Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna čepů ve dveřích


spolďák

Recommended Posts

Ahoj. Nemáte někdo zkušenosti s výměnou těchto čepů. Už jsem na ně vystříkal pomalu celou WD40 a pořád to nejsem schopnej povolit. Nemáte někdo nějakej přípravek, nebo dobrou radu? Když jsem to chtěl po autorizovaným servisu Peugeot v Pardubicích tak mě docela slušně odmítli. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na povolování čehokoliv zatuhlého je nejlepší červená brzdová kapalina (dneska už dost velká vzácnost). Vysoce agresivní věc, která povolí vše. Pokud by někdo věděl kde ji koupit tak sem s tím. Já jí mám poslední zbyteček ještě z dob kdy se hrabal v autech tatík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, máme s tím zkušenosti, když jsme rozebírali auta. Zlomili jsme na tom dva neznačkové torxy (než jsem koupil pořádnou hlavici), a tak ve čtvrtině přípavů jsme z vraků museli uříznout dveře i s panty... Obávám se, že jsou i případy, kde pomůže jen autogen či navaření nějaké tyče - bohužel mám tenhle problém i u svého auta, a radši se zatím tvářím, že o tom nevím :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nač tě přišly, ty čepy? Tuším tak 100,-/ks?

Ten autogen je pěkně o ***, musí se dávat bacha na lak - a vůbec nejhorší je, když už se to podaří dostat ven, a zjistí se, že jsou vymleté i ty panty, a že samotná výměna čepů tomu moc nepomůže...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, na stříkání tak starého auta bych se asi vyprd... ale proč ne, když to máš jako koníčka, a všechno k tomu k dispozici... Mně to holt neba, a auto mám spíš jako užitkové.

S těmi panty je to asi tak - jsou \"chytře\" navařené, takže pokud jsou vymleté, nezbývá než je převrtat, a ty šrouby - čepy - vysoustružit podle nich. Je to sice trochu opruz, ale je to nejčistší řešení ( a nebo, holt, vyměnit dveře).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jaké čepy máte přesně na mysli?

na 205 mám panty na jedné straně přivařené ke kastli a na druhé přišroubované ke dveřím. a ty panty jsou na osičce která je jaxi v háji. takže bych taky měnil. to to nejde jednoduše vymlátit? a asi budou vychozený i panty, tak mě čeká převrtání a vetší osičky...:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak autogen nemám. Taky mě to napadlo, ale radši bych byl pro něco šetrnějšího. Chci vyměnit čepy, protože se mi zdá, že jsou zatím v pr**** jenom oni.

Nejsem si úplně jistej jestli bych taky našel někoho kdo by mi udělal ten čep. Na hoře má kus závitu a ani nevím jestli je metrickej. V každým případě, dík za názory.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem to letos na jaře měnil taky na straně u řidiče. Měl jsem tam ty šrouby s tou malou hlavou:mad: Ale po stříknutí kapaliny jsme to sundali. Dveře mi lítaly a tak jsem si myslel že to vyřeší novej šroub(v peug. 50,- kč) A ono nic zase nahovno tak jsem vyklep to futro takovej plech ani nevím z čeho a upravil jsem si z 206 futro. To bylo něco jako klingerit nebo co plech a uvnitř to něco nevešlo se mi to tam a tak jsem to trochu opiloval a nacpal do pantu a ono to bylo super. Jinak ni zbylo ještě jedno futro z 206 no teda celej pant je to z toho potřeba vyklepnout:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nazdarek, podobny problem u P405 SRi rv89, 260tis. km, dvere u ridice provisle na konci asi o 1cm :( abych je zavrel musim je prizvednout :( Je tam witforduv zavit(pro strojare nevim jak se to pise..nekamenovat pls :) thx) a cep je vpohode, ten je tvrdej, ale pant je uplne vymackany a hlavne vyrezly, protoze na to jde volhkost a voda. Podle me jedina moznost asi to odvrtat a dat tam pak vetsi cep jak bylo receno. Hodne stesti vsem a otci jeste vic at uz muze zavrit dvere :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To tam opravdu nikdo nemáte futra?? To je divný že by dělali ty panty takhle naprd. Protože když teda jednou odejdou tak je to vlastně v hajzlu. Pant je přivařenej a nedá se vyměnit. Pak zbejvá ta sranda s tím převrtáváním. Ale já jsem tam měl takový futro to jsem z toho vyloupal a dal tam to z 206. No je teda možný že to futro tam udělal předešlej majitel. Kdo ví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...