Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot expert tepee?


jaroslava26

Recommended Posts

  • O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

Zdravím všechny, mám Expert Tepee, L2H1, 2.0 HDI, 136 k asi rok a mám najeto cca 15.000 km. Zatím celková spokojenost, jezdím hodně po městě /Praha/ a dlouhodobou spotřebu mám 7,7 l. Trošku mě zlobí \"dětské nemoci\" asi nejvíc vibrace vnějších zrcátek v teplém počasí a při vyšší rychlosti. Byl jsem s tím v servisu, ale nenašli nic zvláštního. Pravděpodobně dojde teplem k roztažení upevnění zrcátka a to pak vibruje. Jinak opradu spokojenost. Je to samozřejmě jiné svezení, než kratším a nižším autem, ale jezdí to docela svižně a ten zvýšený posez je k nezaplacení :super. Mám ho jako rodinné auto, prostorově je úžasný, klidně naložím 4 kola vedle sebe a vyrážíme na výlet. Je fakt, že vyndavání sedaček není žádná sranda - jsou dost těžké, ale průměrný chlap to zvládne. Variabilita vnitřního prostoru je dokonalá. V zimě, a to i na horách, jsem zatím vyjel úplně všechno. Parkování je samozřejmě dost stížený - nutný parkovací čidla a velká garáž, popř. hůř se s autem parkuje a někdy i vyjíždí, když vás tam přišpendlí z obou stran. Chce to cvik a odhad. Podotýkám, že s ním jezdí i moje žena a celkem bez problémů. Když budete mít dotazy, piště.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Otec má Tepee rok 2010, aktuálně najeto cca 20000km. Odešly zadní senzory (jednotka senzorů) a odešla převodovka po záruce. Asi páteční kus, ale prý na ty převodovky trpí a pokud je to v záruce řeší vše Peugeot zdarma jinak chtěj 50k,-Kč - Mimo autorizovaný servis cena 15k,-Kč vč. originálních dílů.

Spotřeba 9-10L/100km v zimě s webastem ještě vyšší

Aktuální závady:

- Po delší jízdě bouchají zadní dveře (zámek)

- Občas jede motor pár sekund na 3válce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Múj peugeotek ma najeto 24500 za rok a púl, předtím jsem něl renault Espace  je trochu menší ale co se tyče použiti vnitřniho prostoru tak je daleko víc použitelny než expert diky jednotlivym sedadlum a človek nemusi byt švance neger,aby je vyndal.

 Jinak jsem spokojeny a ž na par vychytavek  ktre jsem si musel dodělat.Dostat pana pežota do ruk tak mi ma co vysvětlovat  a celkem by se dalo to auto o mnoho zlepšit. HLAVNĚ  ČEŠTINA   řešili jste to tady už nebo jste spokojeni.

 Taky mi bouchji bočni dveře ale jen jak je sucho  v servise mi to opravili, teda postřikali vazelinou ale hnusně  a to bylo všechno co stim umi udělat ,teď mam klid je celkem mokro

Upraveno uživatelem jawak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

ahojte, mam dotaz - ma nekdo tepee s 120kW motorem (160 koni)?   Jde mi o sviznost, spotrebu, problemy atd... Potrebuju vetsi auto (je nas moc) a zjistuju moznosti. Navic tedka v peugeotu maji dobrou akci na cenu... Pripadne mate nekdo verzi 4x4? Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, moc zkušeností asi nebude. S takovým autem (plným dětí) se jezdí spíše jako s autobusem, tedy pomalu, plynule a bezpečně.

A poté, co jsem viděl VW Transporter 1,9 TDi, zánovní, s najetými 50 t. km, jak žral olej a pak se zadřel, díky závodnické jízdě, tak mi to jen potvrdilo.

VW Transporter je asi dražší.

Pouze zvaž, zda raději nekoupit 2 menší auta - ty a manželka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ondra: Experta nemám, pouze jsem neodolal a několikrát se svezl na "Pežotích" dnech. Auto jede velice svižně a je mu fuk kolik lidí veze lidí. Není to VW tím pádem to prostě uvnitř vypadá stále jak dodávka ( na druhou stranu je mnohem levnější ). Mě se to auto hodně líbilo a klidně bych mu nějaké ty "drobnosti" odpustil. Ale jak jsem psal, nejsem uživatel, mám pouze jeho menšího bráchu Parťáka . . . a ten má také své mouchy :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasně že s dětma se jezdí opatrně, ale když potřebuješ předjet, tak to musí být bezpečné (a tam je potřeba výkon). 2 auta nepotřebuji, potřebuji odvést vždycky 6-8 lidí "v jednom". Jinak jsem dostal slušnou nabídku i s protiúčtem, tak do toho asi půjdeme.

Verzi 4x4 chtít nakonec nebudu, nejsem blázen čekat 8 měsíců na dodání.

 

Mám zkušenosti z dodávek vcelku velké (sprinter 2,2, sprinter 3.0, vito 2.2, ducato 3.0) takže snad vím, o co jde. Jen mě prostě zajímá, jak moc dobře si poradí motor s tím autem. Např. Sprinter 316 (2.2cdi, 110kw) sice jede pěkně, ale žádnej ďábel to není (ano je vyšší a těžší). Taky samozřejmě záleží na převodovce atd....

Pro mě je dobrá informace (pokud tedy je platná) - "Auto jede velice svižně a je mu fuk kolik lidí veze lidí." takovéto odpovědi jsem teďka očekával, nejlépe samozřejmě od někoho, kdo s tím jezdí více :-)

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Experta Tepee 120kW Allure L2H1. Mám ho od října 2014 a pokud pominu, že je to kus auta, které potřebuje svůj prostor, tak není problém s jízdou svižnějším tempem. Motor je tahoun - při rozjezdu působí auto těžkopádně, ale když je v pohybu, motor neví, že něco táhne.

Většinu jízd jsem zatím měl město a okolí, průměrná spotřeba je podle palubního počítače 7,7l/100km. Protože Experta máme na převoz dcery, která je vozíčkářka, má vzadu sníženou podlahu a z výroby jsme objednali vzduchové pérování zadní nápravy. Vozík od dcery totiž váží 220kg (plus dcera :) ) a tak aby zadek furt stejně vysoko. A je s tím i pohodlnější jízda.

Ať jedu s rodinou, s dcerou a jejím vozíkem či sám, na motoru to není poznat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Až jej budeš mít doma, tak udělej prosím nějaké fotky. Už proto, že tento typ Peugeota se moc nevidí jak na silnici, tak hlavně zde na fóru. Natož, aby mělo poznávací znaky, že je z P-C :) . Jinak je to zajímavé vozidlo. Sice trošku větší ..........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za informace. Dnes objednáno do výroby :-) L2H1 Allure 120kW, taky s vzduchovám pérováním... akorát mě stále vadí dodací doba 2-3 měsíce...ale holt kdo si počká, ten se dočká.

 

Když jsme objednávali našeho Experta, což bylo koncem června 2014, taky nám říkali dobu dodání konec srpna nebo až září. Nakonec nám dorazil k prodejci v polovině července, jen se pak dělaly dlouho úpravy pro vozík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja si myslim, ze my budeme cekat dele... protoze tedka jsou v akcnim modelu divne barvy... tak jsme to ukecali na cervenou - tepee se cerveny nedela, ale obyc expert ano. Tak to snad projde a bude cerveny :-)

 

Samozrejme nafotim. Podlozky pod SPZ dam peugeot-clubu, ale mam dojem, ze mam doma jenom ty uplne prvni, co jsme prodavali :) tak budu muset nejdriv koupit podlozky s novejsim designem ... A vetsi auto jsme proste chteli z rodinnych duvodu.

Upraveno uživatelem ondra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...