Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jak jste spokojeni,pokud nezlobí a jaké vylepšení jste si sami provedli


adraj

Recommended Posts

Tak už je to opravené, nedalo mi to, šel jsem aspoň vystřihnout ten prasklý kousek, abych věděl, co to má za průměry, a když už jsem to vystříh, rovnou jsem k tomu našel kousky a složil to. Takže je tam kolínko z hadice topení ze 406 a kus hliníkové roury od téhož (asi). Ale časem asi tu hadici koupím celou novou a vyměním, plus ještě asi nějaké okolo, a s proplachem topení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci, to tam můžu nechat tohle. Vyměňovat má smysl jedině za novou. Uvidím, zkusím časem zavolat, jestli ji někde mají, jinak co jsem prošahával, jinde by načatá být neměla, tak tam tohle může zůstat. Ale když se seženou, dám tam tuhle a ještě nějaké, propláchnu, dám novou kapalinu, a taky by "se" měly udělat rozvody, resp. dám jen řemen, na ostatní věci už kašlu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc se mi nelíbí zbytek té hadice,  byla jakoby prožraná,  zpuchřelá v tom místě, tak aby nebylo podobné místo za motorem,  kde to jen tak nezkontroloju... Takže to vyměním,  časem,  jinak bych to klidně nechal,  ostatně podobně je dozapojené i webasto.

Zkusím vyfotit tu prasklinu zevnitř,  až budu doma. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak takhle to vypadá. Ta hadice je uvnitř trochu naleptaná, mazlavá, je vidět, že nejdřív šel ten vnitřek v délce asi 8cm, a pak časem praskl i ten vnějšek, a teprve to začalo utíkat.

Takže proto zvažuju, že dám novou, resp. možná i další nové, aspoň v tom hlavním okruhu, který nejde ani nouzově zaslepit. Ona 806 má ten okruh udělaný dost podivně, expanzka je v přímé trase oběhu, z hlavy to jde klasický do radiátoru topení (nyní ještě přes Webasto), ale z radiátoru topení rovnou do expanzky a odsud průtokem přes expanzku dolů k vodní pumpě. A Webasto bylo původně (jen jako přihřívač) zapojené do série s výměníkem voda - olej, to je i ofic. přestavbě na nezávislé, že se to má přepojit. Prostě navrhoval to nějakej hodně vožralej Francouz :)

Kapalina je G12 (K12 z Kelly), je tam skoro 5 let.

hadice2.jpg

hadice1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedostal se někdy/kdysi do okruhu olej? Když jsem sundaval hadice u mojí krabice při výměně chladiče a při proplachu potrubí, tak měl vnitřní povrch takový béžový nádech někde lehce do červena (předpokládám oběť koroze z litinového bloku)....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dnes som investoval do webasta.  Zhorelo relé v tých mrazoch som ho dosť postrádal tak som to dal chlapíkovi čo sa špecializuje na nezávislé kúrenia.  Mal to hotové raz dva vymenil aj pár káblov ktoré neboli v najlepšom stave a skonštatoval že na tie roky je to vo výbornom stave .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...