Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Žárovky Osram


Marty

Recommended Posts

Nazdar, dělají ještě řadu tuším Silver se obchodně nazývá. Má delší kužel světla a +50 % větší svítivost.

Já si je koupil a myslím, že to jenom prospělo. Není to jako xenon, ale předsi to jenom víc posvítí na silnici. Možná kdyby byly lampy novější (zezažloutlý sklo a parabola v super stavu) tak by se jejich přínos ještě víc projevil.

Jsem viděl. že se prodává i Philips. Namodralý žárovky s xenonovým světlem. Mají prý taky dobře svítit, ale mám pocit, že je to pro ty \"tunery\" a těma barevnejma blbostma. Mají zabarvení do modra a nevím, jestli je to jenom nějaká okrasná záležitost, nebo žárovky co přispějí k větší bezpečnosti (teda, když světla svítí na silnici a ne vrabčákům do hnízd na stromech u silnice a protijedoucím ředičům do očí).

Zase si koupím podobní žárovky, Osramky Silver určitě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, jo jsuu fakt výborné mám H4 i H1 silverstar +50% a super změna, lepší jak 100W, homologace, atest, z technický te nevyhoděj a snad by měli mít i větší životnot. Světlo není nažlotlé ale víc do bíla.

K těm modrým (měl jsem H1) dělá to světlo víc do bíla, na sněhu to má malinkatej modrej nádech ale je tovíc bílé světlo. mk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osram Silverstar H7 používám už přes dva roky, ale bohužel mi přesně po půl roce prasknou. Zvláštní je, že i v dálkových, ačkoliv s nimi skoro vůbec nesvítím. Zřejmě se spíš po Praze uklepou k smrti. Takže to docela leze do peněz. Ale dají se sehnat celkem za dobrou cenu, např. na www.sonn.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no co jsem cetl na krabicce OSRAM silverstar + 50 %, tak je tam napsano, a neveril jsem vlastnim ocim :o , \" Zarovka se zkracenou dobou vymeny\"nebo tak nejak, schvalne se nekdo v obchode podivejte

[Editován dne 19/1/04 Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už se tu bavíme o těch žárovkách jaké máte zkušenosti s mlhou, jsou lepší žluté nebo bílé žárovky?

K tomu praskání žárovky mám: H4 +50% - 2roky, H1 blue - 1rok a pak změna na H1 +50% - 1 rok, a zatím mi nepraskla ani jedna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mk405 : S mlhou je to sporadické. Na Osramky +50% je napálím do mlhy a ještě k tomu přídavné dálkové a mlhovky. Svítím jak americkej truck na Kalifornské okrsce, ale na to, že se vleču ve 205 je to trošku matoucí.

K té mlze. Čím víc svítíš, tím míň vydíš :) Zkušenosti z mích cest na fabryku na válečném byciklu je ta, že ten kdo míň svítil, tak mněl větší přehled. :)

Osramky svítí líp i v mlze, ale spíš je to tím, že to mlíko stejně neprosvítí, akorád máš kvalitnější bílou stěnu před sebou, ale líp svítí na krajnici a líp aspoň mně to vede a mám šajn kde se vůbec nacházím. Protože se starejma žárovkama jsem mněl problém se udržet na samotné silnici. To mluvím o pořádné mlze co se párkrát vyskytne kolem Brna a Olomouce. Ovšem všechno je založeno na subjektivním pohledu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s barvou světla je to jako s brýlemi do mlhy, žluté, protože sítnice je nejcitlivější na žutou. Proto se zvýší i kontrast a líp vidíme. Do mlhy je hlavně důležité nesvítit pánu bohu do oken, ale mít je nízko a svítit jen na silnici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...