Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Otáčky při řazení


rkhl

Recommended Posts

Zdravím,

už jsem o tom tady nějaké příspěvky četl, ale jaksi jsem nenašel jednoznačnou odpověď. Mám P406 1.8 16V 81kW, r.v. 97, motor XU7JP4. Před řazením jedu např. na 3000ot/min, sešlápnu spojku a ty otáčky tam zůstávají asi cca 1s, poté klesnou na cca 2000ot/min na 1s a poté teprve na nějakých 900-1000.

Je toto chování normální?

Pokud ne tak jsem tu četl také něco o vyčištění krokového motorku, tak jsem ho měl rozdělaný. Vyčistil jsem pouze tu čumějící hřídel, nechtěl jsem něco pokazit rozebráním. Pokud by ovšem rozebrání pomohlo od problému s otáčkami, poradíte někdo postup, jak to rozebrat a vyčistit lépe.

[upravil dne 23.3.08 rkhl]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za odpovědi, snad si zvyknu. Ještě bych se chtěl zeptat na 2 věci. Za prvé, teplota se mi při jízdě drží jen kolem 70 stupňů, je to OK. Nevím, jestli to není způsobené tím, že nemám pod kopotou ten filc co tam normálně bývá. A druhá věc. Při startovaní se po natočení ozve takový zvuk, jako bych držel startér déle než je třeba. I když si opravdu dávám pozor a startuji normálně jako u mé staré 309 či každého jiného auta. Nevíte čím by to mohlo být.

[upravil dne 23.3.08 rkhl]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OK406

Tak teplota zahřátého motoru by měla být přes 80st.C. Takže asi bude špatný termostat. Jinak nedavno dával Sarkomi termostat z Š Octavia a zatím spokojenost. Psal o tom tady někde.

Dík za odpověď, já jsem nalezl v tomto příspěvku odpověď od Pe.Tr, že jsou 2 typy termostatu pro 406, teplota je bud 70 nebo 79, takže nevím, abych to neměnil zbytečně. Topí mi to celkem v pohodě, jen mě zarazilo, že u mé staré 309 byla teplota kolem 90. Navíc nevím, jestli tou nižší teplotou nemá auto větší spotřebu.

[upravil dne 23.3.08 rkhl]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...