Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

dovoz


michal 206

Recommended Posts

teda nevim jak u auta, ale kdyz sem si nechaval poslat domaci kino ze svycarska tak to bylo bez dph, u nas sem jen zaplatil clo (neco kolem 1-2%) a dph ... jestli to je u auta stejny ... predpokladam ze kdyz to koupis s dani a pojedes pres hranice, tak to budes muset proclit a tim padem by ti i meli vratit jejich dan ... mas preci doklad ... ale s nakupem bych pockal az na kveten, to uz budem v eu a tohle vsechno odpadne ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na SK po vstupe do EU dovezies bez DPH - zaplatis DPH na danovom - 19% (je ale dost mozne ze sa to bude menit - nemaju v tom este jasno kde a kto bude platit a vracat), ale ked budes chciet vystavit technicky - tak ta skasnu. Napr. keby si chcel kupit auto s rokom vyroby 1995 tak za tri roky platis 10.000 a potom za kazdy rok 10.000 naviac - takze som som som - cvaknes za vystavenie technicaku 60.000,-- SKK.

Takze asi tak...

[Editován dne 9/2/04 slavomir.martos]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) Takze bych rekl, ze na Slovensku se s papirama kseftuje jeste vic, nez u nas ?

2) Ad dovoz do CR: Rekl bych, ze asi tak:

Cena v cizine + cizi DPH ti na hranicich vrati, na hranicich zaplatis clo a ceskou DPH.

Auta netaham, jenom tipuju ( a mozna si trochu vymejslim).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jde o ojetiny: Pokud je majitel v cizině plátce, tak na základě potvrzení o překročení hranice, vrátí DPH prodávající. Tzn. záleží na druhu vlastnictví.

Po vstupu do EU: zatím pouze hypoteticky - při dovozu ze státu EU se nebude platit ani clo ani DPH. Aby však Špidla obecná nepřišla o kačky, bude pravděpodobně zavedena tzv, ekologická daň. Ta bude odstupňována podle stáří vozu (resp. podle plnění emisních norem). Hovoří se, že u vozů, plnících EURO 2, tedy zhruba 6 - 10 letých by tato daň měla být 20tis. EURO 3 a 4 levnější. Nevím jestli někdo zná aktuálnější zprávy, ale už by s tím měli vylézt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není to teď tak, že se clo na auta vyrobená v EU neplatí??? S DPH je to tak, že se odečte rovnou z ceny u plátce a musí se pak potvrdit vývoz na hranicích (buď se ten papír pošle zpět prodávajícímu, nebo se u něj vymění za to DPH neboli MwSt, IVA apod.) U nás se pak musí DPH doplatit na základě faktury (to bude sranda, až se po vstupu do EU domluví fin. úřady u nás a venku... to pak budou plný kriminály)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Robert - je to tak, clo z aut se skutečně neplatí (auta vyrobená v EU). Finanční úřady již spolupracují (SRN, NL).Velký problémy mají dovozci, kteří vozili auta na odpočet MwSt a měli dvě faktury.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...