Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Elektrické ovládání v zimě?


LaHab

Recommended Posts

Nevíte někdo jak fungují elektricky ovládané věci v průběhu zimy, např takovýchto mrazů jak byly nedávno?

Mám na mysli např. centrál, okna atd. - kdyz to zmrzne a já zkusím otevřít - odvařím motorky, nebo to má nějakou ochranu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám centrál už asi v 5 autě a vždycky bez problému odemkl, jediný problém je pokud Ti přimrzne guma u dveří, ale s tím se vyblbneš i u normálních zámků. Spíš se s centrálem pochechtávám těm, kteří zapalovačem a jinými legráckami nahřívají ráno klíčky a doufají, že je při odmykání nezlomí. No a s oknama v elektrice (ty mám teda jenom ve VW) sem taky neměl žádnej problém - mám ho už 3tí rok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ne každý má to štěstí. Mě se na nový rok podařilo oddělat el. okno u řidiče. Na první pokus o stáhnutí zareagoval motor temným zvukem a okno se ani nehlo. Už jsem ho netrápil, ale ani po nějaký době jízdy už stáhnout nešlo. Pak najednou jo, ale už nešlo nahoru. To jsme si pak vyndali z kufru bundu a já si nasadil \"frajerskou\" čepici jak děda Lebeda :cool: . Restart auta nepomoh, až asi po půl hodině to šlo nahoru. Tím to ale neskončilo. V 11 ráno na mě zvoní sousedka, že mám stažený okno, ale rádio tam pořád je. Milej pažout si chtěl zřejmě přes noc vyvětrat... No od tý doby na to radši vůbec nesaham.

Další veselá příhoda se mi stala se střešnim oknem. Klasicky přijedu k zebře a nevidim na světla. vysunu ten vnitřní kryt a protože je na hornim skle nějaká mlha, tak chci i odsunout elektricky. Najednou rána jak když praskne trubka a okno se skoro nepohnulo. Tak jsem to chtěl vrátit zpátky druhym čudlíkem a do klína mi spadnul nějakej kus kovu asi 3x4cm, z tý posuvný lišty... Od týhle doby je okno trvale zasunutý a při pohledu zvenku je pravej zadní roh posazenej asi o 5mm dolejc, než ostatní. No ještě jednou zamrzly zadní dveře,ale ty stejně nepoužívam a ani jsem se je nějak nepokoušel podruhý otvírat... Jinak to auto mam 2 měsíce, takže ty závady nemusely bejt způsobený přímo mrazem, jenom se to možná urychlilo... Každopádně to nejsou nebezpečný závady, tak ještě čekám až mi přijde karta p-clubu a hurá do servisu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak já jsem s tím měl taky trochu problémy. Mám centrál a el. okna. Jednou mi centrál při otevření vyskočil a hned zase zaskočil. Měl jsem přimrzlý dveře spolujezdce. BYla obleva a asi mi to tam nateklo nebo kdo ví co ale teď už ok. A ty okna jako se psalo výše přimrznou ke gumě a le při delší cestě to potom povolí a zase ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S každým el. motorem v autě můžeš mít problémy, zejména v mrazech. Mimořádně náchylný jsou zejména el. motory stěračú a stahování oken. Když vydrží motor, nemusí vydržet převody u těchto zařízení. Samozřejmě mluvím o případech, kdy jsou okna nebo stěrače totálně přimrzlý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsán autorem Petr605

Napsán autorem Dydzej

Jinak elektrice zima vadit nemuze, naopak vodice lepe vodi :) :) :)

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

A pri -273,15 stupnu Celsia vedou uplne nejlip. :):):):)

[Editován dne 15/1/04 Petr605]

Ale při takovém mínus už zase nevodím já...

:D:D:D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...