Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

peugeot 206 cc - porucha střechy


Lenka Hilmarová

Recommended Posts

Jak dál se závada projevuje? Ideální stav: zatáhnu roletku v kufru, otevřu zámky střechy, ozve se píííp, podržím ovladač střechy, sjedou okna, začnou hučet motorky, otevře se víko kufru, zvedne se střecha, zapadne do kufru, víko kufru se zavře, zapadnou zámky víka, ozve se zase píííp a jede se dál.

Co se tobě děje, když:

1) Nemáš zataženou roletku v kufru, otevřeš zámky a pokusíš se stáhnout střechu? Měl by se ozývat souvislý pípání.

2) Ozve se pípnutí v situaci, kdy je roletka zatažená a otevřeš zámky střechy? Pokud ano, děje se pak něco když držíš ovladač? Nebo je prostě ticho a neděje se vůbec nic?

Případně pročti začátek, kde je uvedenej ideální stav a napiš, co z toho se nepovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatáhnu roletku ozve se pípání a dál se nic neděje střecha nereaguje. Když je střecha otevřená zmáčknu ovladač ozve se pípání a taká se nic neděje. Když je roletka není roletka zatažená také to jenom pípá. Pípání je stále stejné. Střecha nereaguje v žádné poloze. Ale je slyšet motorek.Nešlo to vůbec zavřít museli jsme to zavřít ručně a zadní víko zajistit mechanickou pojistkou u zámků. V peugeotu ho měli celý den a nenašli vadu že potřebují pro porovnání jiné auto ale přesto že nevědí co to přesně je chtějí už rozhodnutí že si objednám ten díl za 30 000kč. Jinak že nebudou schánět jiné auto pro zjištění závady. Nevím jak se mám rozhodnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To že motorek hučí a nic se neděje ještě neznamená, že je v háji hydraulika.

Tak zaprvý - pokud skládáš střechu nouzovým postupem, vzadu v kufru na pravý straně povoluješ o kousek takovej šroubek. No, dost blbě se to popisuje, ale jestli si to povolovala, tak víš o čem mluvím :) Ten když není dotaženej, projevuje se to právě tak, že sice motorky hučí, ale nic se neděje.

Jakmile elektronika nemá signál od nějakýho čidla, bude se to velmi pravděpodobně projevovat právě tímhle pípáním. Ale vzhledem k tomu, že máš zámky víka kufru zajištěný napevno těma závlačkama, už budeš bez servisu dost těžko zkoušet další věci. Pokud totiž ty zámky na kufru odemkneš nouzovým postupem, samy se už nezamknou. No, mě se to sice povedlo, přesvědčit elektroniku aby je zamknula ale byl to dost porod.

No, tak co teď dál. S objednávkou nový hydrauliky za 30 000 bych fakt nepospíchal. Jestli máš možnost dát to do jinýho servisu, bez váhání tak učiň. Škoda že si nenapsala před víkendem, byl sem v Liberci, mohli sme na to mrknout. Jinak záleží na tom, jak moc spěcháš na funkčnost střechy a nakolik se ti chce dávat ty prachy za díl, kterej nakonec ani sám servis neví, jestli problém vyřeší.

Případně si vem auto domů a můžeme aspoň takhle na dálku pár věcí vyzkoušet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Manuálně jsme střechu složili. Ten šroubek zkusím dotáhnout . Kufr je zavřený ze servisu elektronikou. Mám trochu strach teď s tím něco dělat. Když to zase nepůjde zavřít zajistím to zase manuálně a objednat se zkusím do Jablonce. Našla jsem že tam je také Peugeot. Objednat to za 30 000kč to nechám až když zkusím vše ostatní. Díky za rady. Lenka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, když píšeš odpověď (přes tlačítko \"Post Reply\", ne pomocí okýnka pro rychlou odpověď dole pod vláknem), tak tu máš okýnko pro napsání zprávy a kousek níž možnost vložení přílohy. Zmáčkneš \"Vybrat\", najdeš na disku soubor s fotkou, potvrdíš, odešleš a je hotovo ;) K jednomu příspěvku můžeš přiložit jednu přílohu (fotku), fotky zmenši tak, aby se vešly celý na obrazovku.

Alternativou je využití služeb jako http://imageshack.us/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...