Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jazdim na plyn


sillo

Recommended Posts

Ludkovia,nemate niekdo skusenost pri jazde na plyn,aky to ma vplyv na katalizator a lambda sondu?Predchadzajuci majitel mojho avetka v snahe vylepsit zvuk vyfuku,vytiahol katalizator a samozrejme lambda zle snima,ak vôbec.Chcel by som kupit novy kat.,ale nemam chut ho tym plynom odrovnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze potom mas privod plynu do sania nastaveny natvrdo? Ja mam tiez 605 2.0 SRi. Ked tam nemas kataliyator tak to bude jazdit normalne, ale problem je potom na STK, ale ten s LPG bude aj tak. Pokial mas znameho na STK tak sa tym vobec nezaoberaj. KAtalyzator nemusis mat , ale tu sondu tam nechaj, koli riadeniu vstrekov. Inac kolko ti to chaluje plynu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Papka 10l.plynu{+-0.1}.Benzinu 8l./+-0,1.Ale,ak kat.nema vplyv na sondu,tak ta sonda musi byt v ri...,lebo ak ju odpojim,motor ide bezo zmeny.To znamena,ze nema taky vykon,ako by som si predstavoval.To s tym plynom je mierne vykonejsi.Myslel som, že pričina môže by? v kat..Inač spokojnos? by bola prenaramna,keby bola kvalitnejšie prevedena eletrina.:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten Tvůj dvoulitr neznám, ale obecně platí, že na plyn je výkon o něco nižší než na benzín, takže pokud máš na plyn větší výkon je LAMBDA sonda po smrti. Řídící jednotka jede v náhradním režimu a tím i na nižší výkon. Snaží se chránit kat. Změna v konstrukci výfukového potrubí (demontovaný kat takovou změnou je) mění výplach motoru a tím i výkonové parametry. Bez dalších zásahů obyčejně k horšímu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomu vytahovani katu bych se az tak nebranil, musi se ale misto nej dat trubka, ne ho jen vystourat ven. Kat zajistuje ve vyfukovem systemu protitlak odchazejicim plynum a tim brani odchazeni cerstve smesi. Toto pouze v nizsich otackach. Ve vysokych otackach vsak brani plynum prilis a motor nema takovy tah jaky by mohl mit. Tzn., ze vytahnutim katu sice zhorsis vykon v nizkych otackach, ale zato celkem citelne pridas ve vysokych. Ovsem 605ka neni asi na zavodeni a je asi prijemnejsi mit zatah vespod, nez to honit nekam ku 6000.No a spotreba je taky o neco malo lepsi s katem nez bez neho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak sa sprava.V nizkych otackach je slabe,ale vo vysokych uz nemam problem.Ale ja potrebujem tah,nie rychlost.Takze,vymenim sondu.No a co sa tyka spotreby,podla toho co tu pisete,som aj ja myslel,ze to bude tak vela zrat,ze nebudem stihat dolievat,ale meral som to niekolko krat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...