Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Služební auto - jak je to s tím?


Vydrýsek

Recommended Posts

Samozřejmě, že může. Jak je to s odpočtem nákladů (ve chvíli, kdy to auto svěří jinému jej nepoužívá pro podnikání) by ale musel vyložit některý ze zdejších účetních - ti ale mají zítra termín pro přiznání DPH, tak s nima nepočítej. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam taky sluzebni auto a krom toho, ze mam podepsanou smlouvu o uzivani sluzebniho vozidla, musim mit takovy potvrzeni, ze smim ridit referencni vozidlo ( skoleni+zkousky). BTW: Jezdi mi s nim cela rodina:D Zalezi ale z ceho mas strach, jestli ti jde o havarijko nebo o co? Tatka ma taky auto napsany na firmu a taktez s tim litame vsichni:roker Takze to asi tak horky nebude;)

[upravil dne 24/1/08 permonik7]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je mi jasný, že jak je to s havarijním, bych se musel podívat co je ve smlouvě... Přemýšlím v létě o dovolený u moře, někam k Jadranu a na tolik svýmu Pežoutkovi nevěřím. Brácha vloni jel do Normandie (svou 405tou), nechal si před cestou zkontrolovat "celý" auto a stejně mu cestou vykysal altík. Je mi teda jasný, že jsou to starý auta a mohlo se to stát kdykoliv jakkoliv, ale prostě smůla... Takže bych radši jel tím Rendlem. Navíc starej dvoulitr benzín a moderní jednadevítka turbropa... spotřeba bez diskuzí :-D Každopádně díky za rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je auto napsaný na firmu, tak při cestě do zahraničí se dopuručuje papír i např. pro jednatele. viz např. na www.uamk.cz je formulář v Aj.

Jinak i cesta do Chorvatska se dá rozepsat jako služební po republice do knihy jízd,ale s tím, že musíš v CHorvatsku natankovat na sebe a třeba v ČR pak vzít naftu do něčeho jinýho na firmu (aby to cca sedělo na spotřebu a km).

Správně je to takto: Do knihy jízd se označí soukromá cesta a po tyto kilometry si platíš palivo sám+musí mít zaměstnanec přidaněno 1% ze vstupní ceny auta ke svému platu (nově od 08 se odvádí kromě daně z příjmu i oboje pojištění). Ještě možnost, že palivo platí i firma, ale je to pro ni nedaňový náklad a nemůže si uplatnit DPH. Tato cena paliva je ale také přidaněna zaměstnanci jako nepeněžní příjem.

Pokud už je splacen leasing (byl s odpočtem DPH), tak o to je to ještě jednodušší.

Složité? Proto jsme tu my :-)

Honza

PS: Dneska jsem dodělal poslední DPHčka, takže můžu...:-) A taky silničky, na ty je ale čas do 31.1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Escaper

na pujceni auta staci slovni domluva pokud ji potvrdi jak ridic tak majitel ale to je u normalniho soukromeho auta jak je to u firemniho netusim...

100% nestačí ústní dohoda při cestě do zahraničí, na hranicích už jsem se setkal s tím, že po řidiči chtěli písemné potvrzení, že s oním autem může jet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...