Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

stříkající olej


vareka

Recommended Posts

Zdravím, jedu si takhle a najednou začne svítit kontrolka přehřátí motoru i když taplota ja na 80 st a posléze i kontrolka oleje a smrad.:( Když jsem otevřel kapotu vyvalil se dým a hrozný smrad. Vyletěla mi olejová hadice. Je nahoře na bloku motoru od ventilů ( snad to popisuju dobře) a olej mi zastříkal celý motor a. smrad byl od toho jak se škvařil na výfuku.:mad::mad: Nevím jak se to stalo a jestli snad někde nevznikl přetlek který tu hadici vystřelil. Namontobal jsem i zpět, ale mám obavu jestli se to nebude opakovat a nebo to tím dotažením eskapásky skončí?:(:( Nicméně olej na výfuku smrdí stále. Neví někdo jak ho dostat pryč? Díky všem za pomoc Marek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. nepises ci mas benzin alebo diesel - ale myslim ze principialne by to malo byt rovnako. U mna na 1.9 benzin ( bxo ale myslim ze to je fuk ) su dve hadice na odvetravanie olejovych vyparov a vyrovnavanie tlaku oleja, jedna ide priamo do sania motora a druha do vzduchoveho filtra. Ked som jednu skusmo zapchal tlak sa zvysil a zacal mi olej tiect spod vika motora. Myslim ze keby som s tym jazdil dlhsie nieco by strelilo. V kazdom pripade si skontroluj hadice na odvetravanie oleja - asi budes mat niektoru upchatu. Inak nadmerny tlak v oleji vznika pri velkom opotrebovani piestov a valcov a signalizuje ze generalka motora sa blizi. Snad som to napisal zrozumitelne ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc Tief protože to bylo přesně jak jsi napsal, byla ucpaná hadice přímo u nalévacího hrdla oleje a tlaky nemohly ven a našli si cestu jinudy. Nechal jsem to pročistit a servisman říkal, že je to bolest 405 a citronu saxo a mělo by se pročištění udělat před každou zimou jinak hrozí to co potkalo mně. Jo mam benzína. Ještě jednou díky teď jen nějaký čas vydržet než se vypálí olej na výfucku a nebude mi smrdět do auta. marek:D:cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Normalne, me kdyz prasla prepadovka u diesla, tak jsem s tim chvili jezdil... az co me zastavila policejni hlidka. Bezna silnicni kontrola.. vzhledem k tomu, ze bylo + 30 oC ve stinu (to byly casy, coz ?), pri bezne kontrole cisel se po otevreni kapoty na me a polististu vyvalit takovy ten rizkovy smrad (ekonafta)... no docela sranda.

za par dni jsem na tom musel neco delat a byl jsem nastvanej. Tak jsem to jel umejt tam, kde mejou motory. divil se sice, co tam delam s osobakem a byl problem se trefit na rampu pro nakladaky, ale potom, co zjistil, ze je to diesel byl rad, ze nemusi veci pytlikovat a za 100,- mi motor umyl.

Parada, ne ? Je to ekologicky a kdo by se s tou Arvou patlal, ze ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest NiceOne

to Vareka: a asi i bolest 309:( bohužel pro mě. Mě to zase vyhodilo těsnění pod víkem ventilů. Taky ucpana hadice u nalejvacího hrdla. Sice sem to vycistil(navic sem vykuchal tu dratenku co je ve vicku) ale zase se to zanasi. Uz aby bylo jaro:)

to vix: nevim co mate s tim pytlikovanim u benzinu? Me to normalne umyly, nic nepytlikovali, (taky za 100:) a auto vrci porad dal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...