Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Roleta panoramatické střechy


blaza3

Recommended Posts

  • O 1 měsíc později...

Dneska jsem se pustil do opravy rolety, která se mi rozpojila. Zjistil jsem, že mám ulomené dva zadní držáky jedné lamely, která mi vyskočila z kolejnice. Nemáme náhodou někdo na prodej tyto dva zadní držáky do kterých se nasazují kluzáky? Nerad bych kupoval celou lamelu za nesmyslné peníze....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Než budete řešit kde a jak sehnat plastové držáky kluzátek a samotné kluzátka panelů,pořádně si zkontrolujte celý rám střechy. kolejnice by neměly být zdeformované a nejdůležitější je pořádně prohlídnout plastové konce rámu,kde se skládají panely. Je tam systém výstupků a vodítek s pružinami pro správné uložení panelů. Pokud je ulomený byť jen jeden ten vodící výstupek/zobáček,střecha vám nebude fungovat.

Rozpojení panelů má za následek ulomení těchto výše popsaných komponentů,proto bych radil vyměnit spolu s panely celý rám. Osobní zkušenost několika lidí,včetně mě,kdy jsem vyměnil panely komplet s kluzáky za cca 3.000,- a po prvním spuštění po opravě se mi to poulamovalo zase,jako před tím. Po důkladném zkoumání proč,jsem zjistil,že na jednom tom plastovém konci rámu je zlomený právě ten důležitý výstupek.který posílá panel do té správné polohy.

 

Snad vám to pomůže,aby jste neutráceli zbytečně peníze a neztráceli čas.

Upraveno uživatelem karelIV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už léta používám na všechny obtížně slepitelné plasty(i autoplasty )lepidlo Universum.Lahvička s ředidlem na čistění lepené plochy,prášek s plničem lepidla i lepidlo samé se prodává v sadě za cca 500 Kč a v lednici po otevření vydrží několik let..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, kurka napsal:

Už léta používám na všechny obtížně slepitelné plasty(i autoplasty )lepidlo Universum.Lahvička s ředidlem na čistění lepené plochy,prášek s plničem lepidla i lepidlo samé se prodává v sadě za cca 500 Kč a v lednici po otevření vydrží několik let..

 

Tohle?

http://www.universum-lepidla.cz/skripty/okno.php?id=sada_10.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Zdravím.Po rozobratí rolety som zistil,že mám poškodené tieto pružiny.Neviete,kde sa to dá zohnať a pod akým číslom,alebo ,či to tu niekomu neleží doma nevyužité?Budem vďačný za  každú odpoveď.Prikladám foto pružiny poškodenej(spodné foto) a ako by mala asi vypadať(vrchná fotka).To v červenom je ten plast,čo mne chýba.Ďakujem.

Bez názvu.png

DSCN8568.JPG

Upraveno uživatelem alfi62
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 2 měsíce později...

Po ročním trápení s opravou rolety, jsem koupil úplně celou i s rámem. Před tím jsem kupoval nové kluzáky, panely, přítlačné pružiny a nakonec jsem zjistil, že mám poškozené vodící kolejnice a plastové konce rámu, kde se skládají panely. To byl důsledek toho, že mi roleta pořád nechtěla fungovat. Opravovat to nemá a to mi věřte, žádný smysl. Stojí to čas a nakonec i spoustu peněz.

Tady je odkaz, kde jsem koupil celou komplet i s motorkem za 1.800,- Kč na dobírku i s dopravou. http://obchod.{reklama nepovolena}/

Demontáž staré a montáž nové rolety jsem zvládl sám za cca 3 hodiny. Je to celkem jednoduchá záležitost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Nazdar lidi. Nezůstaly někomu ty bílé kluzátka? Koupím aspoň 2 nebo 4, i víc. Nové pružiny asi nikdo nemáte? Jak jsem zjistil je tam důležitý ten bílý plast na pružině. Slouží jako vymezovač (vodítko) - mám ho vydřený a pružina tím pádem vyskočila bokem a neštěstí je hotovo :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj ja som riešil tento problém.Ale zatiaľ som to neukončil,len som zatiahol roletu a nehal tak+odpojil elekt.,keby som sa nahodou pomylil.Úplne súhlasim s karlomIV(príspevok pred Mortisom),že lepšie je kúpiť celú staršiu roletu aj s rámom.V konečnom dôsledku to vyjde lacnejšie.A už mi to potvrdili aj iní majitelia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak mám v péči teď dvě 407 obě mají panoramatickou střechu. Na té starší jsem ji nezkoušel a na té mladší byla v nefunkčním stavu při koupi. Sehnat jakékoliv díly k opravě na vrakovišti je hodně velká loterie. Obtelefonoval jsem všechna která mám v telefonu i všechna která byla zmíněna tady na PC. A jednotlivé díly prodají jen pokud mají auto kde je ta střecha nefunkční, pokud funguje tak jedině celou tak je to pochopitelné vrakoviště nefungují jako sociálka ale je to byznys jako každý druhý, v peugeotu snad jen tu sadu kluzáků protože ty jsou pokud se sundají z jakékoliv střechy dost opotřebované.  A k problému po sehnání kompletního rámu pojezdu včetně lamel a motorku jsem ze dvou seskládal jednu funkční střechu tedy přesně řečeno funkční tak že jde elektricky zatáhnout a pokud ji chci elektricky odtáhnout tak funguje až do okamžiku kdy se ta lamela má v té pojezdové dráze začít skládat do nižší polohy aby  nad ní mohli zajet ty následující. místo aby se v rámci toho pojezdu sklopila tak jede pořád v ose pojezdu a vyjede rovně vzad z toho labyrintu který ji má směrovat k uložení no a když vyjede z dráhy tak už se tam zpátky nevrátí. Moje teorie je že tam někdo nabastlil neoriginální ty pružiny a oni nedovolí té lamele pohyb v rámci toho labyrintu nebo druhá možnost že ty plastové díly na konci dráhy nejsou v té správné poloze jako byli když je montovali ve fabrice a ty " rohy " o které by se to mělo sklouznout se rozšklebí a lamelu cestou nejmenšího odporu pustí mimo dráhu.  Prozatím protože nemáme čas s tím více laborovat je majitelka smířena s tím že se nám podařilo střechu poskládat zatáhnout a pro jistotu odpojit od elektriky aby se náhodně neotevřela. Ale až bude čas tak to chce dořešit.  Takže uvítám jakoukoliv radu co s tím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...