Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dundee- Felicia "Vínovka"- LPG LovTec


Dundee

Recommended Posts

Po dlouhý době nějaký změny ;)

Vínovka dostala cca před měsícem tažný zařízení a už se i zapotila s vozejkem :D

Dneska přišla řada na pár folií :P

pc050025.th.jpgpc050024.th.jpgpc050023.th.jpg

Na pátý dveře ještě folie přijde, ale tam musí okno ven, protože zevnitř jsou vrata trochu vyrezlý, takže mě tam čeká trocha práce ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak folie už jsou konečně kompletní. Bylo potřeba trochu vyspravit rám zadního okna, takže šlo sklo ven. Výsledek není úplně nejlepší, nějaký chyby tam jsou, ale zase na druhou stranu- co bych mohl chtít po folii za 140,- Kč ;)

Takhle to vypadá zvenku:

pc110023k.th.jpgpc110025.th.jpg

Takhle při pohledu přímo dozadu:

pc110029k.th.jpg

No a tady je vidět, jaký jsou rozdíly mezi použitejma foliema:

pc110033.th.jpgpc110034.th.jpgpc110030.th.jpg

Na bočních dveřích jsou nejsvětlejší, na zadních bočních oknech drobet tmavší a na pátejch dveřích nejtmavší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No původně jsem chtěl, ale v Globusu měly ty menší jenom světlejší, ty u kufru mi zbyly z Trpaslíka (o chlup tmavší) a tu velkou jsem musel vzít tuhletu tmavou (ty malý jsou nízký, takže by přes okno na výšku nevyšla). Jedinej viditelnej rozdíl je zevnitř, zvenku to vypadá prakticky stejně tmavě;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem vyměnil kloub na řadící tyči (sranda byla s čepem, tomu se ven nechtělo) a konečně už se řadička tak nemrská a hlavně tam jdou mnohem líp kvalty ;) Rovnou jsem i vyměnil manžetku (byla na hadry) a z převodovky už olej nekape :D

Dneska cestou z práce mi ale z toho kloubu vypadl šroub, co drží ty dvě části pokupě (jsem netušil, že se musí po montáži dotáhnout). Naštěstí jsem ale šroub našel dva metry za autem, tak jsem ho tam mrsknul zpátky a zas to frčí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Minulý týden jsem vyměnil obě ramena a čepy na axiálních táhlech, zajel na geometrii a dneska na STK.

Výsledkem je protokol se třemi závadami \"A\" (skříň karoserie, motor, převodovka- těsnost, řazení- spojka) a pochvala od technika, že je Vínovka v dobrym stavu (na Feldu) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Dneska jsem se konečně dostal k tomu, abych vyměnil zadní tlumiče i s pružinama, protože při sebemenším zatížení kufru jsem drhnul tažným o nerovnosti. Musela mi s tím trochu pomoct přítelkyně kvůli zpětnýmu nasazení tlumičů, což mi dost zkrátilo čas výměny. Čekal trochu větší zvýšení zadku auta, ale asi už jsou ty Feldy takhle stavěný nebo co. Tlumiče jsou bohužel jenom Vika a pružiny zřejmě taky, ale z výběru slabší a delší vs. silnější a kratší jsem zvolil druhou variantu. Rozdíl ve výšce nezatížených pružin byl cca 3 cm. Jsem zvědavej, jak bude jezdit po zatížení.

Kupodivu oproti přední nápravě, kde je většinou víc v háji pravá strana, vzadu to bylo naopak. Sestava pravýho tlumiče byla až na ztrouchnivělej doraz víceméně v pořádku, kdežto na levý straně byla úplně uhnilá horní miska.

dscf1351o.th.jpgdscf1353f.th.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tenisáci jsou moc měkký, puky jsou lepší, ale blbě pružej:D Jako fakt jsem uvažoval, že bych pod každej doraz šoupnul jeden puk, ale asi by to nebylo to pravý a takhle je ten zadek komplet novej a doufám, že aspoň dva roky vydrží, dýl ji doma držet nehodlám;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska se byla Vínovka trochu projet a po návratu jsem zjistil, že se zadek ještě o malinko zvedl, takže už si asi všechno pořádně \"sedlo\" a já si zítra zkusím najít chvilku času a překontroluju dotažení šroubů a matic, aby se něco nepokazilo;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ani na takovémhle autě bych na gumách a brzdách nešetřil :) Viz moje Fialka - přední kotouče s deskama a gumy a hned to bylo skoro za deset :o:xvul

Jinak dundee ať slouží jak má. Já už naštěstí Fialku změnil na víkendového jezdce - zaslouží si to :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem vyměnil horní uložení předních tlumičů, protože Vínovka po silnici nejezdila, ale plavala. Ložiska byly obě povolený (zapouzdření šlo sundat rukou) a hlavně byly vymlácený ty gumový sedla, proto se na pravý straně tlumič hejbal a při brždění auto táhlo na pravou stranu. Teď už to chce jen udělat geometrii po zimě- trochu táhne do strany a bude všechno v cajku:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsme si přivezli Vínovku od plynaře s namontovaným LPG LovTec:super

Zatím se mi zdá, že je malinko línější do kopce, ale jinak jede normálně. Hodně jsem zvědavej na spotřebu, ale i kdyby byla 10 litrů, tak je to levnější, než 7,5- 8 benzínu:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Dneska jsem byl na seřízení, protože po ohřátí Vínovka na LPG cukala v pravidelných intervalech a na křižovatkách měla tendenci chcípat. Byla nastavená bohatší směs (původně to hlásilo chybu Lambdy, ale po ubrání na směsi ji to hlásit přestalo) a zatím (ťuk ťuk) jede perfektně.

Jen mě moc nepotěšil tim, že na benzín mám stále bohatou směs a já teď nevim, jestli je to Lambdou nebo katem a nerad bych jen tak z plezíru zbytečně vyhazoval peníze...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...