Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vymena oleje a tak ruzne


Guest robox

Recommended Posts

Ahoj...mam dotazy, predem dekuju.

1. Chci vymenit olej v prevodovce. Vypust vim ze sou dve, u diferaku a pak blize ve predu v prevodovce..to je v poho, ale kde se to napousti zpatky???

2. Doma mam 3 olejove filtry na P405 SRi rv89, je ten filtr stejny jak na ten muj 2.1TD ??? Od pohledu vypada stejne, ale nemel jsem je vedle sebe, jestli nahodou nekde nevite.

3. Jaky konkretne typ oleje do prevodovky nalit(uvedte pls treba svou zkusenost..tj. znacku a typ) a kolik ho tam ma byt. Prevodovka jde ztuha, tak snad se to vymenou oleje zlepsi.

Otec je farmar a ma sudy oleje prevodoveho nejake paramo a neco 75W, muze byt tenhle??? Je to bezny prevodovy olej, co se lije do dieselu, traktoru, nakladaku...podle me by to melo byt v pohode ne? Levnejsi nez kupovat mensi baleni :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokial viem tak na vypustenie prevodovky je len jeden vypustak a to na diferaku. Ak to tak nieje tak ma opravte. Aky mas dovod menit olej v prevodovke, je tam celozivotna napln. JA som to tiez vymenil nalial som tam to co mi odporucil v peugeot servise a teraz okrem radia pocujem aj prevodovku. Nie som si isty aky olej tam ma byt ale asi TOTAL 75W a tu druhe cislo uz neviem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci vymenit olej, protoze auto uz ma 240tis km, a prevodovka jde celkem dost ztuha, zejmena, kdyz je zima hlavne. Vymena oleje tomu jen prospeje, prevodovka se ztisi a lepe se radi. Vsichni to tvrdi a doporucovali mi to. Takze se ptam znova..kde se olej napousti do prevodovky pls ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

olej tam ide napr.castrol tafx. ja som ho tiez teraz menil,lebo pri studenom motore som ani nemohol preradit.teraz je to OK.Vypustis ho srobom na diferaku zo spodu a nalejes,oproti{zvrchu} cez ten plastovy sosacik.lepsie je tu plastovu srandicku vymontovat a vlozit trichtyr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...