Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Největší mínus


Jezkovi.voci

Recommended Posts

Napsán autorem Cidas

Mno Boxer začal fungovat až potom, co jsme přivolali Iveco na roztah... Chvíli neskutečně kouřil a pak už v poho... :) Holt jsme přišli o pár kšeftů... :(

Na roztah?????????? :o:o:o Co takhle prasklej rozvoďák, zažils to už??? :o:o:o To se pak nepřijde o pár kšeftů, ale taková generálka motoru koštuje řádově 10ti tisíce. Když nejde nastartovat normálně, tak se to startuje kabelama z druhýho auta, takhle si můžeš GRATULOVAT a už bych to znova na Tvým místě nepokoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby byla nafta zmrzlá, tak by nepomohlo ani roztažení, takhle bych to tipnul na slabou baterku. No a proč kabely nepomohly??? Určitě máte koupený startovací kabely za pár kaček od pumpy - Ty jsou ale údajně pro diesely nevhodné, protože mají velkou ztrátu při přenosu. Na diesely se doporučují kabely podstatně tlustší s menším měrným odporem a cenou kolem 800 Kč. Ale stejně ještě jednou GRATULUJU, zítra už má být tepleji, tak a? je všechno OK.;);););)

[Editován dne 1/6/Tue, 6 Jan 2004 22:39:46 +0000Tue, 6 Jan 2004 22:39:46 +0000Tue, 6 Jan 2004 22:39:46 +0000Tue, 6 Jan 2004 22:39:46 +0000 Medvěd]

[Editován dne 1/6/Tue, 6 Jan 2004 22:40:52 +0000Tue, 6 Jan 2004 22:40:52 +0000Tue, 6 Jan 2004 22:40:52 +0000Tue, 6 Jan 2004 22:40:52 +0000 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevim. Loni mi to nechytalo takze jsem se musel nechat roztahovat, delal jsem to asi 10x a bez vetsich problemu na rozvodaku bylo uz najakejch 50 tis.

Kazdopadne jsem se vzdycky pekne klepal ale kdyz pujdes jemne na spojku tak by to snad nemelo vadit ale smula je svine :-/

Jo a letos se udelali vule na ventilech a dnes jsem startoval na poprve po 2 dnech venku :D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono to bylo celý tokový divný. V 6 h jsme k tomu přišli. Kolega to natočil úplně v pohodě. Běželo to chvíli a začalo to chcípat až to chcíplo úplně. No a dál už ani prd. Během dopoledne jsme zkoušeli např. polít čerpadlo horkou vodou a další chujárny co kdo poradil, ale bez úsoěchu. Samozřejmě, že baterka k poledni už byla značně zdechlá. Když jsme auto nakonec roztáhli, valil se z komína šedej dým, ale v takovém množství, že jsem myslel, že ten motor každou chvíli vyjde výfukem... Pak to chytlo, dojeli jsme k benzínce a starou naftu doplnili novou u OMV a bylo po dýmu... Tak co si o tom myslíš?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jak to popisuješ teď, možná to opravdu mohlo zamrznout a tím roztahem kolem poledne jste už využili přecijenom vyšší teploty než ráno. Ale stejně bych doporučil koupi těch lepších kabelů, ten roztah se tomu autu určitě nelíbil. Další variantou je využití některé asistenční služby - třeba ABA má smlouvu s Komerční bankou a jsem - li klient banky s kartou do bankomatu, tak mám příjezd asistence do 50 km a půl hodiny práce mechanika zdarma. No a já sám jsem problém s nastartováním dodávky řešil tímto ZDARMAzpůsobem několikrát a vždy jsem byl spokojený. Právě u kluků z ABY jsem si všiml těch tlustých kabelů a už je mám, taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zase z toho roztahování nedělejte takovou kovbojku. Svého naf?áka si klidně troufnu roztáhnout, či pustit z kopce (tedy pokud by to bylo zapotřebí, což naštěstí není).

Jen je třeba to udělat opatrně, a na vyšší kvalt. Pokud se ten motor předtím pár minut točil na startér, zdaleka není tak zatuhlý, a na trojku mu to zas takovou ránu nedá.

Velké riziko je, pokud máte totál vybitou baterku, že s motorem neotočila ani jednou - tak takto ztuhlý motor někam zapřáhnout a dát mu to ze dvojky či jedničky je blbost. Ale v případě, co popisoval Cidas, to riziko zas tak velké nebylo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ono to sem moc nepatri, ale ja tam mam ekonaftu a jezdi to taky. Dokonce jsem nastartoval i na poprve, akorat tej nafte se tam moc nechtelo.

No, ale sankovat na tech silnicich je jina.

Jsem zvedavej, kdy na tu ekonaftou dojedu... zdrazili ji, kuy, a nejvic me stve, ze ted prispivam Spidlovi selejma 22 procenty na DPH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...