Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

pojistná událost na peugeotu 306


JoseA

Recommended Posts

Nevím jestli to nemá být spíše v sekci servis, ale snad mi to případně odpustíte. Dnes naboural přítelkyni chlápek s IVECEM. Nebyl sem u toho, ale prej vyjela s autem od baráku, zavřela bránu a než se stačila rozjet tak přijel s tím ivecem a vzal zadní bok. Hned mě volala, ale taky sem nevěděl jestli volat policajty, ale potřeboval sem zpátky do práce a mladá by nic nevyřešila, tak sme jenom opsali čísla pojistek, jména a tel čísla. Ted už můžu jenom doufat, že majitel auta nahlásí pojistnou událost na pojišťovnu nebo musím ještě něco udělat? Jak probíhá likvidace škody? Zavolá mi někdo z pojištovny, přijede nafotit auto, pak mi napíše limit škody, pošle do servisu, tam zaplatím opravu a dojdu s účtem na pojištovnu a budu čekat až mi pošlou peníze? Zaplatí mi celou škodu nebo jenom část? Su z toho trochu nešťastný. Sice nejde o velkou škodu, ale mrzí mě to tím víc, že mám peugeota po prvním majiteli, udržovaný, pravidelně servisovaný včetně servisní knížky, nikdy nebouraný a teď můžu jenom doufat, že mi ho někde pořádně opraví a ne jenom zakytují a přestříknou. A jestli budou měnit celý blatník, tak si asi nepohlídám aby tam dali originál a ne nějaký polský šmejd, co začne po zimě rezavět :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš zjištěný u který pojišťovny dotyčný má povinné ručení???

Podle mě by měl být postup asi takový

a) pokud máš opsaný číslo povinného ručení, tak se spojíš s nejbližší kanceláří jeho pojišťovny a dohodneš se, zda jim máš auto dovézt k vizualizaci nebo zda si to přijede likvidátor nafotit.

b) u 306ky doporučuju nechat si proplatit cenu opravy výpočtem - pošlou Ti danou sumu a Ty to za ní musíš dát dohromady. Pokud to necháš opravit v servisu a budeš chtít proplatit fakturu, tak věř, že nedostaneš skoro nic, protože od ceny fa odečtou amortizaci dílů, které byly nahrazeny novými (podle pojišťovny sis totiž opravou zhodnotil auto !!!!)

c) modli se, aby řidič IVECA nehodu opravdu nahlásil s tím, že se opravdu označí za viníka, jinak pokud nemáš svědky, může být ještě veselo.

[upravil dne 29/2/2008 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bylo u toho docela dost lidí, ale já ne. Právě přítelkyně s mamkou a dalšíma ženskýma navážely věci do kulturáku na dětský karneval, takže to vidělo zhruba pět lidí, ona stála na místě před domem a chystala se odjet.

Mám opsané číslo pojistky, jméno, r.č., bydliště řidiče, jméno, r.č., bydliště majitele auta (přepravní společnost).

To si budu moct vybrat jestli proplatit cenu výpočtem nebo proplatit fakturu?

Na ivecu nemá žádnou škodu, jenom můj lak na plastech co má ta dodávka kolem dokola od půlky dveří dole :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, můžeš si určit, zda Ti nějakou sumu vypočítají či zda si necháš proplatit opravu - volil bych možnost a, už jen kvůli tomu, že nemusíš využít značkový servis (v případě b Ti pojišťovna může určit svého partnera) as taky z důvodu možnosti využít dílů třeba z vrakoviště a pod. - prostě dostaneš nějaké korunky a co se Ti za ně povede opravit je čistě Tvůj boj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nojo, není to nic hrozného, ale nasere to. Ikdyž je staré, je to moje zatím nejlepší auto, hodně zachovalé a dost si ho vážím, kdyby mi to udělal na mojem favoritu (můj spotřebák do práce s LPG), tak se tomu zasměju, vyklepu to, kitnu a přetřu štětcem (stejně to rezaví), ale tohle mne dost sere. Světlo a nárazník se vymění kdykoliv, ale ten blatník ikdyž dejme tomu pujde vyklepat, tak sám to nikdy neudělám tak, aby to nešlo poznat a lakovat se bude muset stejně celý blatník, což bude samo o sobě stát tak 3tisíce. Nemluvě o tom, aby to někdo neodfušoval a nezačlo to po zimě reznout. Stačí jak vidím, jak rezaví neodborně opravený otcův escort. Jo a děkuju za rady medvěde, určitě si nechám vypočítat tu sumu na opravu a dám to někomu známénu opravit.:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Policie kolikrát k menším škodám odmítá jezdit, takže v případě, že na tom budeš trvat, může se stát, že budeš čekat i několik hodin. V tomto případě by bylo dobré nafotit vozidla po střetu (střed aut je Ti k prdu) a dále mít svědky, které v případě vykrucování řidiče můžeš vytáhnout z rukávu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nafotil sem to jenom mobilem, ale už měli auta dané bokem, aby nebránili provozu. V případě nějakého vykrucování já jako majitel nejsem svědek, protože sem u toho nebyl, ale jak říkám, byly tam čtyři ženské a ty by určitě byly ochotné svědčit. Kolik máte odhat, že může stát oprava? A jak to nechat spravit? Nechat vyměnit celý blatník, nebo nechat někomu vyklepat, zakitovat a stříknout? Nebo vyvařit lem? Nebude to už rezavět? Asi to stejně hodím do servisu a děj se vůle boží :nevim. Nárazník je naštěstí poškozený jenom na nelakované části a světlo věřím seženu i tady, jenom na sedana to asi bude složitější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Demo

No iveco urcite nebylo jeho, takze policajty volat vzdy. Pokud se jedna treti osobu ci stranu. Takze pojistovna nemusi nic platit. Neznalost neomlouva.

To je přece blbost, to bys musel volat policajty ke každé nehodě firemního auta, auta leasovaného apod., to by pak zvýšní limitu na 50 000 Kč bylo úplně k prdu.

(I já bych ve sporných případech volal policajty, ale pokud se s řidičem dá rozumně domluvit a řidič vypadá, že do budoucna nebude dělat problémy, tak bych se několikahodinovému čekání raději vyhnul).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...