Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

USA 2012, 2016 & 2017


Guest StibTo

Recommended Posts

měli jsme adaptér se třemi kolíky ... všude šel bez problémů .. jen v tomhle jediným posraným hotelu ne ... mno,tak jsme holt foťáky a mobily dobili další den,no :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu oživím jedno své starší vlákno z jara 2012 :) 

Po návštěvě Floridy jsme se loni pouze ve dvou podívali do USA znovu, tentokráte na 22 dní. Roadtrip to byl vyčerpávající, dovolená drahá jak chuj - ale stálo to za to a ty zážitky nám už nikdo nevezme :cool:

Odlétali jsme z ČR 16/9, přistáli jsme v Los Angeles. Odtud jsme se vydali po západním pobřeží nahoru přes Big Sur až do San Jose a San Francisca, pak do vnitrozemí a na východ Kalifornie přes Sacramento do Reno v Nevadě. Odtud přes Lake Tahoe a několik národních parků / rezervací (Yosemite, Sequoia, Mojave, Death Valley) do Las Vegas. Z Las Vegas jsme pokračovali ke Grand Canyonu, Monument Valley na hranicích Arizony a Utahu, Phoenix a nakonec zpět do Kalifornie, San Diego a zakončení a odlet 7/10 ze stejného místa, tedy z Los Angeles. Celkově jsme s pronajatým vozem (Ford Escape, 2016, 2.0 EcoBoost 176kw/240hp) najeli 4.000 mil, tedy přes 6.000 kilometrů. V průměru to znamenalo 200 mil denně (a nájezd okolo 23MPG).

Z dovolené jsme si přivezli téměř 5.000 fotek a 90 hodin videa nahrávaného na GoPro kameru. Výběr z fotek lze prohlédnout zde : https://goo.gl/photos/J3jaLrd4EmmVPfR58

Na letošek ještě plánujeme severovýchod USA (možná nakoukneme i do Kanady) , protože mám mladšího bráchu pracovně v Boston, Massachusetts a v létě tam končí, tak toho chceme využít. Takže bude Amerika do třetice :)

PS.: Ještě jednou zpětně děkujeme @Scratch za odvoz z letiště !

 

 

Upraveno uživatelem StibTo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, Charlie 1 napsal:

co ten ecoboost 2.0 jede to trochu?kolik jsi z toho nejvíc vymáčkl...?

V mondeu to jede jako pichla svine, ale podobne to i papa....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom SUV to taky pěkně papalo. Jsme čepovali obden. Výsledek 23 mpg, což odpovídá asi 10l/100. A to jsme v tom byli jen dva + kufry, jezdilo se dle předpisů a převaha mimo město a dálnice ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už se to výrazně přiblížilo, pozítří v 7 ráno odlétáme ! :)  Postihla nás sice nejdřív menší komplikace v podobě změny letu, a pak ještě mě zdravotní komplikace, ale obojí snad úspěšně vyřešeno (jen pojedu dovolenou na antibiotikách po drobném chirurgickém zákroku) a nic nebrání našemu US road tripu Vol.3. Zde plán trasy (30/4/2016-14/5/2017) :

Ulozeno.thumb.jpeg.7982aacbc080c952b05e1246ac685706.jpeg

Upraveno uživatelem StibTo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky :) Je to "papírově" cca 3.000 kilometrů / 14 dní pobytu, uvidíme, kolik to bude nakonec - někde něco můžeme vynechat, jinde přidat, nemáme to fixně naplánované, spíš tak "zastávky po cestě".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...