Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak na tempomat – Fotodokumentace


Leo

Recommended Posts

Ahojte.Chcel by som sa opytať na postup vymeny pačky tempomatu.Potrebujem vymeniť pačku tempomatu a neviem či je potrebne  odpojjiť baterku alebo nie.Bude potrebne aj cez diagnostiku neako povoliť tu novu pačku alebo mala by fungovať aj bez toho.Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mne není potřeba odpojovat baterku, ale je zásada, že pokud děláš cokoliv s elektrikou, tak baterku odpoj. Ono to zase není tolik práce (nejvíce práce asi dá znovu naladit rádio :D).

Jestli to předtím fungovalo a je vadná jen páčka, tak diagnostika nebude potřeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Ahojte, tak zase sa obraciam na skúsenejších z fóra :)
406 pofacelift, 2.0HDi RHZ, dam 8215 (07.05.1999), foto čísla jednotky: 
12443290_1159456587427932_593187702_n.jpg

čiže je to tá istá EDC12C2 jednotka ktorá sa dávala aj do novších mašín, podľa koncového trojčíslia 977 by sa tempomat mal dať aktivovať.
Napojím auto na PP2000, po vstupe do ECU však vôbec nemám možnosť pod ktorou sa dá hocičo nastavovať, čiže meniť parametre. Merať v reálnom čase viem, čítať mazať chyby viem, ale nie jetam položka na zmenu nastavení, tým pádom neviem ani aktivovať tempomat. Samozrejme všetka predpríprava bola v aute. 

Je možné že niektoré sw varianty vôbec nemajú menu na nastavovanie? čo môže byť poprípade chyba? skúsiť sspustiť PP2000 s vyšším DAM číslom? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

musi tam byt polozka konfiguracie napr ked aktivujes Palubak (v menu BSI) ak tam neni tak tam nevojdes 

tempomat je tusim v ecu a ked tam neni polozka konfiguracie tak to zrejme nepojde ja to tam tiez nemam 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

presne tá konfigurácia je to čo v ECU chýba. v BSI aj v displeyi je (tam som to ešte pozeral, do iného som nevchádzal, známi sa trošku ponáhľal ktorému sme chceli ten tempomat spojazdniť). 
Čiže nič ako by sa tam dalo dostať hej? aj keď dám novšie DAM, poprípade 9999, ani tak to tam nebude?

a jediná + drahá možnosť je tým pádom výmena ECU+BSI+kľúč, hej? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám 2.2 benzín a řešil jsem přesně to samé. Nakonec jsem byl i u Domanského v servisu a zkoušeli jsme to přes jejich diagnostiku, ale prostě jakoukoliv položku pro aktivování tempomatu jsme v mém autě nenašli. Technik mi řekl: prostě to v počítači nemáš. Namontuj páčku a přepínač a třeba to bude samo fungovat. A SKUTEČNĚ TO FUNGUJE! Takže ano, některé ECU prostě SW pro aktivaci / deaktivaci tempomatu neobsahují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri 2.2 benzín nenájdeš také kde sa to dá aktivovať v ECU, to viem že tam to funguje "samé od seba" po pospájaní všetkého, druhému známemu sme do 2.2 dorábali tempomat presne tak ako si to popísal, bez aktivácie.
Pri HDi ak to však neaktivuješ tak to nejazdí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Byl by někdo tak hodný a podíval by se do service boxu co bych musel dodat abych zprovoznil tempomat? Dle dřívějších příspěvků mám RJ kde by měl tempomat jít. Koukal jsem a neviděl ani spinac na brzdě, ani natahly kabel k vypínači. Nebo ten konektor je na kabelech od packy? Mám 2001 neMUX, vín VF38ERHZF81174018. ŘJ 0 281 010 363.  Díky 

Upraveno uživatelem Jirka.budejovice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Krtku, jasné že tímto začnu když budu mít jistotu že zbytek dobastlim, ale dle cisla ŘJ to všem šlo, takže teď mi jde spíš o zbytek. Co tam vůbec mám a co by se muselo dodělat a kam pozapojovat. 

Upraveno uživatelem Jirka.budejovice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je to bida. Moje auto určené pro italský trh je nějaké ořezané a není tam nic navíc. Nejen že chyběly patice pro relátka na rozsvícení po nastartování, ale chybí i příprava na tempomat. Nemám konektor na připojení packy pod volantem, ani kabel k tlačítku na spínání tempomatu. Na brzdě jedno čidlo na svetla a hnědé čidlo na spojce. To se asi můžu s tempomatem rozloučit... Nebo existuje řešení? 

2019-07-20 12.03.51.jpg

2019-07-20 12.01.53.jpg

Upraveno uživatelem Jirka.budejovice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahoj všem, tak se nám vrátila 406 2.2 HDi do rodiny, tantokrát ale full MUX s oválnými páčkami. Předchozí majitel tam dodal páčku a prý i zkusil aktivovat přes diagnostiku, ale nějak mu to nešlo, tak se na to vykašlal. Já bych to teď chtěl zkusit dotáhnout.

1. Díval jsem se na pedál, na brzdě je pouze jeden spínač, takže musím doplnit ten bezpečnostní. Je to tedy ten identický, co je na spojce? Můžu ho použít? (samozřejmě druhý, ne že ho vymontuju ze spojky :D ).

2. Díval jsem se tam, ale nikde jsem, tam neviděl volný konektor. Kde ho případně hledat? Je na stejném svazku jako je konektor pro první spínač? Nebo jste ho měli někde schovaný, aby tam nevisel? Je tam jeden konektor, který vypadá totožně, je taky dvoužilový, ale je zapojený vedle pedálů do středové přístrojovky. Ten je asi na něco jiného?

3. Mám ŘJ Bosch 0 281 010 772 Mohl by mi někdo prosím ověřit, že tempomat umí? Třeba @Pe.Tr by mohl? Ale co jsem se tu dočetl, tak u full MUX aut o tom spíš rozhoduje BSI, dá se to u ní nějak ověřit?

Všem díky za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Na fullmux netreba riešiť či sa dá, tam sa to dá na každom. Treba len zvyčajne nakáblovať spínač na pedál, ale to si už spomenul. 

@Jirka.budejovice riešenie je nakáblovať všetko, čo ku tomu treba :D teda páčku, zapínač, spínač na pedál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...