Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výběr subwooferu? (na audison srx 2s)


ART

Recommended Posts

Původně zaslal: peugeot09

U reproduktorů samotných je ten tuning něco trochu jiného. Zatímco u zesilovače značně předěláváš stávající součástkovou základnu, popř. trochu upravuješ topologii zapojení, u reproduktoru samotného se toho příliš dělat nemůže. Můžeš maximálně tak zpevnit nosič cívky, naimpregnovat membránu, trochu vytvrdit závěs, přidat pár gramů hmotnosti na membránu (nebrat doslova), značně posílit stávající magnetický systém...u některých reproduktorů (především těch levnějších) lze dosáhnout zvukové kvality o několik tříd výše. Výslednou citlivostí lze takový reproduktor katapultovat do jiné \"akustické dimenze\".

Nic proti Lubkovi nemám, ale v jeho případě by moje slova byly házením perel svi*ím.

Zase jsou to ale všechno (dle vašeho názoru) nepodložené kecy a já jsem šarlatán, takže nechám toho hloupého vysvětlování (které mi stejně nikdo nevěří) a jdu dělat něco užitečného. :)

[upravil dne 27/7/09 peugeot09]

no možná pokud by jsi to napsal na začátku tímto způsobem o co jde, asi by spousta lidí pobralo trochu lépe, než ty tvoje projevy o sežrání všechny moudrosti... ;)

také bych byl oparnější v tom vyjadřování o kvalitě, každý má o kvalitě jiné představy a ne každý má jen základní low-end autohifi a nehazel bych rozhodně všechny výrobce a produkty do jednoho pytle jak to děláš ty.

pokud vytuníš nějaký audio co normálně za moc nestojí věřím tomu že se dá hodně zlepšit, ale u dobrého audia už to tak snadné není.

120ka se dá taky vytunit pojede lépe než normální seriová, ale mercedes z toho nebude :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuším, že jsem zrovna nedávno viděl na Novinkách, že nějaký šílený němec potunil Golfa takovým způsobem, že se úplně v klidu rychlostně vyrovnal Bugatti Veyron, takže s tímhle tvrzením bych byl taky opratrný.

Tady máš třeba trojkovýho Golfa:

http://www.aukro.cz/item697913223_prodam_golf_3_vr6_2_8_komplet_tuning.html

Nezlob se, že jsem tě vzal tak doslova. :D

Musím říct, že jsi to napsal moc hezky a nemám k tvému příspěvku vážnější výhrady.

Co ty a audio? Jak jsi na tom s ozvučením svého mazlíka? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi jsi mě úplně nepochopil ale: třeba ten golf pojede stejně, třeba i víc ale Bugatti Veyron to prostě nebude:D (je to myšleno jako celek ne jen část)

jinak audio nějaké mám, ale z bezpečnostního hlediska se tím nikde nešířím, člověk nikdy neví:D

jinak jsem si tím taky prošel celkem kus cesty, kdy jsem začínal celkem od šuntu a dost často měnil za něco lepšího, pročítal všemožnou literaturu atd., ted už jsem celkem spokojen s tím co mám a nechci v tom mít nacpanou fůru peněz.

Nejlepší nákup je dle mého starší kvalitní audio vyšších řad (třeba ještě v záruce) než nové základní, dá se takhle koupit za pár šupů věci řádově za několik desítek tisíc...

pro představu u mě kvalita znamená třeba to že místo 4x koax na rádiu a sub je daleko lepší mít 2x komponentní repro na zesíku a sub s neošizenou instalací a tlumením jelikož kompo se dá lepe přizpůsobit poslechu auta - nasměrovat výšky, zesík ti dá lepší kvalitu než zesilovač v rádiu ten prostě při své velikosti nemůže a zkreslení nastává daleko dříve při nižší hlasitosti (citlivost je hezká věc ale není to spása všeho), a za 4ks repro se dá koupit 2ks repro kvalitnější (při stejné ceně) navíc je to čisté stereo které ti nerozmazává zvuk ze zadních repro (málokdo dokáže nastavit tak perfektně korekci zpoždění jednotlivých repro) atd. proste čisté SQ žádné SPL:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, myslím, že mi dva si budeme rozumět. Máš moc pěkné názory, radost číst. V jedné jediné věci se s tebou neztotožňuji. I zesilovače vyšších řad hrají dost podobně jako zesilovače řad nižších. Pokud si někdy se trochu zajímal o obvodařinu, určitě víš, čím to je způsobeno. :(

Proto zastávám názor, že si koupím radši low-end, který zvukově dostanu po několika úpravách a pár hodinkách, či spíše dnech času, nad úroveň starších zesilovačů vyšší řady. U reproduktorů toto platí dvojnásob. Koupím úplný ****, který následně dovedu k dokonalosti, i když tam se nejedná pouze o pár dnů, nýbrž spíše týdnů.

Jinak ještě jednou moc díky za \"světlou chvilku\", jsem rád, že se tady taky někdo zajímá o audio. :papa

EDIT: Nechápu, proč je slovo s.h.i.t cenzurováno. Co třeba taková ****?

[upravil dne 31/7/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: peugeot09

I zesilovače vyšších řad hrají dost podobně jako zesilovače řad nižších. Pokud si někdy se trochu zajímal o obvodařinu, určitě víš, čím to je způsobeno. :(

Proto zastávám názor, že si koupím radši low-end, který zvukově dostanu po několika úpravách a pár hodinkách, či spíše dnech času, nad úroveň starších zesilovačů vyšší řady.

[upravil dne 31/7/09 peugeot09]

no nevím, je to zase trošku zavádějící, bude totiž hodně záležet na značce výrobce, to co tvrdíš třeba u mého oblíbeného Helixu asi nedokážeš:aut

u lepších značek je rozdíl mezi low-end a high-end dost velkej:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je zase věc názoru. :roker

Můžeme to někdy zkusit. Vypůjčíme si od nějakého člena low-endového Helixe a pak také (nejspíš od nějakého prodejce) lepší třídu od toho samého výrobce. Low-endový kousek vytuním dle svého nejlepšího vědomí a svědomí s srovnáme ho na stejné aparatuře s high-endovým kouskem (mimochodem, co je dle tvého názoru high-end?).

Zatím tu argumentujeme jen v teoretické rovině. Co to zkusit prakticky? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 let později...
  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...