Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

405 - naftové čerpadlo


Ruza

Recommended Posts

čerpadla se montovali Lucas a Bosch. Můžou tam bejt oba typy. Co se týká mechanický záměny, tak problém nejni. Čerpadlo musí bejt s montážní konzolí. Co se týká vzájemný kompatibility, tak se domnívám, že je to jen otázka doseřízení množství nafty a možná ani to ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tímhle dotazem bych se obrátil spíš na nějakou speciálku na čerpadla, disponující příslušnými katalogy.

Určitě nebude problém použít čerpadlo z 1,8TD do 1,9TD a naopak, ale pokud to člověk chce mít echt správně (v podstatě jen pro klid duše), je dobré se se v té speciálce zeptat. Poté, co jsem si nechal u Křížků přegumičkovat a seřídit čerpadlo, a zjistil jsem, že odlišují v čerpadlech pro 1,9D i verzi 47 a 51kW, a i nějaké ročníkové typy (něco jen pro 305, 205, 309 atd, tak jsem docela koukal. Katalog na to bohužel ale nemám, bylo to nějaké CD od Bosche. A hledal to podle nějakého malého dlouhého čísla...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O to mi jde, mam 1.7 TD a jisty clovek, ktery mel dat moje auto do pucu nechal seridit cerpado na stolici, ale naivne se domnival ze je to 1.9 TD (mimo chodem, kolik je nas tu prvomajitelu 1.7, ...). Zhruba od te doby to o dost vic kouri, ale mel jsem i problemy s turbem, takze nevim cim to je. Potreboval jsem zjistit, jestli ma smysl nechat to cerpadlo znova seridit pro motor 1.7 a nebo jestli to jsou vyhozene penize.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, tak to fakt nevím. To je otázka přímo na čerpadláře - a pokud možno NE na takové ty staré fachmany, páč ti řeknou, že je to fuk - a případně řeknou, že ti nastavili malinko větší dávku, aby to líp jelo...

V tomhle případě bude asi lepší se s tím dotazem obrátit se na dílnu, která má ty katalogy, a hlavně nejsou líní se do nich podívat.

A nebo, pokud ti to jen hulí, ale jinak je všechno OK, a turbo je taky OK, si pohrát s nastavením předvstřiku, a případně od oka stáhnout dávku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...