Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Servis Vašenda


Landy

Recommended Posts

Tak aby té chvály nebylo zase až moc.

Je to asi tak měsíc co jsem přijel k Vašendovi s tím že mi tluče přední náprava na Peugeot 205 a auto jemně vibruje.

Vyšli mi vstříc a řekli mi že mají plno ale když to tam nechám do večera tak se na to mrknou, až sem vše ready.

Večer si přijedu, předají mi auto s tím že měnily silentbloky na stabilizátoru a mělo by to být O.K + to že mi našli prasklinu na pravé těhlici a domluvili jsme se že si ji u nich nechám vyměnit.

Odjíždím se servisu s dobrým pocitem že bylo auto prohlédnuto a že mám konečně pokoj od vibrací a divných zvuků od přední nápravy. Ale omyl. Ujedu nějakých pár kilometrů a zvuky a vibrace jsou zpátky.

Po dvou dnech jsem auto musel odstavit protože zvuky a kravál co vydávala náprava jsem opravdu ještě v životě neslyšel. Zavolal jsem známému aby se přijel podívat, tomu stačilo na diagnózu popojed několik metrů a řekl že to je poloosa, skočily jsme do auta dojeli pro novou, vyměnily a co to najednou bylo po pazvukách ale vibrací ne a ne se zbavit. Řekl jsem si no nic příští týden jedu k Vašendovi tam to vyřeší, hned jsem vzal telefon a domluvil si termín přesně za 7 dní.

Po týdnu přijedu do servisu auto tam nechám s tím že si ho vyzvednu večer ( byl jsem tam na domluvenou výměnu pravé těhlice + jsem je poprosil jestli by mi neseřídily motor ) s upozorněním aby si dávaly pozor na brzdy jelikož jezdím bez posilovače brzd na kterém se mi vysypala vakuová pumpička jsem odešel.

Večer si jdu vyzvednout auto.

První šok přišel s tím že auto dodělali teprve před chvilkou jelikož toho měly hodně( byl jsem objednán 7 dní dopředu ).

Druhý šok následoval po mém dotazu jestli byl seřízen motor, byl jsem dost drsně odbyt s tím že nemám posilovač brzd takže seřízení motoru nepřipadá v úvahu.

No nic zaplatil jsem a odjel.

Třetí šok přišel po ujetí několika stovek metrů když se od přední nápravy začaly ozývat klepavé zvuky a auto začalo vibrovat. Rozhodl jsem se že už se vracet nebudu už s toho důvodu že je po zavírací době a jel jsem domů. Druhý den opět za kamarádem co by to mohlo být. Sundáme přední kolo a další šok, jelikož 2 šroubky co drží brzdoví kotouč měli trochu poprasené hlavičky tak se s tím v servisu nes.... a šroubům odvrtaly pouze hlavičky a zbytek tam nechaly, kotouč držel pouze na 4 šroubech co se s nimi přidělává kolo. Zbytek odvrtaných šroubu jsme navrtaly a vytahovákem vyndaly, vše poskládaly zpátky a opět projeli ale vibrovalo to stále. Známí říká že to nespíš bude gumama a tak jsme začaly sundávat všechny kola a ejhle na pravém zadním kole byla boule. A je po problémech, jenom nechápu že všude tolik vychvalovaný servis a jejich servismeni nepřišli na to že je špatná poloosa a boule na gumě, vlastně přišli jenom na prasklinu na pravé těhlici.

Myslím že to není zrovna dobrá vizitka.

Nejsem automechanik ale elektronik, takže v autech se tolik nevyznám a proto spoléhám na servis.

Dělám také soukromě servis a myslím že s takovýmhle přístupem to asi není to pravé ořechové.

Samozřejmě nejsme nikdo neomylný, takže toto neberte jako nějakou drsnou kritiku ale když se tu vychvaluje tak si myslím že by se měly uveřejňovat i obracené pocity.

[Editován dne 15/4/04 Landy]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ženy :) .Píši že nejsem automechanik ale elektronik. Chtěl bych vidět nějakého automechanika jak bude zírat jak vydra na kalnou vodu :o třeba na televizi když se začne kroutit obraz nebo na telefon až místo hlasu uslyší ve sluchátku skřeky a pazvuky. :cool:

A než to ty ženy vyřešily tak to bylo 2* v servisu. :cool:

[Editován dne 15/4/04 Landy]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem vcelku zvedavej, co na to Rebik. Ale souhlasim s tim, ze ne pokazde se vsechno povede a ne u vseho muzou byt pani majitele, aby kontrolovali kvalitu prace svych zamestnancu.

P.S. Cekal jsem, kdy se nekdo nespokojeny ozve, ale ze to bude zrovna takovy znalec ceske gramatiky, to jsem tedy necekal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty odvrtane srouby ani ne...

normalka - ma to pomalu kazde druhe stare auto. Tyhle sroubecky pridrzuji rzdovy kotouc. To je pravda. Ovsem velikost techhle sroubecku je srovnatelna s velikosti sroubku v televizi. A tam vetsinou M12 nejsou. Pridrzuji kotouc jen pri sundamem kole aby se neprotacel a lip se ti nasazovalo kolo. Jinak kolo drzi na 4 sroubech (tech M12) a tyhle srouby pridrzuji ten kotouc... dobry, co :D

To, ze mas v prdeli gumu, mel zjistit pneuservis... to pouzivas jeste diagonalky, ze se ti tam udelala boule ??

BTW: odvrtane hlavicky mam na prednich kotoucich taky. Neresim to. Proc taky :)

Jezdit bez posilovace brzd musi bejt parada, coz ?;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s Vixem. Ty šrouby nejsou podstatné. A typnout vadu na uvolněnej kotouč, a bez kontroly dotažení kola, \"klobouk dolů\". Kdybys měl uvolněnej kotouč, a kolo ne /co nejde/, nenapadlo Ti, že by to třeba dělalo problémy při brždení?

Jinak jestli nemáš na vákum pumpu, kup si elektrickej kompresorek a sací otvor přidělěj na posilovač. Spínání dej přes brzd. spínač, naběhne to pomalejc, ale lepší než nebrzdit. A vyjde tě to na 200Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak když reakce tak reakce:

Landy dorazí do servisu s 205 v dezolátní stavu s tím, že s ní jezdí denně a neco hrozně tluče na nápravě - máme plno, necháme se přemluvit, najdeme úplně vytlučený gumy stabilizátoru a prasklou těhlici - zadní gumu jsme neviděli, ale boule rozhodně nedělá bordel, už jsem jich pár zažil. Těhlice nebyla na skladě, Landymu jsme to řekli, že ji seženeme, a? se zastaví za nějaký čas. Abych diagnostikoval poloosu, když je ruplá těhlice mě ani nenapadne. Pravda v den kdy přijel, to bylo dost napěchovaný, ale vzhledem k tomu, že těhlici měníme do hodiny, prostě jsem si rozvrhl práci, kdy Landy přijde, jsem věděl. Ty malé šrouby, když jsou úplně zarezlé - tento příklad, se prostě dost často strhnou při povolování poloosy - vzhledem k tomu, že nemají věcný význam - neřeším, abych u auta v tomto stavu hodinu odvrtával zalomené šrouby. Auto jsme normálně odevzdali a protože mě došla trpělivost lepit auto bez brzd - taky jezdím po silnicích s dítětem, vysvětlil jsem Landymu, že pokud nedá dokupy peníze a nevyřešíme nezpůsobilost brzd, neutáhnu mu na rozpadající se 205 ani šroubek - to? vše. Landy mi odvětil, že už jsi za těch pár týdnů zvyknul a že je to vlastně v pohodě.

Pokud si to vysvětlil jako drsné zacházení - pochopil správně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, jenže to nevíš, že jsem hodinu obvolával dodavatele a nesehnal jsem, takže nebylo co volat, jedině snad hledat podle originálního čísla, ale to by jsi musel dorazit a já už jsem neměl sílu reagovat po desítkách telefonátů denně, co chtějí jenom cenu dílu a vživotě je už neuvidíš. Takže sorry za nezavolání, budeš muset přijet.

Je třeba si uvědomit, že nabízíme prohlídky za směšné peníze právě proto, aby jsme se zbavili internetové a telefonní diagnostiky a oceňování. Prostě se zastavte, my na základě reálného auta něco najdeme, řekneme co je problém a za kolik. Telefony jsou dobré leda tak ńa termín.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hihi, tak to se asi co nejdriv pojedu k Vasendum podivat, podle toho co Landy pise, tak tam maj misto automechaniku automechanicky :D :D :D

ten cestin je fakt hroznej : Známí říká , brzdoví kotouč ,stačilo na diagnózu popojed několik metrů ...

Neber to nijak ve zlym, ale tohle mi proste nedalo nenapsat :D

BTW a ty brzdy si fakt nech opravit, kdyz ne kvuli sobe, tak kvuli ostatnim :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl jsem odpovědět už včera, ale nějak jsem to nestihl, a Rebik byl rychlejší, nicméně: vzhledem k tomu, že jsem u Vašendů dost často, viděl jsem tam i tohle auto.

Nejvíc mě udivuje, že se nechali překecat, a to auto vůbec na servis vzali. Ta 205-ka je v tak hrozném stavu, že vůbec nemá na silnici co pohledávat! Takhle strašně rozesrané auto už jsem dlouho neviděl, a i na díly bych ho vzal leda zadarmo - s tím že prakticky všechno poletí do sběru! Někdo, kdo s takovým \"autem\" jezdí, je HAZARDÉR, a docela dost mě sere, že i takoví tady jsou - že ohrožuje sebe je mi celkem fuk, ale totálně rozsypaná plečka, která prakticky nebrzdí, ohrožuje především okolí! Že s takovým autem v servisu nikdo nejel na zkušební jízdu, aby mohl něco diagnostikovat, se vůbec nedivím - já bych s tím nejel ani za zlaté prase, a zaměstnancům bych to zakázal. Že takové auto vlastní a jezdí s tím někdo, kdo píše, že dělá soukromě servis, nechápu už vůbec - a? už dělá servis čehokoliv, měl by si být schopen vydělat aspoň na ty brzdy, dle mého skromného mínění, když už ne na nic jiného :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nedá mi to. Gramatika byla hrozná, ale kritika věcná. Myslím, že pokud šrouby odvrtám, tak komplet. Když už řeším jen hlavu, tak to zákazníkovi-kamarád nekamarád prostě řeknu. Ono se může při čarování s kolem dostat něco mezi dosedací plochy a házení je pak hned. Takže od Rebíka mi to připadá hodně jako výmluva a na to jakou mají na tomto fóru perfektní pověst i dost nedůstojné. A to bez ohledu na to, jaká plečka to byla.

[Editován dne 16/4/04 VP605]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, neřešme tady gramatiku. Jsme v rubrice servis a ten kluk tam přijel s problémem v autě a holt to nesplnilo jeho očekávání, což se někdy stane. Pokud tam ale přijel s plečkou, která nebrzdí a nemíní s tím nic dělat, tak souhlasím s názorem mechanika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádný šrouby neodvrtávám, prostě šroub má rozpadloü hlavu rzí, nelze povolit, není co řešit, ten zbyteček se stejně urvě při povolování poloosy a při stavu toho auta a omezených financích nebudu odvrtávat a měnit zbytky. Tyhle šrouby nemá funkční 30% aut, které sem zajedou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...