplánu se můžeš vyfotit ikdyž si vstup nekoupíš. Jinak pokud tam půjdeš, tak v tom časopisu s hotely jsou většinou i kupony na turistické atrakce, takže v nich bývá cca 10 dolarový voucher třeba na Kennedy space center.

Z Kennedyho už to není daleko do známé Daytony a na Daytona beach. Obojí stojí za to. Mrkni na net, jestli se zrovna nepojede závod. Jinak dělají tuším, že za 15 dolaru prohlídku.

Také je pěkné se svézt vznášedlem po Everglades Parku, ukáži ti aligátory ve vodě, hady a poté je na souši doplněno s aligátoří show. Opět s pomocí kupónu se dostaneš částku kolem 15 dolaru.

Jinak v Miami seženeš hodně levných hotelů. Pokud chceš blíž k moři, tak počítej s tím, že Miami beach je o dost dražší. Ale v Miami beach můžeš parkovat cca od 70 ulice výš a vždy najdeš místo na parkovišti (1 dolar) a na pláži nebude moc lidí. Samotný downtown je také pěkný. Určitě se svezte monorailem, který jezdí automaticky bez řidiče :-)

Záleží co přesně tě baví nebo chce vidět. Já jsem měl ještě zakoupenou 5 denní plavbu po Bahamách zaoceánskym parníkem. Jinak výlet na Bahamy se z Miami nechá absolvovat i na jeden den s jídlem a pitím kolem cca 100 dolaru.

USA mám procestované křížem krážem. Jezdíme tam dvakrát ročně, takže pokud bys potřeboval jakékoli info, nebo s něčím poradit tak se klidně ptej :-)

PS. Auto si vezmi od renomovené společnosti s plným krytím. Nespoléhej na naše cestovní pojištění!!! Já beru všechny auta přes němce, kde je velké krytí a kopletní pojistka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fuuuuha, dost vela spomienok mam na FL...

miami beach, everglades, downtown miami a specialne little havana je moja srdcovka... ale tam uz musi byt Habla Espanol na lepsej urovni.

inak dolnu floridu mam dost prechodenu od Mexickeho zalivu (St. Petersburg) az po atlantik (Miami)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...je to soukrome, Florida proto, ze v tom terminu je v Orlandu mistrovstvi sveta v akrobaticke gymnastice kde moje draha polovicka jede porotcovat :) Takze dorazim s mensim zpozdenim po ni,az bude po zavodech a jeste tam prave pobudeme nekolik dni :)

Jinak moc diky za rady, hlavne Pechy :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S kamarádem si chcem půjčit motorky a projet si R66 :)

Tak toto by som teda bral :) R66 tku, normalne zacinam o tom snívať :D

Inak si to tam jednoznačne uži :)

Ja už sa tam tiež nejaku dobu chystam, snad buduci rok namiesto letnej dovolenky ... Ale ako prve, som rozmyslal nad NY, tak uvidime :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...