Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kontrolka systému omezování emisí škodlivin


romikl

Recommended Posts

Dnes ráno po nastartování se rosvítila kontrolka systému omezování emisí škodlivin. Po chvíli se ozval signál a na obrazovce \"Depollution system faulty\". Kontrolka při jízdě nezhasla. Jízdní vlastnosti jsou v normálu. Odpoledne se to opakovalo.

Prosím jaký problém by to mohl vyvolat?:roll Dík všem za názor.

PEUGEOT 307SW 1,6HDI -110k

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

mne sa dnes stalo to isté. Ráno bolo všetko normálne, bez nejakých hlášok, poobede ked som išiel z roboty som naštartoval a ostala mi svietiť kontrolka motora.

Po chvíľke nabehla správa antipollution fault, celú cestu svietila. Vypol som motor, potom zase naštartoval a svieti ďalej. Jazdné vlastnosti sa však nezmenili.

Pažout ťahá aj nad 3000 ot./min.

Ako som tu viac-krát čítal a tešil sa z toho že môj Pažout túto hlášku ešte nikdy nevypísal :) tak už je to tu. Táto hláška môže súvisieť s viacerými závadami, takže asi

bez DIA nikto presne nepovie, čo to môže byť....

..ale za každú radu sme vďačný ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě další dva dny jsem měl stejný problém. Po delší jízdě kterou jsem s autem urazil, mě při dalším nastartování kontrolka zhasla. Mám s autem 5.000km před kontrolou na 80.000km a tak chybu přisuzuji k tomu. Jak dolití adetiv či výměně nějakého toho filtru co se právě mění na 80.000km.

Při další změně dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa stalo niečo podobné, keď som ešte mal FAP filter. Na jeseň som chodil autom iba veľmi krátke trasy, iba do 10-15 km. Trvalo to niečo cez mesiac a potom naskočila kontrolka motora a hláška \"Depollution system faulty\". A až na diag. som zistil že to boli neúspešné pokusy o regeneráciu FAP filtra. Kokrétne tam bolo že \"maximálny počet neúspešných regenerací dosažen\" alebo nejako tak. A až keď som auto prebehol asi 50 km tak hláška zmizla. To už bola regenerácia úspešná. No a teda keďže mi auto nemá rozkazovať koľko sa mám voziť, tak filter išiel von. Už aj tak bol zanesený na asi 83 %. A odvtedy paráda, lepší ťah motora, hlavne pri vyšších otáčkach a vozím sa koľko chcem ja. Zníženie spotreby som nejak nezaregistroval. Ale hlavne že nespúšťa regeneráciu, pri takom zanesení toho filtra to už bolo cítiť. Kolísal výkon motora, keď zaplo regeneráciu, hlavne pri nižších otáčkach. A motor viac dunel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Ahoj,chci se zeptat mám 407 sedan 1.8 benzin-při jízdě se mi rozsvítila kontrolka systému omezování emisí škodlivin,auto začalo cukat jako kdyby jelo na tři válce-moje otázka zní-myslel jsem že benzíňák nemá FAP filtr nebo má? a cože to vlatně zanamená-je v hajzlu lambda sonda ,katalyzátor nebo...........dík Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, FAP tam není. Toto můžou dělat svíčky, zapalovací cívka. Určitě by to chtělo ale diagnostiku.

Díky,zítra s tím odskáču do servisu...........pak Vám tu dám vědět...........svíčkama a cívkama trpěl hodně renault-megane 1.4 benzin-to byla jejich achylovka.............paradox je,že včera jsem se tu chlubil jak už mám najeto 220tis. a žádná porucha.........njn..........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, FAP tam není. Toto můžou dělat svíčky, zapalovací cívka. Určitě by to chtělo ale diagnostiku.

Takže: měl jste pravdu-byla to cívka a svíčky

Cívky se mění všechny-jsou na pevné liště-cívka Tesla +svíčky Bosh+diagnostika+projetí auta+drobný materiál+práce=5800,-

Ale měl bych ještě jednu otázku:bylo mi řečeno,že diagnostika ukázala ještě jednu chybu a to-něco s plynovým pedálem(prý to někdo kdysi zapomněl smazat,po tom co to opravil nebo to jede i s touhle chybou a může se to vysypat kdykoliv)

Chci se Vás proto zeptat:je to možný aby to zahlásilo kdysi chybu(koupil jsem to lehce ojeté) a přesto to jede nebo je to jen žvást-ve smyslu stav se tu a plať?

Mám to nechat pro klid duše opravit nebo to nechat..?Nebo ještě zkusit jiný servis-s tím,ať to dají na dia-co jim to ukáže?

Díky Tom :cool:

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...