Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zivotnost diesel motorov,skusenosti a nazory.


dusan2

Recommended Posts

Na P - 309 1,9 D som najazdil vyše 460 tis. km bez problémov. Na P - 307 2.0 HDi mam niečo cez 230 tis. km - bez problémov. Dcéra na VW Passat 1,9 PD 96 kW - vyše 260 tis. km. Keď sa o auto staráš, pravidelne meníš predpísaný kvalitný olej tak 500 tis. km motor určite vydrží. Už som sa stretol s autom ktoré malo najazdené cez 800 tis. a chodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u niektorých firemných dieselov je štandart za 2 roky najazdiť 200 000km a viac, myslíš si že by za to kupovali tie dieseli keby nie sú spoľahlivé a úsporné? Tu z klubu majú niektorý členovia alebo väčšina, autá ktoré majú nad 200 000km a nikto z nich ešte nerobil generálku motora. Za nespoľahlivosť motora nerátam bežné spotrebáky, ako sú žhaviče, filtre, remenice a tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja osobne som v pohode len som chcel vediet ci ma niekto podobne skusenosti ako ja . Na Ford tranzit 2,5 di som nalietal 960 000 , teraz Renault master 560 000 bez akyhkolvek oprav okrem startera a Evasion 260 000. Obe dodavky som si od nova sam zabehal servisoval. Je mi jasne ze ako sa o auto staras tak ti sluzi , jasne za musit aj trafit na vydareny kus. Kvalitny olej , pravidelne vymeny a hlavne jazdit s citom zo studenym motorom. Ale tato tema je na velmi velmi dlhe debaty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poznam auta ktore su fakt po 200 000 zrele na repas preto ma zaujima cim to je. Na Mastri po tych 560 000 doteraz nedolievam ani kvapku oleja . Interval 15-20 tis dodrziavam aj ked predpis vyrobcu je 40!!! Chcel som len vediet ci to je vynimka alebo pri dobrej starostlivosti je to normalne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ozzy mi to zobral z ust. ak si najazdil s dodavkami okolo miliona km tak neviem preco pocuvas nazory neakych amaterov.

osobne mam na 406 s 270 tisic, dokonca aj spojka je tam povodna, na berlingu 1.9D je momontalne cez 310 tis., viem o 406 2.0 HDI 700 000, a mnoho dalsich aut s pohode odjazdenymi 400 az 500 tisic km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nás taky vezla jedna slečna sekretářka Z Brna do Prahy po dálnici a nedala tam vyšší rychlost než trojku :D:D:D ta Fabie řvala jak kráva a dokonce jsme i předjížděli :D:D:D v Praze na kolegův dotaz odvětila,že dělala autoškolu na sídlišti a tam se vyšší rychlost nepoužívá takže neví,že tam nějaká další je:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sused má Felíciu 1,9D r.v.2000, má ju od novoti, to auto má teraz cez 200 000 km na krátke trasy, vozík s vercajgom v kuse zapnutý, ranné štarty hneď podlaha (obrazne) a šup ho do vedľajších dedín na fušky. Tá rároha doteraz štartuje či je +30 alebo -30, je to do slova a do písmena auto otrok(opravý až keď sa pokazí). Každé ráno toho klepáka počujem keď som doma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rek bych ze ti lidi co rikaji nebo poznaji auta ktere maji 200000km a jsou v haji a to nejen naftove tak jsou pekne stocene. V tyhle republice totiz je spousta lidi co si mysli ze si koupi ojetou naftu 7 let starou a ma najeto 100000km kdyz je to volovina! a kdyz jsem kupoval pred pul rokem 406 s 200000km tak se na me vosli divali jestli jsem blbej nebo co!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...