Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Novej navrch zakona.....


KoZLiK

Recommended Posts

Tak sem si po dlouhy dobe prect blesk... a jak tak ctu ruzny ty jejich blaboly,narazim na clanek o novym bodovym hodnoceni ridicu...... :o No hned se mi udelalo spatne... :mad: no budeme mit 15 bodu.Priklad: nedani prednosti v jizde 4body,telefonovani 4body,zpusobeni dopravni nehody 7bodu...atd.a ty pokuty..... : mad: no to jestli projde tak nevim jak dlouho budu mit ridicak.... Kdyz se mi to po X letech takovy ty drobny prestupky sectou tak budu v prd... a zase budu muset delat autoskolu....:mad: Sou to proste KOKOTI !!!! :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když napíšu A, napíšu i B... každej rok se ti nějaký, asi 2 body odmáznou, tak to nebude tak horký. Vychází to z německý modelu. Třeba máš za špatný parkování -1 bod, ale promlčecí lhůta je třeba půl roku, kdežto, když chlastáš, sejmou ti třeba 8 bodů a nevrátí ti je dobrý 3 roky.

Neboj, než to začne platit, můžeš bourat a jezdit na červenou dosytosti ( a jen tak brzo při rychlosti našich úřadů to nebude) :D

P.S.: Nevím jak ty, ale já Blesk nepovažuju za důvěryhodný zdroj

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nejezdím jako hovado a dodržuju předpisy, tak se nemám čeho bát.

Promiň, ale trochu musím souhlasit s KoZLiKem. Jezdím hodně (cca 80 - 100 000km ročně) a pokud budou policajti řešit nehodovost jejich buzeračním systémem (schovávání se 5m za označením obce, pokud možno v přímém a přehledném úseku), a rozdávat body podle toho, jak se vyspí, tak i já mám strach. Ne snad, že bych jezdil jako čuně, ale ještě jsem si nevšiml, že by policie pokutovala třeba řidiče, který jede po dálnici trvale v levém pruhu 120km/h nebo řidiče, který pokud je

předjížděn začne zrychlovat. S takovými situacemi se setkáváme na silnicích všichni často, ale pro pány policajty je přece nejdůležitější (nejjednodušší) koupit si radar a tím se všechno vyřeší. Troufám si tvrdit, že nevyřeší - kolikrát Vám třeba dávali dejchnout? Mě za 10 let ani jednou - ale rychlost mi měří několikrát ročně a většinou platím. I když jsem za těch 10 let neměl nehodu z vlastní (vlastně ani z jiné) viny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To medvěd: Přestupky, které jsi popsal (levý pruh na dálnici a zrychlování při předjíždění) se asi opravdu dobře hlídaj. Nad tím se zamysli a řekni mi jak bys to honil :) . To že nedávaj dejchat je chyba, je to ale důsledek špatného systému projednávání těchto přestupků (viz Antl). Kromě toho je to taky docela risk. Je to zdroj stížností, které podávají oplilí řidiči v zoufale snaze nějak uniknout postihu. A o vlivu těchto stížností, by? vyhodnocených jako neoprávněné, nelze pochybovat. Až bude systém jednoduchý a jednoznačný a policajt ucítí určitou právní oporu, určitě po tom půjdou daleko víc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já samozřejmě beru, že si to poldové ulehčují a občas to vypadá, že si opravdu potřebují vydělat na výplatu - což by samozřejmě nemělo být. O tom se nehodlám dohadovat. Kozlik ale uváděl přestupky, které já osobně považuju za nebezpečné. Neuváděl překročení rychlosti, ale nedání přednosti, telefonování. Nezlob se na mne, ale pokud někdo nedává přednost a telefonuje, tak jezdí jako hovado a zaslouží pokutu.

Dýchání - asi to záleží na okolnostech. Já mám řidičák 9 let a za tu dobu mi dávali dýchnout asi 5x - nutno podotknout že jsem nikdy neřídil pod vlivem. Měl jsem taky období (asi 3/4 roku) kdy mne zastavovali minimálně 1x týdně - nikdy nic nenašli a obešlo se to bez pokut. Můj osobní rekord - doba mezi dvěmi zastaveními mého vozu (se mnou jakožto řidičem) příslušníky Policie jsou asi 2 minuty. Holt jsem narazil na dvě hlídky za sebou které o sobě nevěděly.

Za celou dobu co jezdím jsem platil pokutu jen jednou - za prošlé emise.

Neříkám, že jsem nikdy pravidla neporušil, ale rozhodně to nedělám pravidelně ani ze sportu.

A rozčilovat se nad tím, že mi strhnou body za nedání přednosti - to je cynismus a ne opodstatněná kritika.

Zrovna tak mi nikdo nevymluví, že za řízení pod vlivem by měl člověk příjít o řidičák na pár let a potom znovu dělat zkoušky. Krom toho, když pod vlivem způsobí nehodu s následkem smrti, tak by měl být souzen jako vrah a ne za ublížení na zdraví. Každý řidič, který sedá za volant opilý je potencionální vrah.

Howgh, domluvil jsem... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Gortek... nejezdim jak hovado ci blazen!! :cool: To co sem tu napsal je jen muj nazor... kazdej kdo si to precet si na to udelal svuj nazor a nebudu mu ho brat.

Ale nektery body,nebo casti z toho clanku me proste nastvaly.Samozrejmne ze BLESK je takovej ten casak akorat na zachod si snim.... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KOZLIK: Já Ti samozřejmě neberu názor. Každý z nás má právo na svůj názor, nebo by to tak alespoň mělo být. Neřadil jsem Tě také mezi hovada na silnici, pokud to tak vyznělo, tak se hluboce omlouvám. Jen mne vyděsilo, že se pozastavuješ třeba právě nad tím nedáním přednosti.

CIDAS: Děkuji náčelníku, že jsi se mne zastal... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...