Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Rádio Philips 3050 – interní připojení externí MP3


pkot

Recommended Posts

Pro majitele toho to typu radia namet k snadnemu pripojeni MP3 nebo diskmanu .

Po přečteni mnoha prispevku jsme dospeli k vyjmuti radia a nahlednuti pod plechy .

V dnesni dobe, kdy uz se kazetove medium nevyuziva, nam pripadla jako dobra myslenka, vyuzit NF vstupu kazetového přístroje. V prvnim kroku jsme provedli separaci prdzesilovace IO TEA0676T (odpojenim pinu c. 4 – napajeni, viy. foto1) – kvuli parazitnimu zdroji signalu (sumu). Druhym krokem bylo pripojeni vstupu externího signalu z MP3 - foto3, přes oddelovaci rele - foto4 (rele je tam z duvodu paraelniho vstupu do společného předzesilovače – to znamena ze při zapnutem tuneru se zpracovával i signal z externi MP3 – hralo oboji na jednou – ovladaci plusovou hodnotu pro rele jsme si vypůjčili z oranžového dratu u switche na kazetaku, viz. foto 2 – to znamena ze pokud vlozime pasku do magnetofonu, tak rele sepne a privede nam signal do předzesilovače a opacne, když se kazeta vysune rele odpoji a do předzesilovače nam jde pouze signal z tuneru) na vstup NF předzesilovače – tape/tuner viz foto, dostaneme nezkresleny signal ktery dal zpracovava NF stupeň a koncovy stupeň . Nastavenim hlasitosti na MP3 si nastavime uroven signalu takovou, aby při prepnuti Tuner/Tape-MP3 nebyl rozdil v urovni hlasitosti.

Tak ze pokud to mame vse hotove, tak nam to funguje tak, ze když chcem poslouchat MP3 normalne zastrčíme kazetu (která nemá pasku, aby nedobehla do konce a neprehodil nam revers) ta da impuls elektronice ze se odpoji tuner sepne se nami pridane rele a uz to frci :mrk No a když chcem z5 na Tuner pasku vysunem a rele NF vstup do předzesilovače odpoji a poslouchame svoji oblibenou frekvenci .

Pro rejpali, kteri budou tvrdit, ze to radeji budou resit prez redukcni kazetu - nake uz jsem pouzioval a s zadnou jsem nebyl spokojen, tudiz to je prvni vyhoda toho to reseni a ta druha je z praktickeho hlediska - nic mi z radia neplanda (kabel od redukcni kazety) koncovku stereo jecka mam vyvedenou zadama radia do kastliku. Je to reseni individualni, ale prez to funkcni.

Foto1

separacepinupr3.jpg

Foto 2

ovladanirelewi4.jpg

Foto3

foto3xu1.jpg

Foto4

relemj2.jpg

[upravil dne 27.1.2008 pkot]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už tam mám připojení na mp3 asi 2roky a asi to budu mít udělaný nějak podobně (zprovoznil mi to jeden chlápek, takže vím prd, jak to tam je). Jen nepotřebuju nikam dávat kazetu. Odklopím kryt mechaniky a přestane hrát rádio. Strčím mp3 a poslouchám ;)

[upravil dne 27.1.08 MJSytic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Riesi sa to takto u vsetkych autoradii. Vkazdom radiu je obvod ktory riadi vysky , basy,.... a zaroven sluzi na prepinanie signalu medzi kazetou, cd a tunerom. na tomto obvode sa prerusia privody signalu z cd alebo kazety. vacsinou sa podvihne jedna noha oddelovacieho kondenzatora. Preco signal od cd alebo kazety?Preco nie od tunera? Je lepsie od kazety alebo cd aby ti fungovalo prepinanie signalu pocas dopravneho hlasenia. Potom sa pripajkuje vodic na nohu kondika a druhy do volnej dierky po kondiku. Druhe konce vodicov sa pripajkuju na normalny 3.5 konektor jack. tento konektor musi byt s prepinacim kontaktom. Je to taky aky byva v kazetakoch, ked pichnes sluchatka tak sa odpoja repraky.

Takto isto sa spravy aj druhy signal. Funguje to potom takto. Ked v konektore nie je strceny jack tak vsetko hra normalne, cd, kazeta, radio. Ked strcis jack z mp3 tak sa v konektore prerusi signal z cd alebo kazety a hra signal z mp3. Ostatne vsetko ovladanie funguje normalne basy, vysky, balanc, fader,...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OK406

A co nějaký převodník, aby to šlo na USB kabel a tím plně vše ovládat páčkou pod volantem???

Tak to už je trochu science fiction:aut:D Jako, že by si tou páčkou přepínal skladby atd. jo:o

Kdyby to byla jednoduchá a levná záležitost, tak by to měl každej druhej ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 let později...
Já už tam mám připojení na mp3 asi 2roky a asi to budu mít udělaný nějak podobně (zprovoznil mi to jeden chlápek, takže vím prd, jak to tam je). Jen nepotřebuju nikam dávat kazetu. Odklopím kryt mechaniky a přestane hrát rádio. Strčím mp3 a poslouchám ;)

[upravil dne 27.1.08 MJSytic]

Mohl by si prosím tě sem dát nějaké fotky? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...