Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ESP/ASR chyba systemu ... a ABS chyba


nsbojovnik

Recommended Posts

Zdravím. Tak mám také problém s ABS, ESP/ASR. Nejdřív vyskakovala chyba občas, pak zůstala nastálo a dnes ráno to bylo nejlepší - červená STOPka, Závada brzdového systému, to při dalším nastartování sice zmizelo, ale už tam zůstala chyba tempomatu, který teď nefunguje.

Po připojení na diagnostiku zdiagnostikuje všechny jednotky, jen u jednotky ABS svítí červeně chyba komunikace a po připojení do jednotky vypisuje u všech hodnot jen otazníky a stále ukazuje chybu komunikace, jak mám dále zjišťovat kde je problém ?

 

a0xfv6.jpg

 

 

9tfn5u.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No , takze snimace vymenene poctivo . Z nadrzou to nebolo take zle ako som predpokladal. Vysledok: kontropka stale svieti, aj kontrolka motora, co vsak zhaslo je porucha brzdoveho snimaca,airbag a funguje tachometer. No mate teraz volakto riesenie?. Vsetko som vycistil aby snimace vlkzli bez nasilia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takze, napojil som na diagnostiku , ospravedlnujem sa ze pisem na treti krat ale nemal som ju u seba.

Po spusteni dia a nacitani zavad ma skoro obratilo , zadne snimace funguju aj lavy predny, to su vsetky ktore mi hlasili chybu a boli vymenene.

ALE!!!!!!!!!!!! nechapem ako no opet dalsi vadny snimac pravy predny. Absolutne tomu nechapem. Som z toho nanervy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

pre vsetkych tu, nakoniec to bol kruzok na lozisku. Pre tych co nevedia co je zavada koherence tak to je zla synchro cidiel a vtedy je tam problem z magnetickym kruzkom. Ntreba menit cidlo ked pise : trvala zavada cidla - zavada koherence

ked si menil lavy predny snimac ako si sa dostal ku konektorom ktore su pod skrinkou BSI

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Nazdar chlapi, takže samozrejme mam aj ja ABS/ESP faulty. Nemám nejako veľa príležitostí dostať sa na diagnostiku, jedine autorizák za asi 100.000€/min :D Tak som si prečítal všetko dostupné, čo tu je a uvažujem takto: Objavuje sa mi to len vtedy, ak veľmi rýchlo a prudko dupnem na brzdu (aj to nie vždy), potom občas niekedy pomôže keď pošľapem na pedál a chyba zhasne a opäť začnú svietiť brzdové svetlá. Krúžky na ložiskách vylučujem, nakoľko som za posledný rok vymenil všetky 4, predné snímače ABS boli menené tiež, zadné nie (teoreticky môže byť chyba tam) tie by som však mohol premerať, lebo mám merák, len ho neviem používať, resp, neviem ako mám otočiť to koliesko aby meralo odpor.

 

Takže sa najviac prikláňam k tomu brzdovému spínaču a mám dilemu, môžem objednať za 5€ bez toho káblika navyše, alebo za 23€ s káblikom. Jasné, že ten za 23 je lepší, ale pokiaľ ten za 5 vydrží tak isto 160.000km, tak si myslím, že to bude viac než potrebujem a ak by aj nie, tak za 5€ ho môžem vymeniť ešte 3x

 

A ešte jedna vec, pokiaľ spínač vymením, je potrebné ho načítať cez diagnostiku, alebo to nie je nutné?

 

Tak mi skúste poradiť, či uvažujem správne o chybe a aký spínač použiť :-) ďakujem

Upraveno uživatelem Balachar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Zdravím tak už i mne to postihlo, několikrát za poslední měsíc abs faulty,esp faulty, speedcontrol faulty, téměř vždy při pomalé jízdě a téměř minimálním nebo žádném brždění, po vypnutí a vyndání klíčku pak po nastartování bez problému, ... na diagnostice chyba C1301 viz. přiložený obrázek... kamarád co mi tu dia dělal, tvrdí, že může mít vliv i  kapalina , která není určená přímo pro abs/esp a já nevim co všechno. Jakým směrem bych tedy měl zkusit řešení...? výměna kapaliny, nebo toho tlakového snímače, pokud tedy samostatně vyměnit jde?atd?? díky moc za rady

dia-chyba abs-esp-speed.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj,dia ukázala závadu C1325 levé zadní kolo zkrat na kostru trvale.Objednal jsem obě čidla SKV 06SKV106(4545G7) na faktuře 4545G7-4545.CO.A začal problém.Demontoval jsem staré čidlo dal nové a závada trvá nejde smazat.Tak jsem přehodil konektory abych eliminoval závadu v kabeláži a hláška byla pravé zadní kolo.To jsem přehodil ale původní čidlo.Je možné že nová čidla jsou vadná? Je možné aby ty čidla byla bez ESP.Někteří prodejci píší bez ESP.Mám 407SW 2.2 116KW benzín.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SKV čidla ABS/ESP jsou rádoby německá firma,ale asi jenom přebalují zboží z Číny.Ta firma je na trhu cca dva roky.Když se podíváte na koncovky čidel včetně hlavy snímače není žádné označení.Mají jen natištěné logo na kabelu.To umí každá kablovka.Takže,pozor na díly od Fa.SKV Germany.Není to žádný německý výrobce.Jsou to jen baliči šmejdů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 2 týdny později...
  • O 7 let později...

Zdravicko skupina, otvaram asi zabudnutu temu... svieti mi ABS/ESP fault uz aj po nastartovani, diagnostika pise predne lave koleso, pri Live hodnotach necita lave pr. koleso resp. pise nulovu hodnotu...

Vymenilo sa Lozisko aj Snimac ABS..a stale chyba pretrvava.. ked sa chyba vymaze prejdem par metrov a rozsvieti sa to znova.. 

Chybovy kod: C1321 

Peugeot 308sw 2013 1.6hdi

Upraveno uživatelem Stasi37
Have to add new info.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...