Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ventil na odvetranie motora


msprlak

Recommended Posts

Tak přes léto určitě zbytečné, jinak asi jak tam v zimě zmrzne vzduch, tak se může srazit na stěnách skříně vlhkost a teoreticky může ventil zamrznout. Což by asi nastal problém, protože by odsávání zůstalo ucpané a mohl by tam vzniknout dost nepříjemný přetlak. Tak aby to potom nelezlo měrkou oleje nebo bůhvíkama.

Jestli to budeš s někým řešit, zkus mu nastínit i nápad na vyvedení hadice odsávání klikové skříně mimo sací systém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak trochu k tomu odvětrání. já osobně to mám otevřené -bez ventilu .Ještě se to řeší tak že na konec té výstupní hadice která vede z tělesa kde jsou napojeny vývody do kliky a vík ventilu se na sadí malý filtřík aby to dýchalo.Nebo exsistuje jiné řešení:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Oil-Catch-Tank-Can-Blue-Universal-240SX-S13-S14-Supra_W0QQitemZ330217341236QQcmdZViewItem?hash=item330217341236

Je to sběrná nádoba naolej z vzniklých par a ta se časem vyleje nebo vyčistí. Za ty pracy trocha parády pod kapotou:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se možná budu ptát blbě, ale:

- dát otevřený filtr hned za ventil? Tam to je ještě docela horké a navíc jak tím stříkne olej, tak aby to nezasíralo okolí. Je tam na to vůbec dobrý přístup?

- ta sběrná nádobka vypadá až moc nóbl, ne?:mrk

ale bylo by to ekologický, otázka je jestli její vývod dát jen volně nebo zpět do sání. A asi nebudou pasovat průměry.

-Nezkoušel někdo vytáčet motor a zjistit jak moc (málo, občas) či jak to \"odfukuje\" ?

- jak vede ta odvětrávací hadice směrem do sání, tak uprostřed je spoj, taková plastová cca 8-10cm mininádobka, jedna hadice je přivedena vodorovně a druhá odchází vespod. Je to pouze tvarové napojení nebo je i něco uvnitř?

Já spíš uvažuju, že přímo od tohoto zlomu bych to vedl už pouze dolů. U vzduch.filtru je nejvíc místa na kraviny. Tam někde připevnil třeba starý olej.filtr , který bych nahoře provrtal třeba 10 vrtákem. Olej by zůstával ve filtru a páry by unikli až na spodku auta, takže by je snad dostatečně odfoukával proud vzduchu pod autem za jízdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty hadice z kliky a vaček vedou do společné nádobky nebo tělesa které má na vystupu do sání jen malou dírku aby se odsával vzduch ,ale případný olej se přes dírku nedostane jen k ní a pak zase steče zpět.Ten filtřík se dává místo té hadice co vede do sání.ale nemusí to tak být je to jen možnost.Jinak ten ventil když se dá pryč tak se ten vývod k němu zaslepí.A ktěm nobl nádobkám .je to jen sběrná nádobka hadice do níz kliky a vačky a tu druhou do sání at to tahá olejové výpary do nádobky.Jinak žádný olej nemůž nikde stříkat to neměj obavy- ty origo hadice mají snížený průměr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ti nevím, když jsem onehdá měnil filtr, tak jsem vyndal i ten box a v místě napojení hadice sání a odvzdušňovací hadice byl olej.film. Tzn. od oleje jemně zamatlaná část hadice sání, možná se ty olejové výpary vysrážely, ale bylo to tam.

Když zaslepíš ventil, tak ty páry nemají kama unikat, tak to je blbost,ne? Ten ventil funguje jako průchozí? Jako že přes něj jdou páry, tzn.je tam jen jedna díra, do které se zašroubuje ventil, na jehož konec se dá hadice? Nebo to funguje jako škrtící klapka, tzn. díry tam jsou dvě, jedna na ventil a druhá na vývod.

Abych si to upřesnil (ještě jsem se nedíval), ty odvzdušňovací hadice jsou tam dvoje, jo? Od vačkové hřídele a od klikové hřídele? Potom se jako sbíhají v originál sběrné nádobce někde na motoru (je samostatná nebo součást tvaru např.olej.vany?) a dál pokračuje jedna hadice do sání, jo? A ten ventil je přesně kde? A to topné těleso, je zvlášť (mimo ventil, samostatně) nebo je interní součástí ventilu.

Co je v tom plastové nádobkovém spoji/zlomu odvzd.hadice blízko vzducháče?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...