Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadni sedacka a bezpecnostni pas


lumpma

Recommended Posts

Meli jste nekdo problem s bezpecnostnim pasem na zadni stredove sedacce?? Ja ho mel na obou 406kach a dnes jsem se konecne dokopal k rozebrani operadla na zadni sedacce. Udelal jsem par fotek tak asnad se mi je podari dat na net. ale mam problem. predchozi majitel pas urizl asi kdyz se mu to kouslo a on nemohl dat sedadlo zpet. mam moznost vzit tu cast pasu (samce) ktery nemam, navlect na pas a prosit a nebo vzit jiny a vymenit. Tu druhou variantu jsem zvolil u me predesle 406 a ukroutil jsem ten sroub. moje otazka co je podle vas lepsi??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Voloda58

Chlapci poraďte, jak vyndat zadní sedačku ( sedák )

Jde to, ale je to peklo - nejdřív sundat gumové krytky a povolit šroubky co drží sedák vpředu a potom přijde to nejhorší. Musíš ten sedák vyhodit ze dvou trnů na kterých je naražen (v sedáku je zespodu plech, v něm v prohlubních 2 díry a v nich je zapadlá jakoby hlava šroubu - trn). No a musíš to poštelovat tak, abys mě tu díru přesně v pozici, kdy ten sedák jde směrem nahoru vytáhnout.

Já už to vyndával několikrát, ale pokaždé je to porod, takže držím palce... :super

edit: Označil jsem ty trny, dají se nahmatat když strčíš ruku pod sedák a pak se pokoušet nasměrovat tu díru, aby se sedák vyhákl... Snad to trošku pomůže, ale chce to i trochu štěstí - tento systém se pánům v Peugeotu moc nepovedl...

sedadlo.jpg

[upravil dne 11.3.2008 VIP3R]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš šroub co drží pás? Tak ten mi taky nešel povolit. Nahřál jsem ho propanem a pak stříkl chladící sprej a vytočil ven. Měl blbý závit, takový okousaný a ve spodní části šroubu prakticky žádný nebyl!!! Pak vzal specoš závitník od mechanika, protože tam je nějaký jiný závit a přetočil. A sehnal nový šroub s Opela :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V neděli, když jsem se na to díval, tak jsem nahmatal pod sedačkou vlhko. To jsem povolil ty přední matky. Sedačka však držela, bál jsem se, abych něco neutrh. Pěna byla mokrá. Nějak se tam dostala voda, ale jak, bůh ví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja ked som kupil auto tiez bol na nom odrezany pas. teda ten povodny. ale bol tam namontovany novy, len nebol namontovany.ked som chcel odkrutit to oko povodneho pasu tak som odtrhol skrutku.tak som to prikrutil inde. le je zaujimave , ze aj ten novy pas sa zasekava. kurna!!! tak to riesim takto pred tym ako sklopim sedacku tak vytiahnem pas nadoraz a omotam ho okolo opierky. preistotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzel je to jedna z milionu bolesti ktere Peugeot na 406tce spachal, nasel jsem ucinne reseni, a to nez sklopim operak sedacky, vymotam pas a udelam na nem uzel, takze kdyz se kousne pouze uzel rozmotam a mam dostatecnou dylku pasu pro jeho povoleni. Vim neni to zrovna nejlepsi reseni, ale je funkcni. Hold kdyz je vyrobce pako musi si uzivatel pomoci vselijak:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Voloda58: přeji příjemné zážitky s vytáhnutím zadního sedáku :D

na jednom zadním páse mi praskla pružinka a tak jsem na vrakáči koupil novou koncovku a že to vyměním :D:D:D

jedna strana šla,ale druhá ani zaboha, po delší době a narůstajícím nasrání ( tolik k...v není ani na E55) jsem použil hrubou sílu a najednou i se sedačkou vypadl z auta.

povolení šroubu šlo jen díky profi gola soupravě a mé nesmírné nasranosti,kdy v ten moment bych francouze dal prvnímu kolemjdoucímu (tak utáhle nebyly ani šrouby držíci přední brzdové kotouče ) - takže tady asi udělali francouzi \"malinkatou\" chybu:cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 let později...

v karoserii jsou origo navařené dva šrouby, každý na jedné straně, pokud je máš urvané, tak odvrtat--opatrně, je tam nádrž-- a abys nemusel nové šrouby vařit, dal bych do těch vyvrtaných otvorů matici, co se nýtovacíma kleštěma nalisuje, nemůžu si zaboha vzpomenout na její název, no a pak budeš do nich dávat šrouby, dal bych mosazné, origo je tam M6

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...