Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Pridat repro do plata


Guest MMMMM

Recommended Posts

Mam radio Sony CD 2x30W a na sve 406 mam pouze original vyskace a repro vpredu ve dverich. Nechci z toho delat nejakou sestavu,nechci pridavat zesit ale pouze chci pridat nejake repro do plata vzadu,aby to dobre hralo a slo to poslouchat.Jake byste mi doporucili do zadu (mensi a nejake s krytem,protoze budu muset do plata udelat diru).

Nevite nekdo jaky je tam pristup a jestli se tam vubec daji repra dat,protoze original plato misto na repro nemaji.Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podstate do zadniho plata dostanes i dvacitky - mista je tam dost. Draty jsou uz tam privedeny, jen budes muset asi vymenit koncovky. Budes muset to plato sundat - coz neni zrovna jednoduche, ale pokud uz jsi sundaval palubku, tak uz jsi vybaveny trpelivosti dost :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seppe popis mi navod jak se sundava to plato. A jeste se chci zeptat jestli musi mit ty repra nejakou impedanci (4 ohmu a tak) nebo je to jedno abych neodhulil radio.Jak to s tim je?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No kdyz to nikdo nechce tak se neda nic delat jsem s tim spokojen ale manzelka chce mensi ja bych to neprodaval, s cenou niz nepujdu je fakt dobrej. To budu radsi manzelce pripominat jak 406 je jeste male auto, jsou i vetsi. Takze si ji asi necham, pokud nenajde jiny zpusob jak me presvedcit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jako repro do plata,tak stim mam ja na svy 205ce docela prekerku.... Dal sem tam 3pasmovy 2 x 120W sinus repro a jaksi nevim jakto udelat aby mi cely plato nerezonovalo :mad: a jeste ke vsemu mi rezonuji zadni dvere... :mad: Premejslim o tom z to origo pkato vyhodim a dam tam nejakou drevenou preklizku,kterou bych potahnul tou latkou co se dava na reprobedny.Jako kdyby ste to slysely jak mi to vzadu vsechno vrze... a nejenom vzadu.. i treba (nekdy) obycejnej mechanismus otevirani oken mi taky obcas vrze... proste cim vetsi kraval tim vetsi vrzani..... :mad: Proradte jak to vsechno vrzani odstranit.... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No s vrzanim mam taky potiz, ale ne diky hudbe...

Original plato sem nechtel nicit, tak sem si rovnou koupil 20ku drevotrisku, osadil ovalama, polepil \"kobercem\" a vypada to pekne. Potiz je v tom, ze to plato je fest tezke, a ty plastikove dosedaci plochy po stranach jsou proste na ho*no. To plato je na tom jak na houpacce, ruzne sem to vypodlozoval filcem a vsim moznym, trosku to pomohlo, ale je to proste na ten plast moc tezky a na nerovnostech se to trepe stejne. (to chce pak osolit radio aby to nebylo slyset :-))

Jinak vypodlozeni tak 0,5cm filcem doporucuju - molitan je moc mekky a guma zase moc tvrda...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MMMMM: ty Magnaty mají rozměr 7\"x10\" tzn. že jsou o něco málo větší než klasický ovály. Součástí balení jsou i repro kabely a pokud to budeš krmit jen rádiem, tak budou stačit. Cena je myslím 3200,-. Impedanci mají 4 ohmy, tak se nemusíš bát, že bys odpálil rádio.

Kozlik: Dávat takovýhle repro do originál plata není moc chytrý. Pokud někdo chce dát repro do originálního plata, tak ho musí vystužit, protože jinak je moc lehký a rezonuje. Lepší je udělat si celé plato z MDF desky (dá se použít i dřevotříska, ale MDF se lépe brousí) a potahnout ho kobercem. Nejlepší je použít koberec k tomu určený (www.dexon.cz,www.serviselektro.cz)., prodávají se buď klasický nebo samolepicí). To vrzání je klasická reakce auta na lepší music :-))). Na odstranění rezonancí se dají koupit různé spreje (Noisekiller atd.), ale prý to moc nefunguje. Hodně lidí používá samolepicí tlumicí desky - perfektně drží a pomocí fénu se i super tvarujou (pokud bys chtěl vědět víc, tak si prolez fórum na www.autohifi.cz).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste bych chtel poradit.

Dival jsem se presne na radio ma 45W x 4. Na kolik watu mohu mit repraky (resp.kolik dostanu z radia) Premyslel jsem o Helix Blue 5 (70 Hz - 22 KHz,30 / 60 Watt,90 dB 1w/1m,4 Ohm) na www.helix.cz blue reproduktory. 1290,.Kc

Jeste bych chtel vedet jestli mam koupit 2pásmové nebo 3 pásmové.

Neni lepsi mit repro take sony napr XS-F1031 s basovym repro s membranou,jmenovitý příkon 25W,120W,citlivost 88dB,Frekv.odezva 45-25000Hz - cena 1290Kc Globus, nebo mi nabizeji Boschmann 2pásmoví,2x260W za 900Kc,

Poradte diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seppe vybral jsem si do plata Helix blue 6. Jde mi o výšku jestli se mi tam budou vejít. Od kufru mam takový plech ve kterém jsou jen možná desitky diry. Možná je budu muset zvětšit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...