Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba 5008


petrpard

Recommended Posts

  • O 3 měsíce později...

5,9 v lete (40% mesto, 60 dialnica)

6,5 zima, rovnaky pomer.

Teraz, ked sa oteplilo zrazu 7,0 :(

Myslite, ze pneumatiky viac lepia a tym padom je vyssia spotreba? Tieto zimne maju uz len 4 mm, chcel som ich teda v lete dorazit a tak usetrit letne, no ak sposobuju tu spotrebu, vyhodiim ich. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎22‎. ‎11‎. ‎2016 at 10:57, Charlie Rose napsal:

Rádce pro řazení nesleduji, řadím podle sluchu a okolního provozu. Jinak k tomu rádci řazení - pořád to radí jenom řadit nahoru, nikdy jsem si nevšiml, že by mi to radilo podřadit. Snažím se jet plynule, co nejméně zbytečně brzdit, plachtění (vyřazení rychlosti) nevyužívám.

Jinak 1,6 BlueHDi by měl být vždy úspornější než starší generace 1,6 HDi, protože díky přidávání močoviny do výfuku se nemusí zbytečně obohacovat směs kvůli emisím. Je tam ale navíc spotřeba močoviny - na 20 000 km cca 15l.

Názor, že spotřeba motoru osazeného SCR katalyzátorem (vstřikování močoviny) bude nižší než srovnatelného motoru bez SCR  je správný, protože motor není třeba tak dusit -r ecirkulace EGR, omezování výkonu,atd.,  protože katalyzátor s močovinou si s NOx lépe poradí a výsledné emise budou lépe vyhovovat emisní normě. Směs se zcela určitě neobohacuje, ale motor běží ve zcela jiném režimu, než bez SCR.  Nemá to žádný vztah k zachytávání sazí v DPF - regenerace DPF  platí u jakéhokoli motoru s DPF bez rozdílu, zda používá močovinu či nikoli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam 1.6 hdi z r.13 84kW roboticka prevodovka (peklo pro dovokou jizdu) a spotreba zalezi na vaze nohy. umim najet i za 5,3 pokud na dalnici neprekracuji 110 a ve meste odpustim prudke rozjezdy ale jedu jak autobus na pohodu. tankuji (bez bioslozky) a aditivuji. Tankovani si pisu, dlouhodobe mezi 5,6-6, v zime vice v lete mene. Jak jsem presel na naftu bez bio spotreba klesla o 0.4 jiz od 2. tankovani. Kdyz se chci povozit nebo specham 6,5 si vezme urcite, dle vahy nohy i vice.

Upraveno uživatelem Villik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...