Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vetrak 306 TD


ttuner

Recommended Posts

Zdravim, mam taky problem ze mi dnes z nicoho nic zaplo vetrak na vypnutom motore, bezal asi 5 sek vyplo a znova takto dokola, motor zohriaty na 70 °C cize by ho nemalo zopnut. Nakoniec som vytiahol poistku a prestalo to, ako nahle som prilozil ju tak znova zoplo tak som ju nechal vytiahnutu, lenze ako som nastartoval tak znova sa opakovalo to iste i ked ta poistka bola vytiahnuta. Co by mohlo byt vadne? Cidlo? A este som otvoril nadrzku na chladiacu kvapalinu a vystrekla mi odtial chladiaca, bolo tam asi o 2-3 deci viac ako som mal. Poradte prosim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klimatizace má svoji řídící jednotku která ovládá sahary i když klima nefunguje. To znamená že čidlo které ovládá sahary neni na chladiči ale na motoru před naftovým filtrem.Poznáš ho podle toho že při vytažení konektoru se ti rozběhnou ventilátory.U některých modelů se roztočí pouze s otočeným klíčkem v zapalování,u některých to funguje i po vytažení klíčku.Začal bych u toho čidla(volný kotakt,přelomený drát atd.)

Nebo relátka,poškozený bitron(ale to většinou se nechtěj sahary točit vůbec). Ještě k té sahaře, mě zapínaj obě najednou a potom asi závisle na teplotě přidávaj.Nikdy nezapla pouze jedna,ale třeba je to závislé na modelu a výbavě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to dělalo taky, větrák se spustil a za chvíli vypnul a později už větrák běžel porád a mě to dělalo čidlo, nevim jak to je u TD ale já mám u benzína na termostatu tři čidla nad sebou a bylo to prostřední hnědé barvy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak na nic som zatial neprisiel, nebol cas, len som zistil ze ked mam teraz viathnutu poistku tak vetrak nezopina, zopne ho len ked zaradim spiatocku, spiatockove svetla nesvietia lebo je vytiahnuta poistka, len sa mi to zda cudne ze ked cuvam vetrak zopne, inak nie :myslim ako nahle zalozim poistku tak vetrak ide aj ked auto stoji odstavene :( takze teraz bez poistky jazdim. inak fotra napadlo zeby to mohlo byt dake relé, co vy nato? inak bodol by daky obrazok kde by som mal co skontrolovat. dakujem marcel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skus si zohnať schému . stiahni si príručku "Jak na to". Už to bolo tu na fóre ponúkané.

Ja mám 306 1.9 DT r.v.96. ale bez klímy. Môžem len potvrdiť, že moje ventilátory sa spúšťajú tiež postupne. Ja tam mám len čidlo na chladiči.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a na ako dlho si odpojil baterku? ako ja som ju mal odpojenu ale to tak pol minuty, iba co mi vymazalo radio

:grr:D:D skusim este baterku a ked nie tak musim zohnat schemu, nemam nato cas, sak teraz sa zopne iba pri spiatocke lebo poistka je von, ale uz budem si musiet najst cas nato

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...