Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zlepsenie zvuku na original sustave 406


El-Chio

Recommended Posts

Zdravim sokolici, mam dotaz. Mam original radio clarion s CD a eproduktory aspon teda zadne v plate su original JBL. Celkom som spokojny s tym ako to hra, ale predsa keby to hralo lepsie tak som spokojnejsi :)

Problem je hlavne ked to dam hlasitejsie radieo ma rozsah do 30, ale uz pri 17-20 zacne byt pocut skreslenie, neviem co nestiha ci zosilovac v radiu, alebo reproduktory ale povedal by som, ze reproduktory. Preto ma napadlo, ze by som kupil nove asi zostanem pri znacke JBL, ale otazka je olpati sa to robit? Su reproduktory ten najslabsi clanok? Skratka neviem o tom radiu ani o nicom co v tom je nic tak mozno ak niekto ma skusenosti keby sa podelil.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rekl bych, ze origo soustava je stavena na takove to normalni poslouchani. Pokud by si chtel delat ramus a uzivat si muziku jako na koncerte, resil bych to kompletni vymenou od radia pocinaje pres kabelaz, repro a zesilovac. Pochopitelne, ze pokud vymenis radio, stratis moznost ho ovladat packou pod volantem a neuvidis nic na dispaly...

Ale pro zacatek vymenou repro urcite nic nezkazis...a treba to bude hrat dle tve spokojenosti..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja prave nejake extra koncerty nechcem a dalsia vec je nerad by som menil originalne radio, ale pride mi ze ked dam radio na 60% svojho rozsahu by mohlo hrat este normalne a nie ze zacne uz nizke tony skreslovat... a pri troche vacsom pridany uz to chrci.... Jak by sa dalo bykuzlit nieco s original radiom bol by som rad... Inak v recenziach suradia clarion a alpine vysoko hodnotene, len neviem ako su na tom radia v autach peugeot...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohuzel zkusenost s origo moc nemam, protoze jsem to okamzite prekopal jak jsem si koupil 406... ale vim,ze me origo repro mile prekvapilo az tedy na basy,ale to zalezi na vkusu..

A co nastaveni vysek, basu a tak..s tim sis nehral?

Dal bych na radiu takovou hlasitost jakou to chces nejvic poslouchat a pak bych steloval basy a vysiky tak aby se to dalo poslouchat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Autorádio ve 406 je na tom kvalitativně a potažmo i zvukově lépe, než většina autorádií značky Clarion nebo Alpine. Řídit se podle recenzí někde na internetu nebo v časopise je hovadina, stejně jako se řídit jenom značkou. Už dávno neplatí, že \"když koupím Sony, že to bude fakt jako dobře hrát\". Nemusí a ve většině případů ani nebude. V autohifi ve většině případů platí, že co si zaplatíš, to taky dostaneš (pokud pomineme neznačkové produkty).

Pokud Ti zvukově nestačí originál, pak je to vcelku problém. Uvnitř jsou dva kvalitní integrované obvody, které jsou navíc zmůstkované. Reálný, sinusový výkon, který autorádio dokáže dodat do zátěže 4 ohmů je těsně pod 30W na kanál, což je u autorádií řekněme do 5 tisíc (i víc) naprosto nevídaná hodnota.

Nevím, co bych Ti doporučil, zatím jsem se ještě nesetkal s nikým, komu by originální soustava nestačila, sám jsem s jejím zvukem byl až na malé výhrady spokojený.

Pokud to chceš nějak řešit, připrav se na následující:

1) Předělání kabeláže k reproduktorům

2) Koupě nového autorádia (s třemi páry RCA výstupů)

3) Koupě externího zesilovače

a další.

Pokud koupíš třeba jenom reproduktory nebo rádio, zvuk v tomhle případě spíš degraduješ než vylepšíš. Jestli ani po výměně autorádia a napojení reproduktorů na externí zesilovač nebudeš s nízkými kmitočty spokojen, připrav se na koupi subwooferu.

Pro ostatní: Hodnota hlasitosti nemá s výkonem jdoucím do reproduktoru nic společného, řídit je pootočením potenciometru nemá žádný smysl. Pro regulaci hlasitosti je použit poteciometr s logaritmickou dráhou. Ani ten největší odborník nedokáže odhadnout, kolik třeba při hlasitosti 20 ze 40 dílků jde do reproduktoru výkonu.

[upravil dne 24/1/10 peugeot09]

[upravil dne 24/1/10 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu inak, zo zvukom ako takym som prave ze spokojny, priestorovost aj celkove realistickost podania je super. Az na mensie rezonancie z dvery, ktore by sa mohli dat odstranit nejakym tlmiacim materialom. Ale citim tam nedostatok u hlbsich tonov, ked to hraje potichu tak to je nevyrazne a ked tomu pridam tak to je tiez cele zle, cize bude tam niektora cast, mozno aj celok taky ze to nevie zahrat. Zas nepocuvam techno alebo drum n base, som skor na Rock. Ale ked si vypocujem skladbu doma na bednach a v aute tak mi tam nieco chyba, ja viem, ze je to uz take moc spekulovanie, ale je nedela nemam co robit.... :D Ma este napadlo pridat k tomu subwoofer by sa dalo? Len zas potrebujem objem celeho kufra,l lebo ho cato vyuzivam.... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

njn, keby to malo RCA tak tu nepisem a skusam ten subwoofer... Ale kedze to nema tak pisem a prave som bol zvedavy ci este niekto iny nemal tento postreh.... Dokonca do 407 sa uz montuje \"subwoofer\" Takze k dokonalej reprodukcii tam chyba ten subwoofer, teraz otazka ako ho tam dostat... Dalo by sa aj nieco take, ze napichnut to na uz vystupy z radia?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

El-Chio: Ještě mě napadají 2 možnosti :)

1) jsi si jistý, že máš zvuk správně nastavený? Tzn. ne podle návodu, ale podle toho, jak se Ti to líbí (výšky, hloubky, basy, rozložení, efekty, ..)

2) V sekci 607 se řešilo, že některým 607 téměř nehrály zadní basové repro a proto byl zvuk takový \'povrchní\'. Ten vyřešil až dodatečný zesilovač. Možná máš stejný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontrola membrány reproduktoru je z větší části dílem koncového zesilovače a vodivé cesty od zesilovače k reproduktoru. Pár změn v zesilovači, nějaká ta změna v kabeláži a samotných reproduktorech a najednou bys při nastavené hlasitosti 9 měl v autě takový akustický tlak, jako bys tam měl nastaveno třeba 15 i více, přičemž reproduktory by (z Tvého pohledu) stále \"stíhali\". :cool:

Pokud Ti jde jenom o kvalitu a akustický tlak, tak se s tím dá vždy něco dělat. :papa

[upravil dne 24/1/10 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...